Η Fabia έχει από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, με αποτέλεσμα στα 12.000 ευρώ να προσφέρεται σε μια πολύ καλή έκδοση.

Skoda Fabia από 10.990 ευρώ

57.139 Επισκέψεις στο άρθρο

Ιπποι: 75 ή 95
Κατανάλωση: 4,9-4,4 λτ./100 χλμ.
0-100 χλμ./ώρα: 14,7-10,6 δλ.


Η Skoda Fabia προσφέρεται σε τρείς εκδόσεις με κόστος κοντά στα 12.000 ευρώ. Πέραν της βασικής από άποψης κινητήρα και εξοπλισμού (που τιμάται στα 10.990 ευρώ), μπορεί κανείς να επιλέξει αν θέλει την πιο αδύναμη αλλά με καλό εξοπλισμό έκδοση 1,0 MPI  Style των 75 ίππων (12.100 ευρώ), η την πιο ισχυρή αλλά και πιο «φτωχή» εξοπλιστικά έκδοση Active με 1,0 TSI κινητήρα 95 ίππων (με 12.200 ευρώ). Εκτός της προφανούς διαφοράς στην απόδοση των δύο εκδόσεων, εξοπλιστικά η Style περιλαμβάνει επιπλέον καλύτερο φινίρισμα μέσα-έξω, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, πίνακα οργάνων με οθόνη πληροφοριών και οθόνη αφής για το ηχοσύστημα.  

Κινητήρας: Ο κινητήρας TSI του 1,0 λτ. της Fabia με την απόδοση των 95 ίππων, δεν είναι μόνο σημαντικά καλύτερος σε επιδόσεις αλλά αποδεικνύεται και πιο οικονομικός σε κατανάλωση σε σχέση με τον MPI των 75 ίππων. Μάλιστα, ο TSI αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά μοτέρ και χαρίζει στην Fabia την διάκριση ενός εκ των πιο γρήγορων αυτοκινήτων της κατηγορίας της. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μια 6η σχέση θα «χάριζε» ακόμα καλύτερη εικόνα.

Στο δρόμο: Η οδική συμπεριφορά της Fabia είναι προσανατολισμένη προς την ευκολία χρήσης και στην άνεση, με την έκδος με τον 1.000άρη TSI να διαθέτει περισσότερο οδηγικό ταμπεραμέντο. Η ανάρτηση είναι πολύ αποτελεσματική ενώ το στιβαρό πλαίσιο προσφέρει ουδέτερα και ασφαλή χαρακτηριστικά κίνησης.

Εσωτερικό-Χώροι: Λιτό σε εμφάνιση και υλικά είναι το εσωτερικό της Skoda Fabia (ειδικά στη βασική έκδοση), ωστόσο ικανοποιεί με τη στιβαρότητα και την πρακτικότητά του. Το μεγάλο ατού της Fabia φυσικά είναι η ευρυχωρία της καμπίνας, χάρη στην οποία θα βολευτούν με άνεση ακόμη και 4 μεγαλόσωμοι ενήλικες. Παράλληλα ο χώρος αποσκευών είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία με 330 λτ..

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

VW LEASEPRO
test center