2 φωτογραφίες »

Η ST Line έκδοση του Focus παρά το σφιχτό σετάρισμα τα καταφέρνει περίφημα στο φιλτράρισμα των ανωμαλιών, αλλά και στην μόνιμη επαφή των πίσω τροχών με την άσφαλτο εκτός αν ζητήσεις κάτι διαφορετικό.

Ford Focus: Διευρύνοντας το «fun to drive»

96.422 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2020)

«Η τονισμένη ακρίβεια του μπροστινού μέρους με το απίθανο τιμόνι δε σε αφήνει σε ησυχία και σε προκαλεί συνεχώς να απολαύσεις το Focus σε μια γρήγορη διαδρομή» 

Το Focus είναι αναμφίβολα ένα εμβληματικό μοντέλο στην σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία της Ford. Και όχι άδικα μιας και 20 χρόνια πριν κατάφερε να αλλάξει ολόκληρη την εικόνα της φίρμας λανσάροντας καινά δαιμόνια στην κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ, με πρωτεύοντα την αιχμηρή σχεδίαση και τη συναρπαστική οδική συμπεριφορά.

Είναι το πιο απολαυστικό μικρομεσαίο μοντέλο της αγοράς και αυτό για το οποίο θα μπορούσες να αλλάξεις το παλιό σου GTi και να αποκτήσεις ένα πιο «οικογενιεακό» αυτοκίνητο, χωρίς να απολέσεις την αίσθηση της απόλαυσης. Οι ικανότητές του άλλωστε φάνηκαν και στη δοκιμασία του elk test, όπου είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του.

Σκορπάει χαμόγελα
Η τονισμένη ακρίβεια του μπροστινού μέρους με το απίθανο τιμόνι δε σε αφήνει σε ησυχία και σε προκαλεί συνεχώς να απολαύσεις το ακριβές ζύγισμα και τις ομοιογενείς αντιδράσεις του εμπρός και του πίσω μέρους, οι οποίες προσδίδουν μια ευχάριστα σπορ διάθεση στο σύνολο ακόμη και στη νορμάλ λειτουργία (υπάρχει και Eco), πόσο στη Sport.

Με το κράτημα και την ουδέτερη συμπεριφορά στις στροφές, με το γλυκό ζύγισμα του συνόλου, με τον τρόπο που η ουρά ανοίγει την τροχιά της με την βοήθεια και του Torque Vectoring για να συνδράμει στην τοποθέτηση, είναι εντυπωσιακό το πόσο η συμπεριφορά του Focus βασίζεται στο μηχανικό «κούρδισμα» παρά στα ηλεκτρονικά. Πιο εντυπωσιακό είναι πως το καταφέρνει, χωρίς να «ξεχνάει» πως είναι ένα οικογενειακό μοντέλο, που η άνεση αποτελεί το κύριο μέλημά του.

«Γιατί δε βαριέμαι»
Με το Focus δεν βαριέμαι γιατί συνδέει μαεστρικά τον κόσμο της αποτελεσματικότητας με αυτόν της άνεσης. Εκεί που πηγαίνω άνετα και χαλαρά, εύχομαι να χτυπήσει το τηλέφωνό μου και να μου πουν έλα γρήγορα εδώ. Ή τέλοσπάντων να βρω μια αφορμή για να ξεχυθώ σε μια φιδίσια διαδρομή. 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
MINETTA HLEKTROKINHSH
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel