12 νέες κάμερες στις λεωφορειολωρίδες της Αθήνας

2.366 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2021)

Το σύστημα ελέγχου για τις παραβάσεις που αφορούν τις λεωφορειολωρίδες εκσυγχρονίζεται με 12 νέες ψηφιακές κάμερες. Mάθετε πού θα μπουν.


Πρόστιμα που θα συνοδεύονται με μια ψηφιακή φωτογραφία θα παραλαμβάνουν στο μέλλον όσοι εισέρχονται παράνομα στις λεωφορειολωρίδες της Αθήνας καθώς ο ΟΑΣΑ σκοπεύει να εγκαταστήσει 12 κάμερες σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός έχει ξεκινήσει και προβλέπει την απόκτηση 12 ψηφιακών καμερών που θα αντικαταστήσουν τις αναλογικές που, αυτή την στιγμή, οι περισσότερες από αυτές είτε είναι εκτός λειτουργίας είτε υπολειτουργούν. Το νέο σύστημα θα έχει ψηφιακή κάμερα, τεχνολογίας ραντάρ και εσωτερικό φλας, ενώ οι κάμερες θα συνοδεύονται και από ισάριθμους θαλάμους υποδοχής. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν δύο σταθμοί εργασίας για την Τροχαία, όπου θα γίνεται η επεξεργασία, η έκδοση και η αποστολή των παραβάσεων.

Οι νέες κάμερες θα τοποθετηθούν σε θέσεις ήδη υφισταμένων μέσων φωτογράφησης και συγκεκριμένα:
  • 5 στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας
  • 1 στη λεωφόρο Κηφισίας
  • 3 στη λεωφόρο Μεσογείων
  • 3 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας
Οι ψηφιακές κάμερες θα έχουν δυνατότητα λήψης 2 φωτογραφιών ανά δευτερόλεπτο και μετά την βεβαίωση της παράβασης, θα λαμβάνονται τα παρακάτω στοιχεία του οχήματος...
  • Τύπος οχήματος
  • Ταχύτητα οχήματος
  • Λωρίδα παράβασης
Σήμερα στις λεωφορειολωρίδες της Αθήνας υπάρχουν περίπου 40 στύλοι, αλλά μόνο οι 14 έχουν κάμερες και αυτές αναλογικές, γεγονός το οποίο αυξάνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας δεδομένου ότι είναι απαραίτητο το φιλμ και η εμφάνισή του πριν τη βεβαίωση της κάθε παράβασης. Το δίκτυο των λεωφορειολωρίδων εκτείνεται αυτή τη στιγμή σε περισσότερα από 50 χιλιόμετρα σε κύριους οδικούς άξονες και σημαντικές οδούς, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.

Πηγή: Έθνος
 

Toyota
moto