2 φωτογραφίες »

Το σχετικά σφιχτό σετάρισμά του Juke περιoρίζει τις κλίσεις στις στροφές και δίνει μεγάλα περιθώρια στην πρόσφυση, για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Nissan Juke: Ένα ξεχωριστό B-SUV

96.418 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2020)

«Σε γεμίζει η διαφορετικότητα του Nissan Juke και ας μην είναι το σπορ μοντέλο ή το εκτός δρόμου αγρίμι.».

Το Juke είναι προχωρημένο σχεδιαστικά και ξεφεύγει από τα τετριμμένα της κατηγορίας. Συνδυάζει τις ιδιαίτερα έντονες ακμές με τις καμπύλες, έχει κουπέ αισθητική και ένα μυώδες καπό, στοιχεία που του χαρίζουν μια τολμηρή και μοντέρνα εμφάνιση.

Πέρα από τη σχεδίαση, το Juke ανέκαθεν ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα SUV από άποψης οδηγικής συμπεριφοράς. Το σχετικά σφιχτό σετάρισμά του περιόριζε τις κλίσεις στις στροφές και έδινε μεγαλύτερα περιθώρια στην πρόσφυση, πάντα συγκριτικά με τα δεδομένα της κατηγορίας. Στην τρέχουσα γενιά του οι μηχανικοί της Nissan μέσω στοχευόμενων παρεμβάσεων στη γεωμετρία της ανάρτησης του έδωσαν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στο δρόμο, με τρανή απόδειξη την τρομερή βελτίωση του στη δοκιμασία του elk test, καταφέρνοντας να κάνει 3 χλμ./ώρα παραπάνω.

Πιο δυναμικό και πιο άνετο
Η ανάρτηση (με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτο πίσω άξονα) έχει και πάλι την ευχάριστη σφιχτή σχετικά ρύθμιση, όμως παρουσιάζει πολύ πιο ραφιναρισμένα χαρακτηριστικά. Σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο μεταξόνιο μάλιστα παρουσιάζει ομαλές αντιδράσεις ακόμα και όταν ο οδηγός το παρακάνει, ενώ παράλληλα αποσβένει ικανοποιητικά τις ανωμαλίες και διακρίνεται για την καλή ποιότητα κύλισής του.

Για το σκοπό αυτό συμβάλλουν και τα συστήματα Active Ride Control (για βελτιωμένη άνεση) και Active Trace Control (για μείωση της υποστροφής και για πιο άμεσο χειρισμό). Η εικόνα του συμπληρώνεται θετικά στις εκδόσεις με το «D-Mode» (από το επίπεδο εξοπλισμού N-Connecta και πάνω) σύστημα παραμετροποίησης, επιτρέποντας να επιλεχθεί το κατάλληλο στυλ οδήγησης ανάμεσα σε Standard, Eco και Sport. 

«Γιατί δε βαριέμαι»
Tο Juke μπαίνει σε αυτή τη λίστα γιατί μας αρέσει να οδηγούμε αυτοκίνητα με το κάτι διαφορετικό στην εμφάνιση. Μας γεμίζει η διαφορετικότητα που μας δίνει και ας μην είναι το σπορ μοντέλο ή το εκτός δρόμου αγρίμι. Αισθανόμαστε ωραία να οδηγούμε ένα μοντέλο που φωνάζει από μακριά ότι απευθύνεται σε νέους και αυτούς που τους αρέσει να διαφέρουν.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
DUNLOP - MICHELIN
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel