Το νέο Seat IBL
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Seat IBL

Seat IBL: νέα πορεία για τη Seat

(13/9/2011)

Η ισπανική φίρμα παρουσιάζει το νέο σεντάν με το όνομα IBL στην έκθεση της Φρανκφούρτης, το οποίο έχει σαν στόχο να ανανεώσει την εικόνα της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σπορτίφ όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα Seat αλλά και οικογενειακό χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας του VW Group, ώστε κανείς να μην μείνει παραπονεμένος. Αυτό ακριβώς είναι το νέο Seat IBL, κιΆ ας βρίσκεται σε μορφή concept, στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Έτσι, μετά το ηλεκτροκίνητο IBE και το crossover ΙΒΧ, το IBL έρχεται να ολοκληρώσει τη σπουδή που με τη σειρά της θα διαμορφώσει τη νέα σχεδιαστική τάση για την ισπανική εταιρεία, ενώ την ίδια στιγμή θα της χαρίσει και υψηλό επίπεδο τεχνολογίας.

To εντυπωσιακό αυτοκίνητο δεν αποκλείεται μελλοντικά να περάσει στην παραγωγή

To εντυπωσιακό αυτοκίνητο δεν αποκλείεται μελλοντικά να περάσει στην παραγωγή

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το IBL είναι σχεδιασμένο στο τεχνικό τμήμα της εταιρείας η οποία είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για αυτό, αναφέροντας πως το τετράθυρο κουπέ, αμάξωμα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τις κλασσικές σεντάν φόρμες που γνωρίζουμε, και από τα γνωστά μας… crossover. Οι διαστάσεις του μοντέλου είναι τα 4,67 μέτρα συνολικού μήκους, και τα 1,85 μέτρα πλάτους, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,71 μέτρα, που σημαίνει πολύ καλούς εσωτερικούς χώρους.

Τα εμπρός φώτα του IBL είναι τεχνολογίας LED, ενώ άλλα εντυπωσιακά στοιχεία είναι οι ζάντες που τουλάχιστον στο πρωτότυπο φτάνουν τις 20 ίντσες, καθώς και το diffuser στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Το IBL θα κινείται από υβριδικό σύστημα τεχνολογίας plug-in το οποίο μάλιστα θα έχει τρεις λειτουργίες: ΅TravelΆ, ΅SportΆ και ΅EfficiencyΆ, ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμεί να κινηθεί ο οδηγός.

Μετά την αποκάλυψη του νέου πρωτότυπου μοντέλου, ο πρόεδρος της SEAT James Muir τόνισε πως το IBL: «αποτελεί πρακτική άσκηση για την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής του μελλοντικού σχεδιασμού των προϊόντων και της φιλοσοφίας της μάρκας». Πρόσθεσε ότι «το IBL αντιπροσωπεύει επίσης τη δέσμευση και την θέλησή μας να γίνουμε ένας βασικός και μοντέρνος ανταγωνιστής στην κατηγορία των μεσαίων sedan αυτοκινήτων», και τέλος ανέφερε πως: «αυτή η νέα σχεδιαστική γραμμή θα αντικατοπτρίζεται στα μοντέλα παραγωγής αρχής γενομένης από το επόμενο έτος και θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της γκάμας των προϊόντων μας».

O Alejandro Mesonero-Romanos, ο νέος επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της SEAT εξήγησε πως: «To IBL έχει να κάνει με το συναίσθημα. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Αλλά αυτή η πρώτη εντύπωση είναι κάτι που έχει ως στόχο να διαρκέσει χάρη στον διαχρονικό, κομψό, σχεδιασμό του», και συνέχισε λέγοντας οτι: «Το IBL δημιουργήθηκε από ένα μοναδικό σχεδιαστικό DNA που θα κυριαρχήσει στα οχήματα της επόμενης γενιάς. Το IBL είναι σίγουρα περισσότερο από ένα saloon αυτοκίνητο. Είναι η ερμηνεία του σπορ τετράθυρου sedan. Με αυτό το μοντέλο αποδεικνύεται ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε την κομψή δυναμική μας γραμμή και τον νεανικό χαρακτήρα μας σε ένα full-size συμπαγές όχημα».
SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
ETRANSIT VS ESPRINTER