12ωρη βάρδια με μια φόρτιση για Mustang Mach-e του «ΕΚΑΒ»
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

12ωρη βάρδια με μια φόρτιση για Mustang Mach-e του «ΕΚΑΒ»

4.963 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2023)

- 42 «ασθενοφόρα» Mustang Mach-E στο Λονδίνο
- Ανήκουν στη Μονάδας Ταχείας Ανταπόκρισης για πρώτες βοήθειες
- Με μία φόρτιση βγάζουν βάρδια 12 ώρες
- Η Ford Pro μετέτρεψε την μεγάλη οθόνη του infotainment σε κέντρο πληροφοριών

42 «ασθενοφόρα» Mustang Mach-E στο Λονδίνο

Μπορεί στην Ελλάδα του σήμερα με τον απαρχαιωμένο -στο μεγαλύτερο μέρος- στόλο των ασθενοφόρων να μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας η χρήση ηλεκτρικού οχήματος σε τέτοιο ρόλο, ωστόσο στη Μεγάλη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο υπάρχουν 42 ετοιμοπόλεμες Mustang Mach-E έτοιμες να ριχτούν στο καθήκον. Αναλυτικότερα, οι διασώστες της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου χρησιμοποιούν 42 ειδικά προσαρμοσμένες Ford Mustang Mach-E της Μονάδας Ταχείας Ανταπόκρισης (Fast Response Unit - FRU) για την άμεση παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ανήκουν στη Μονάδας Ταχείας Ανταπόκρισης για πρώτες βοήθειες

Προκειμένου να φτάσουν στα επείγοντα περιστατικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τα πληρώματα των Mustang Mach-E αξιοποιούν την ευελιξία και τις επιδόσεις του ηλεκτροκίνητου μοντέλου για να κόψουν δρόμο και να αποφύγουν την κίνηση της πόλης. Παράλληλα, παρά το σαφώς μικρότερο μέγεθος συγκριτικά με ένα κανονικό ασθενοφόρο, οι Mustang εφοδιάζονται με το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού που υπάρχει σε αυτό, ούτως ώστε οι διασώστες να έχουν στη διάθεσή τους όλα όσα χρειάζονται για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Με μία φόρτιση βγάζουν βάρδια 12 ώρες

Εκτός από τις επιδόσεις, η Ford Mustang Mach-E επιλέχθηκε επίσης για την ικανότητά της να ολοκληρώνει μια πλήρη βάρδια χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 του στόλου. Σημειώστε πως οι Mustang Mach-E εφοδιάζονται με μπαταρία χωρητικότητας 98,7 kWh με τη Ford να υπόσχεται αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες με μία φόρτιση.

Η Ford Pro μετέτρεψε την μεγάλη οθόνη του infotainment σε κέντρο πληροφοριών

Οι μηχανικοί της Ford επισκέφθηκαν το κέντρο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και μίλησαν με το προσωπικό τους προκειμένου να μάθουν από πρώτο χέρι τι πραγματικά χρειάζονται από ένα όχημα ταχείας ανταπόκρισης. Ένα πολύ βασικό ζήτημα που απασχολεί τους διασώστες ήταν το πλήθος του πρόσθετου εξοπλισμού που ήταν απαραίτητος να εγκατασταθεί στο εσωτερικό του οχήματος, πίσω από το παρμπρίζ, ή που πρέπει να προσαρτηθεί στο ταμπλό για λειτουργίες όπως η πλοήγηση και το τερματικό πολλαπλών δεδομένων που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις κλήσεις για περιστατικά στα οποία σπεύδουν για βοήθεια.
 
Η λύση σε όλα τα παραπάνω ήταν η μονάδα ενσωμάτωσης SYNC, η οποία εξελίχθηκε από την oμάδα ψηφιακών υπηρεσιών ενσωμάτωσης της Ford Pro. Αυτή επιτρέπει στην κατακόρυφα τοποθετημένη οθόνη του infotainment να αλλάζει από την κανονική προβολή σε μια προβολή δεδομένων από τον υπολογιστή της υπηρεσίας ασθενοφόρων, που είναι τοποθετημένος στο χώρο αποσκευών, παρέχοντας στους διασώστες απαραίτητες πληροφορίες για τα περιστατικά στα οποία μεταβαίνουν και τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν εκεί. Αυτό περιορίζει την «ακαταστασία» στο εσωτερικό του οχήματος και παρέχει μια προβολή μεγάλης οθόνης. Την ίδια ώρα η μονάδα ενσωμάτωσης SYNC είναι σημαντικά πιο αποδοτική από την προσθήκη πρόσθετου εξοπλισμού. Επίσης, δεν απαιτούνται πρόσθετες τρύπες στο ταμπλό, με τη μονάδα να αφαιρείται εύκολα στο τέλος της υπηρεσίας του οχήματος.

Mercedes
KIA