Την οικογένεια των SUV μοντέλων της μεγάλωσε η Mercedes η οποία ενόψει της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσίασε την ανανεωμένη GLC.

Το εξωτερικό μέρος το ανανεωμένο μοντέλο φαίνεται αρκετά οικείο.

Οι ζάντες που θα πατά θα μετρούνται από 17 έως 19 ίντσες.

Η μάρκα θα προσφέρει το φρεσκαρισμένο SUV σε ένα νέο γκρι χρώμα.

Στο εσωτερικό, όπως στα περισσότερα νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, έτσι και στην GLC, το φρεσκάρισμα της Mercedes περιλαμβάνει και την απόκτηση του συστήματος MBUX.

Ανανεωμένη Mercedes GLC

7.822 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2019)

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την ανανεωμένη GLC, εν ενόψει της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, χαρίζοντάς της ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση και περισσότερη τεχνολογία.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος το ανανεωμένο μοντέλο φαίνεται αρκετά οικείο. Ο πρόβολος του αυτοκινήτου κυριαρχείται από μεταλλικά χαρακτηριστικά τα οποία συναντάμε τόσο στη γρίλια, όσο και στο προφυλακτήρα. Ο τελευταίος στο κέντρο του ενσωματώνει ένα μεγάλο κεντρικό αεραγωγό αλλά και τρεις μικρότερους, ενώ στο βρίσκουμε ακόμα δύο κάθετα τοποθετημένες εισόδους αέρα. Οι προβολείς LED είναι στάνταρ, έχοντας αποκτήσει μικρότερο μέγεθος αλλά και ένα σχεδιασμό που δίνει περισσότερη έμφαση στις γωνιές.
 
Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα έχουν λάβει λάμπες σε ορθογώνιο σχήμα, παρόμοιο με αυτό που συναντούμε και στις δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης, που έρχονται περισσότερο έντονες γωνίες. Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως όπως και στον μπροστά προφυλακτήρα, έτσι και στον πίσω τα μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία είναι παρών. Η μάρκα θα προσφέρει το φρεσκαρισμένο SUV σε ένα νέο γκρι χρώμα, ενώ οι ζάντες που θα πατά θα μετρούνται από 17 έως 19 ίντσες.
 
Στο εσωτερικό, όπως στα περισσότερα νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, έτσι και στην GLC, το φρεσκάρισμα της Mercedes περιλαμβάνει και την απόκτηση του συστήματος MBUX. Να θυμίσουμε πως αυτό περιλαμβάνει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων και ακριβώς δίπλα μία δεύτερη οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, καλύπτωντας έτσι ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό. Η γερμανική φίρμα προσφέρει νέα διακοσμητικά χαρακτηριστικά, αλλά και ένα ανασχεδιασμένο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, με ενσωματωμένα χειριστήρια για το σύστημα ψυχαγωγίας.
 
Στα μηχανικά σύνολα η ανανεωμένη GLC θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά σε δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις, που θα εξοπλίζονται από ένα τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος θα χρησιμοποιεί το ήπια υβριδικό σύστημα 48 volt. Στη βάση θα βρίσκεται η GLC 200 4Matic που θα έχει ισχύ 197 ίππων, ενώ η αμέσως επόμενη GLC 300 4Matic θα έχει 258 άλογα. Διαθέσιμες είναι και οι ντίζελ επιλογές, οι οποίες εξοπλίζονται και αυτές με ένα τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2,0 λίτρων. Η GLC 200d 4Matic έρχεται με 163 ίππους, η GLC 220d 4Matic με 194 PS και η GLC 300d 4Matic με 245 άλογα.
 
Από κει και πέρα η Mercedes διευρύνει επίσης το φάσμα του προαιρετικού εξοπλισμού της GLC. Οι αγοραστές μπορούν να αποκτήσουν το σύστημα ανάρτησης Dynamic Body Control για πιο ομαλή οδήγηση. Επιπλέον το πακέτο Off-Road Engineering προσθέτει τα οδηγικά modes Off-Road και Off-Road +. Παρών είναι και το πακέτο Driving Assistance που μεταξύ άλλων προσφέρει προσαρμοζόμενο cruise control με δυνατότητα να φρενάρει το αυτοκίνητο, σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης κ.α.
 
Η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει την τιμή της ανανεωμένης GLC, κάτι που αναμένεται να συμεβεί κοντά στο εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο σε λίγες ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
 
Μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr, το οποίο από τις 5 Μάρτη θα βρίσκεται στην πόλη της Ελβετίας, όπου μεταξύ άλλων θα σας μεταφέρει και με Live ανταποκρίσεις ότι συμβαίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου.   

NEO TRANSPORTER
test center