«Οδηγώ πιο επιθετικά»

«Οδηγώ πιο επιθετικά»

(12/3/2009)

Ο οδηγός της Ford Jari-Matti Latvala είναι συγκρατημένος εν όψει του ράλι Κύπρου και παραδέχεται ότι ο Mikko Hirvonen είναι πιο έτοιμος για τον προσεχή αγώνα. Ο ίδιος πιστεύει ότι δεν έχει την ανάλογη εμπειρία αλλά και ότι οδηγεί αρκετά επιθετικά.

«Συνήθως δεν έχω την ευκαιρία να βιώσω κάτι τέτοιο. Ο Mikko έχει διαφορετικό στυλ οδήγησης από μένα και σε κλειστές στροφές φρενάρει διαφορετικά. Χρησιμοποιεί χειρόφρενο για να πάρει τις στροφές, αλλά εγώ όχι. Ο Mikko πάντα κρατά το αυτοκίνητο πολύ πιο ευθυγραμμισμένο από εμένα. Εγώ οδηγώ πιο επιθετικά, αλλά αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να αλλάξω» δήλωσε ο 23-χρονος Φιλανδός.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

«Η Κύπρος είναι το μοναδικό ράλι στο ημερολόγιο του WRC στο οποίο δεν έχω αγωνιστεί. Έχουν περάσει τρεις μήνες από τον τελευταίο χωμάτινο αγώνα στη Βρετανία, γι’ αυτό και η δοκιμή ήταν μία καλή ευκαιρία να αποκτήσω πάλι μία αίσθηση της συγκεκριμένης επιφάνειας. Πρόκειται για ένα τεχνικό ράλι και η οδήγηση στην άσφαλτο με χωμάτινα ελαστικά θα αποτελέσει μία νέα πρόκληση, αυτό ακριβώς το στοιχείο που κάνει το σπορ τόσο συναρπαστικό. Έμαθα στη δοκιμή ότι πρέπει να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τεχνική μου στην άσφαλτο και να οδηγώ πάνω σε ακριβείς αγωνιστικές γραμμές. Αν οδηγείς συνεχώς πλαγιολισθαίνοντας, καταστρέφεις τα ελαστικά» πρόσθεσε.
Mercedes
test