Νίκη Χάμιλτον στη Βαρκελώνη

3.825 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2018)

Ο Λούις Χάμιλτον κέρδισε το GP Ισπανίας αφήνοντας τον ομόσταβλό του, Βάλτερι Μπότας, στη δεύτερη θέση, ενώ το πόντιουμ ολοκληρώθηκε με τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κυριάρχησε κατά κράτος στο GP Ισπανίας, στο οποίο και εκκίνησε από την πρώτη θέση, αφού χθες πήρε την pole position.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο teammate του, Βάλτερι Μπότας, αφήνοντας πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο πόντιουμ. Τέταρτος τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με το μονοθέσιο της Ferrari, ο οποίος βρισκόταν για πολλούς γύρους στη δεύτερη θέση, την οποία και «παρέδωσε» μετά από ένα πιτ στοπ όσο στην πίστα ίσχυε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.
 

Έτσι βρέθηκε και ο Μαξ Φερστάπεν στην τρίτη θέση, γλιτώνοντας από τα χειρότερα, καθώς είχε μια στενή επαφή με τον Λανς Στρόλ (Williams) στο τέλος της διάρκειας του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, η οποία και του κόστισε τμήμα από το εμπρός μέρος. Παρόλα αυτά το μονοθέσιο της Red Bull άντεξε μέχρι το τέλος.

Η πρώτη πεντάδα, τέλος, ολοκληρώθηκε με τον Ντάνι Ρικιάρντο και το μονοθέσιο της Red Bull. Δείτε παρακάτω τον πίνακα με την τελική κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την καρό σημαία του GP Ισπανίας στην πίστα της Βαρκελώνης.
 
Θέση No. Οδηγός Ομάδα
1 44 Lewis Hamilton Mercedes
2 77 Valtteri Bottas Mercedes
3 33 Max Verstappen Red Bull-TAG Heuer
4 5 Sebastian Vettel Ferrari
5 3 Daniel Ricciardo Red Bull-TAG Heuer
6 20 Kevin Magnussen Haas-Ferrari
7 55 Carlos Sainz Jnr Renault
8 14 Fernando Alonso McLaren-Renault
9 11 Sergio Perez Force India-Mercedes
10 16 Charles Leclerc Sauber-Ferrari
11 18 Lance Stroll Williams-Mercedes
12 28 Brendon Hartley Toro Rosso-Honda
13 9 Marcus Ericsson Sauber-Ferrari
14 35 Sergey Sirotkin Williams-Mercedes

peugeot
NISSAN