2 φωτογραφίες »

Η ανάρτηση του C5 Aircross απορροφά εξαιρετικά τις ανωμαλίες δίνοντας την αίσθηση πως κινείσαι στον «αφρό, είτε βρίσκεσαι σε άσφαλτο ή σε χώμα.

Citroen C5 Aircross: Ετοιμάζω ταξίδια μοναχά για πάρτη σου

96.472 Επισκέψεις στο άρθρο

«Οι γεμάτοι λακκούβες δρόμοι «μετατρέπονται» σε στρωμένα χαλιά, βοηθώντας σε να παραμένεις ήρεμος μέσα στην «παράνοια» της πόλης.»

Το Citroen C5 Aircross είναι το απόλυτο αυτοκίνητο για να κάνεις ταξίδια. Εντάξει σίγουρα δεν είναι και Mercedes S-Class, ωστόσο είπαμε να παρουσιάσουμε ένα πιο προσιτό αυτοκίνητο. Βλέπεις η Citroen ανέκαθεν είχε την τάση να προσανατολίζει τα μοντέλα της προς την παροχή άνεσης.

Το γαλλικό SUV διαθέτει το σύστημα Progressive Hydraulic Cushions, το οποίο αναφέρεται στην τοποθέτηση υδραυλικών στοπ στο άνω και στο κάτω άκρο της ανάρτησης. Ουσιαστικά μιλάμε για δυο… ελατήρια μέσα στο ειδικό αμορτισέρ (ένα στο πάνω μέρος και ένα στο κάτω) και τα οποία λειτουργούν σαν μαξιλάρια. Έτσι όταν το ελατήριο συμπιέζεται από μία λακκούβα στο δρόμο, η επαναφορά του αμαξώματος γίνεται προοδευτικά χωρίς ταλαντώσεις. Σε συνεργασία μάλιστα με τα ειδικής σχεδίασης καθίσματα οι πιέσεις στο σώμα των επιβατών απορροφούνται ιδανικά.

Ηρεμία εντός και εκτός δρόμου
Στην πράξη, η ανάρτηση μετατρέπεται ένα απίθανο όπλο που απορροφά εξαιρετικά τις ανωμαλίες και καταφέρνει συνεχώς να σου δίνει μια αίσθηση πως κινείσαι στον «αφρό». Φυσικά το ίδιο ισχύει και μέσα στην πόλη, όπου οι γεμάτοι λακκούβες δρόμοι «μετατρέπονται» σε στρωμένα χαλιά, βοηθώντας σε να παραμένεις ήρεμος μέσα στην «παράνοια» της πόλης.

Το C5 Aircross σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση όταν αφήνεις την άσφαλτο πίσω κι ας είναι δικίνητο. Είναι τόσο γεμάτη η αίσθηση που εισπράττεις όταν καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει λακούβα ή νεροφαγωμα που να σε απασχολεί πραγματικά. Παράλληλα υπέρ του C5 λειτουργεί και το ηλεκτρονικό πακέτο του Grip Control, το οποίο με στοχευμένες επεμβάσεις στο ESP φροντίζει να περάσεις χωρίς παρενέργειες, λάσπες και σημεία χαμηλής πρόσφυσης.

«Γιατί δε βαριέμαι»
Δε βαριέμαι στο Citroen C5 Aircross γιατί με γεμίζει στο δρόμο με μια απίστευτη ηρεμία, που με κάνει να απολαμβάνω κάθε διαδρομή. Από τη στιγμή που θα καθίσω στα υπεράνετα καθίσματα αμέσως χαλαρώνω και όσες ώρες και να οδηγώ δε θα νιώσω ποτέ κούραση ή πιασμένος.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel