Δυναμικά στα μικρά MPV το Hyundai ix20
Διαβάστηκε από 8790 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/10/2010
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
hyundai - Το νέο μικρό πολυχρηστικό της Hyundai είναι πλέον γεγονός. Το αυτοκίνητο υπόσχεται πολύ καλούς χώρους και πρακτικότητα για την κατηγορία του, ενώ έχει τα φόντα να τα «βάλει» με το σκληρό ανταγωνισμό που ακούει στα: Kia Venga, Honda Jazz, Ford Fusion, Skoda Roomster και Οpel Meriva.
Το νέο μικρό πολυχρηστικό της Hyundai είναι πλέον γεγονός. Το αυτοκίνητο υπόσχεται πολύ καλούς χώρους και πρακτικότητα για την κατηγορία του, ενώ έχει τα φόντα να τα «βάλει» με το σκληρό ανταγωνισμό που ακούει στα: Kia Venga, Honda Jazz, Ford Fusion, Skoda Roomster και Οpel Meriva.

Εμπρός, η μάσκα υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα «fluidic sculpture» του ix35

Ποιοτικό και ευχάριστο είναι το εσωτερικό του ix20
Hyundai ix20
H Hyundai εισέρχεται στην κατηγορία των μικρών πολυχρηστικών αυτοκινήτων με το ix20, ένα μοντέλο που συνδυάζει λειτουργικότητα και μοντέρνα σχεδίαση. Το ix20 σχεδιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Σχεδιασμού της Hyundai, στο Ρουσελχάιμ, ενώ κατασκευάζεται στο σύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στην Τσεχία. Η καμπίνα των επιβατών του ix20 έχει σύγχρονη σχεδίαση και η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλής ποιότητας και η συναρμογή τους δείχνει και είναι συμπαγής. Το ix20 θα φιλοξενήσει άνετα 5 ενήλικες, αφού οι εσωτερικοί χώροι θυμίζουν αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών ξεκινά από τα 440 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως τα 1.486 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (ποσοστό 60/40%).
Το ix20 εξοπλίζεται με 4 κινητήρες: 2 βενζίνης και 2 ντίζελ. Οι κινητήρες βενζίνης είναι ο 1.400άρης με απόδοση 90 ίππων (κατανάλωση 5,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ρύποι CO2: 130 γρ./χιλιόμετρο), που συνδυάζεται με κιβώτιο 5 σχέσεων, και ο 1.600άρης με απόδοση 125 ίππων (κατανάλωση 6,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ρύποι CO2: 154 γρ./χιλιόμετρο), που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ή αυτόματο 4 σχέσεων. H θέση οδήγησης είναι ψηλή και με καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ποιότητα κύλισης είναι καλή ενώ από την πλευρά τους, τα καθίσματα προσφέρουν επαρκή στήριξη. Η ανάρτηση απορροφά τις ανωμαλίες του δρόμου, συντελώντας στην πολύ καλή άνεση. Το ix20 θα διατίθεται στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2011 σε τιμή που δεν έχει καθορισθεί ακόμη.



H έκδοση Urbanite του Ford Fusion

To εσωτερικό έχει καλή ποιότητα και αντίστοιχα πολλούς χώρους
Ford Fusion
Το Fusion αποτελεί το μικρό πολυχρηστικό της Ford. Το αυτοκίνητο διακρίνεται για την καλή ποιότητα του, και τον πολυχρηστικό του χαρακτήρα. O χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 337 λίτρα.
Στο δρόμο η οδική του συμπεριφορά είναι ασφαλής ενώ συνοδεύεται και από πολύ καλή αίσθηση. Το μοντέλο διατίθεται με κινητήρες 1,4 και 1,6 λίτρων με την απόδοση στους 80 και 100 ίππους, με τον δεύτερο να είναι η πιο ιδανική επιλογή αφού δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια, έχοντας τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή, ενώ είναι και αρκετά ελαστικός.
Πρόσφατα η Ford παρουσίασε την έκδοση Urbanite που περιλαμβάνει: σκούρα προστατευτικά στους θόλους και τους προφυλακτήρες, πλευρικά προστατευτικά κατά μήκος των θυρών του αυτοκινήτου, φαρδιά πλευρικά προστατευτικά, προστατευτικές λωρίδες μπροστινού και πίσω προφυλακτήρα από καουτσούκ, προστατευτικό τμήμα στο μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα, ποδιά στο κάτω μέρος του μπροστινού και πίσω προφυλακτήρα, σπόιλερ στο κάτω μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα, πλέγμα μάσκας σε ασημί απόχρωση, προβολείς ομίχλης εμπρός, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, και μαύρα προστατευτικά στις χειρολαβές των θυρών και της πίσω πόρτας. Οι τιμές ξεκινούν από τα 13.420 ευρώ.



Το Honda Jazz διακρίνεται για τη συνολική του πρακτικότητα όσο και για τους πολύ καλούς χώρους του

Εσωτερικά τα κύρια στοιχεία του είναι η πολύ καλή ορατότητα καθώς και οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι
Honda Jazz
Το νέο Honda Jazz ακολουθεί τη φιλοσοφία του προγενέστερου μοντέλου, που παρουσιάστηκε το 2002 και συνδύαζε την ευελιξία ενός μικρού αυτοκινήτου με την αυξημένη πρακτικότητα ενός πολυχρηστικού. Στο θάλαμο των επιβατών του καινούργιου Jazz τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό και σε επιμέρους επιφάνειες είναι σκληρά και δείχνουν ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, πιο πολύ ικανοποιούν με τη στιβαρή τους συναρμογή και την προσοχή που έχει δοθεί στις ενώσεις μεταξύ των διαφόρων τμημάτων. Στην καμπίνα του μικρού Honda θα φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερα ενήλικα άτομα, ενώ ένας ακόμα στο πίσω κάθισμα θα βολέψει τα πόδια του χάρη στο χαμηλό κεντρικό τούνελ. Για τις αποσκευές ο αντίστοιχος χώρος είναι 335 λτ. και αυξάνεται έως τα 883 λτ. (μέχρι το ύψος των παραθύρων) με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, που γίνεται με πάρα πολύ εύκολο τρόπο και δημιουργεί ένα επίπεδο δάπεδο. Επιπλέον, οι βάσεις του πίσω καθίσματος μπορούν να ανασηκωθούν κατά 90 μοίρες, πράγμα που επιτρέπει τη μεταφορά ενός ψηλού αντικειμένου σε όρθια θέση.
Το νέο Jazz είναι εύκολο στους χειρισμούς, πράγμα που το κάνει πιο άνετο και ξεκούραστο στην οδήγηση σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος. Από τα πρώτα στοιχεία που εκτιμώνται είναι και η απρόσκοπτη περιμετρική ορατότητα, την οποία εξασφαλίζουν οι πολλές και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οι ευμεγέθεις εξωτερικοί καθρέφτες και η σχετικά ψηλή θέση οδήγησης. Από πλευράς κινητήρα διατίθεται με σύνολα 1,2 και 1,4 λίτρων (90 και 99 ίππων), ενώ οι τιμές του ξεκινούν από τα 14.730 ευρώ.



Εντυπωσιακή σχεδίαση, με συμπαγείς διαστάσεις, και σύγχρονο ύφος χαρακτηρίζουν το Kia Venga

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η άριστη χωροταξική μελέτη που επιτρέπει εξωτερικές διαστάσεις B-Segment και χώρους C-Segment
Kia Venga
H μοναδικότητα του Venga έγκειται στο συνδυασμό συμπαγών εξωτερικών διαστάσεων και εντυπωσιακών χώρων για επιβάτες και αποσκευές. Το πίσω διαιρούμενο (60:40) κάθισμα είναι συρόμενο σε μια διαδρομή 130 χλστ. και αναδιπλώνεται πολύ εύκολα -με μία μόνο κίνηση- η πλάτη μαζί με το κάτω τμήμα του με τη μέθοδο «Fold and Dive». Παράλληλα, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ είναι 314 λτ. και 444 λτ., με το κάθισμα τραβηγμένο πίσω και εμπρός αντίστοιχα και το μετακινούμενο δάπεδο του χώρου αποσκευών τοποθετημένο στο ανώτερο σημείο, ενώ αυξάνεται στα 440 λτ. και 570 λτ. αντίστοιχα, με το δάπεδο στο κατώτερο σημείο, όπου και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει από κάτω χώρος 18 λτ. για μικροαντικείμενα.
Το μικρότερο μηχανικό σύνολο των 1,4 λτ., με το μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, που κινεί το Venga, αποδίδει 97 πραγματικούς ίππους (90 ανακοινώνει η Kia), προσφέροντας συνολικά αξιόλογες επιδόσεις. Γεγονός στο οποίο συμβάλλει και το σχετικά κοντής διάταξης κιβώτιο ταχυτήτων με τον ασαφή όμως στο "κούμπωμα" επιλογέα. Από τα βασικά θετικά γνωρίσματα του κινητήρα αποτελεί η πολύ καλή απόκριση που εμφανίζει στο πάτημα του γκαζιού στις χαμηλές στροφές, όπως και η ελαστικότητά του, στοιχεία που προσμετρούν θετικά στην πόλη. Ωστόσο, πάνω από τις 4.000 σ.α.λ. περίπου, ο θόρυβος που παράγει το μοτέρ γίνεται αισθητός στο εσωτερικό, ενώ σε υψηλότερες στροφές χάνει τη ζωντάνια του. Το Venga είναι το μόνο μοντέλο της κατηγορίας του που διατίθεται με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών, ενώ υπάρχει και o κινητήρας 1,6 λίτρων με 125 ίππους. Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τα 13.950 ευρώ.



To νέο Meriva ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική τάση της εταιρείας

Ευχάριστη συνολικά εικόνα διαθέτει το ταμπλό του Meriva με την καλή ποιότητα κατασκευής
Οpel Meriva
Η πρόσφατα αφιχθείσα δεύτερη γενιά του δημοφιλούς μικρού πολυχρηστικού αυτοκινήτου της Opel, του Meriva, δε διατηρεί κανένα απολύτως κοινό στοιχείο με το ομώνυμο προγενέστερο μοντέλο που αντικαθιστά, προσεγγίζοντας συνολικά τα μεγαλύτερα μικρομεσαία MPV. Θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις εκείνου που θα εισέλθει στο θάλαμο των επιβατών του Meriva, με τη σύγχρονη σχεδίασή του και τον ευχάριστο διάκοσμο που εντείνει η διχρωμία. Παράλληλα, συναντώνται γνώριμα στοιχεία από το Astra και το Insignia, όπως είναι για παράδειγμα το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων. Το πιο πρωτότυπο χαρακτηριστικό του καινούριου Meriva δεν είναι άλλο από τις ανεξάρτητες αντικριστές πίσω πόρτες με την ονομασία «FlexDoors». Αυτές, όπως και οι μπροστινές, ανοίγουν σε γωνία έως 87 μοιρών, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών από το αυτοκίνητο. Ακόμη, ο τετραγωνισμένος με μεγάλο άνοιγμα χώρος αποσκευών μεγάλωσε κατά 50 λτ. και ορίζεται στα 400 λτ., με τις πλάτες των πίσω θέσεων σε όρθια θέση (φτάνει έως τα 1.500 λίτρα).
Στο δρόμο, ο ταξιδιάρικος χαρακτήρας του γίνεται άμεσα αισθητός κατά την κίνηση στις ευθείες των εθνικών οδών, όπου ακόμα και σε ταχύτητες κοντά στην τελική του παραμένει σταθερό, χωρίς να δημιουργεί καμία τάση ανησυχίας και να ενοχλεί τους επιβάτες του, λόγω της προσεγμένης ηχομόνωσης, της πολύ καλής ποιότητας κύλισης και της αντίστοιχου επιπέδου απορρόφησης των περισσοτέρων ανωμαλιών του οδοστρώματος. Το μοντέλο διατίθεται με κινητήρες 1,4 λίτρων που αποδίδουν 100, και 120/140 ίππους (από τις υπερτροφοδοτούμενες εκδοχές), ενώ οι τιμές του μοντέλου ξεκινά από τα 14.780 ευρώ.



Στη γρήγορη κίνηση το Roomster παραμένει ουδέτερο και ασφαλές, με τις κλίσεις να είναι εμφανείς

Με μικρές αλλαγές, το Roomster έγινε πιο σύγχρονο στο εσωτερικό του, παραμένοντας σημείο αναφοράς στην κατηγορία μέσω των άνετων χώρων και της πολυχρηστικότητάς του
Skoda Roomster
Αισθητικά το ξεχωριστό και "ιδιόμορφο" αμάξωμα του Roomster διαθέτει νέο εμπρόσθιο μέρος με νέο προφυλακτήρα, φωτιστικά σώματα, προβολείς ομίχλης και νέα μάσκα, αποκτώντας πιο σύγχρονη εικόνα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Το πολύ καλό ποιοτικά εσωτερικό του Roomster απέκτησε πιο σύγχρονη εικόνα, με νέο τιμόνι και πίνακα οργάνων, ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η κεντρική κονσόλα, προσφέροντας καλύτερη εργονομία. Οι χώροι παραμένουν πολύ καλοί για τις ανάγκες 4 επιβατών. Η πολυχρηστικότητα αποτελεί και στην ανανεωμένη έκδοση του Roomster ένα βασικό λόγο επιλογής του, αφού το σύστημα VarioFlex στα πίσω καθίσματα τους επιτρέπει να σύρονται κατά μήκος και πλάτος, να αφαιρούνται και να αναδιπλώνονται, μεταβάλλοντας ανάλογα το χώρο αποσκευών από τα 480 έως τα 1.810 λίτρα.
Στη γρήγορη κίνηση το Roomster παραμένει ουδέτερο και ασφαλές, με τις κλίσεις να είναι εμφανείς στις στροφές, ενώ στον ανοιχτό δρόμο είναι σταθερό και άνετο, με τον οδηγό να λαμβάνει καλή αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα. Το αυτοκίνητο διατίθεται με κινητήρες 1,2 λίτρων με 86 και 105 ίππους, ενώ οι τιμές του αυτοκινήτου ξεκινούν από τα 14.690 ευρώ.


»Σχολιάστε την είδηση

Tags: HYUNDAI,

περισσότερα νέα & άρθρα »
HYUNDAI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tι κάνει με το Green Bonus η Hyundai; Πού δίνει 17.000 ευρώ έκπτωση;

Με 100 άλογα: Hyundai i20 ή Opel Corsa στα 20-21 χιλιάρικα

Φθηνό SUV πόλης, πάνω-κάτω στα 20 χιλιάρικα: Hyundai Bayon ή MG ZS;

Δοκιμή: Nέο Hyundai Kona 1.0Τ 120 PS 48V

Η Hyundai πάει για το ρεκόρ στο Pikes Peak με το Ioniq 5 N

Top 5: Τα καλύτερα μικρά αυτοκίνητα σε φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υβριδικά & 4κίνητα SUV: Toyota RAV4 (222 PS) ή Honda CR-V (184 PS);

Honda CR-V Vs Toyota RAV4: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;

Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Honda CR-V και Toyota RAV4

Honda CR-V Vs Toyota RAV4: Αξιολόγηση σε 10 τομείς