Ελάχιστα πάνω από τα 12.000 ευρώ κοστίζει ένα ικανό μοντέλο της κατηγορίας, το Kia Rio.

Kia Rio από 12.190 ευρώ

57.148 Επισκέψεις στο άρθρο

Ιπποι: 84
Κατανάλωση: 4,8 λτ./100 χλμ.
0-100 χλμ./ώρα: 12,6 δλ.


Το 4ης γενιάς Kia Rio συνεχίζει να αποτελεί ένα πολύ καλό σε σχέση τιμής-αξίας αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας. Η βασική του έκδοση ξεκινά από τα 12.190 ευρώ και αφορά στην έκδοση εξοπλισμού LX Inmotion με τον 1,2 λίτρων κινητήρα των 84 ίππων. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 6 αερόσακους, αιρ-κοντίσιον, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες και ηχοσύστημα.

Κινητήρας: Ο 1,2 λτ. ατμοσφαιρικός κινητήρας του Kia Rio, αποδίδει 84 ίππους και έχει σύστημα ψεκασμού πολλαπλών σημείων. Οι επιδόσεις του κρίνονται αρκετά καλές για τα δεδομένα της κατηγορίας, με την κατανάλωση να κυμαίνεται στον μέσο όρο της με 4,8 λτ./100 χλμ.. 

Στο δρόμο: Η βασική έκδοση του Kia έχει μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης με αποτέλεσμα να απορροφά ιδανικά τις όποιες ανωμαλίες, ωστόσο δεν επηρεάζει την κατευθυντικότητα και το σίγουρο πάτημα που επιδεικνύει το Rio και σε πιο απαιτητικές διαδρομές. Εκεί, το αμάξωμα παρουσιάζει κάποιες κλίσεις που είναι αμελητέες, ενώ έχει και την τάση για υποστροφή χωρίς ωστόσο αυτή να εκδηλώνεται ποτέ, στρίβοντας έτσι αποτελεσματικά. Η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός είναι θετική άσχετα αν το τιμόνι είναι σχετικά ελαφρύ.

Εσωτερικό-Χώροι: Στο εσωτερικό του Kia Rio παρατηρούμε όμορφη σχεδίαση και ευχάριστο διάκοσμο. Η 5 ιντσών οθόνη στην βασική έκδοση προσδίδει πόντους στη συνολική εικόνα του, ενώ η ποιότητα είναι καλή ωστόσο θα θέλαμε καλύτερα υλικά σε κάποια σημεία. Οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές κατατάσσουν το Rio στα ευρύχωρα μοντέλα που έχει μετρήσει το κέντρο δοκιμών μας. Πιο αναλυτικά, τώρα στο κομμάτι των χώρων, πίσω θα καθίσουν άνετα δύο ενήλικες επιβάτες αυξημένου αναστήματος, ενώ ο χώρος αποσκευών των 325 λίτρων είναι από τους μεγάλους της κατηγορίας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto