• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η νέα γενιά Χ6 θα δανειστεί αρκετά χαρακτηριστικά από την Χ4 (στη φωτογραφία η πρωτότυπη BMW X4).

Το 2014 η νέα γενιά BMW X6

7.064 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/4/2013

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενιά του SAC (Sports Activity Coupe) της BMW, η Χ6, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και πιο «επιθετική» από ποτέ.

 
Η νέα γενιά BMW X6 θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2014, ενώ στις αρχές του ίδιου χρόνου θα λανσαριστεί η νέα Χ4. Το γερμανικό μοντέλο θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με αυτήν της επερχόμενης F15 BMW X5, ενώ σχεδιαστικά θα συνεχίσει να διαθέτει τον SUV χαρακτήρα της με τα έντονα coupe στοιχεία. Σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά θα έχει μάλιστα πιο «επιθετική» σχεδίαση, ενώ αναφορικά με τις διαστάσεις αυτές θα είναι ελαφρώς αυξημένες. Συγκεκριμένα, το μήκος της από τα 4.877 χλστ. (της υπάρχουσας γενιάς) θα φτάσει τα 4.910 χλστ., δημιουργώντας έτσι περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ σίγουρο είναι ότι θα αυξηθεί και το μεταξόνιό της. 

Όσον αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι, η νέα BMW X6 θα εφοδιάζεται με 6κύλινδρους βενζινοκινητήρες και κινητήρες diesel, ενώ θα υπάρχει και ένας μεγαλύτερος βενζίνης V8. Τέλος, το πιθανότερο και σύμφωνα με αυτά που μας έχει συνηθίσει η γερμανική φίρμα, μετά από ένα χρόνο λανσαρίσματος της «απλής» Χ6 θα υπάρξει και η «εκρηκτική» έκδοση X6M. 

Tags: BMW X6