Ανανεωμένη BMW Σειρά 4: Φρέσκο στυλ και με ήπια υβριδικά σύνολα
10 Φωτογραφίες »

Ανανεωμένη BMW Σειρά 4: Φρέσκο στυλ και με ήπια υβριδικά σύνολα

2.719 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2024)

- Στην αγορά το Μάρτιο
- Νέα χρώματα, νέα τεχνολογία στα πίσω φώτα και μικρές αλλαγές σε εμφάνιση
- Παίρνει το σύστημα προηγμένο iDrive 8.5 σύστημα infotainment
- Από 184 άλογα έως 530 στην έκδοση M4 Competition xDrive

Στην αγορά το Μάρτιο

Στην αποκάλυψη της ανανεωμένης 4άρας στο coupe και cabrio αμάξωμα προχώρησε η BMW, σημειώνοντας πως τα αυτοκίνητα αυτά θα βρίσκονται στις αντιπροσωπείες της μάρκας τον ερχόμενο Μάρτιο, πιθανότατα με λίγο υψηλότερη τιμή από τα τωρινά λόγω των αναβαθμίσεων που έχουν δεχτεί.

Νέα χρώματα, νέα τεχνολογία στα πίσω φώτα και μικρές αλλαγές σε εμφάνιση

Η Σειρά 4 δεν αλλάζει ριζικά σε εμφάνιση αλλά έχει δεχτεί ένα μικρό φρεσκάρισμα που περιλαμβάνει ελαφρώς πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα που γίνονται διαθέσιμα με Laserlight τεχνολογία (στα πίσω). Η τεχνολογία αυτή είναι στάνταρ στη M440i και προσφέρει στα πίσω φώτα 3D γραφικά. Η ίδια έκδοση λαμβάνει επίσης νέα μαύρη γρίλια με M εμβλήματα και μαύρες απολήξεις στην εξάτμιση και γίνεται διαθέσιμη, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις, με ανανεωμένη παλέτα χρωμάτων που περιλαμβάνει τώρα τα χρώματα Cape York Green και Vegas Red. Όποιος θέλει να κάνει την M440i ακόμη πιο επιθετική μπορεί να επιλέξει προαιρετικά το πακέτο M Carbon πακέτο.

Παίρνει το σύστημα προηγμένο iDrive 8.5 σύστημα infotainment

Αλλαγές υπάρχουν και μέσα στην καμπίνα, όπου τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται τώρα με νέο τιμόνι που έχει στάνταρ τα «αυτάκια» και προσφέρονται ως στάνταρ με σπορ καθίσματα, ανανεωμένο εσωτερικό φωτισμό και νέας σχεδίασης αεραγωγούς. Τα μοντέλα έρχονται με το σύστημα infotainment iDrive 8.5 και το γνωστό Curved Display στο ταμπλό, το οποίο πλέον έχει περισσότερες λειτουργίες. Οι εκδόσεις της ανανεωμένης 4άρας προσφέρονται πλέον επίσης με μια σειρά από νέες επενδύσεις.

Από 184 άλογα έως 530 στην έκδοση M4 Competition xDrive

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα του μοντέλου, η BMW αναφέρει πως όλα τα μοτέρ βενζίνης (εκτός των τετρακύλινδρων) και diesel συνδυάζονται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V που ενισχύει την απόδοσή τους κατά 11 άλογα. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η 420i με το τετρακύλινδρο 2λιτρο κινητήρα με 184 άλογα, ενώ το επόμενο βήμα γίνεται με την 430i xDrive που συνδυάζεται με αναβαθμισμένο 2λιτρο τετρακύλινδρο μοτέρ με ισχύ 245 άλογα. Στην κορυφή, βρίσκεται η εξακύλινδη και 3λιτρη M440i xDrive με 374 άλογα. Στο diesel, υπάρχουν οι 2λιτρες εκδόσεις 420d και 420 d xDrive με 190 άλογα, η 3λιτρη 430d xDrive με 286 ίππους και η επίσης 3λιτρη M440d xDrive με 340 άλογα.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε την BMW M4 που αποδίδει 480 άλογα, την στιγμή που η πισωκίνητη M4 Competition αποδίδει 510 άλογα. Η πιο ισχυρή M4 είναι η Competition xDrive που πλέον αποδίδει 530 άλογα, με τη BMW πάντως να σημειώνει πως δεν έχει γίνει ταχύτερη στο 0-100 χλμ./ώρα σε σχέση με πριν.

ford
NISSAN