11 φωτογραφίες »

Ανανεωμένο Kia Stinger με το νέο λογότυπο

20.141 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2021)

Ο αέρας της ανανέωσης για το Kia Stinger στην Ευρώπη έπνευσε λίγους μήνες πριν, ωστόσο η αμερικανική εκδοχή του sport sedan φέρει το νέο λογότυπο της φίρμας και όχι μόνο.


To Stinger είναι για πολλούς ένα κομβικό μοντέλο για την ιστορία της Kia. Ένα μοντέλο που απέδειξε ότι οι Κορεάτες μπορούν να παράξουν sport, αλλά παράλληλα πολυτελείς κατασκευές με απόδοση και επιδόσεις που είναι ικανές να κοντράρουν τον πλούσιο ευρωπαϊκό ή πιο συγκεκριμένα τον γερμανικό ανταγωνισμό. Χθες, η Kia παρουσίασε τη νέα της σχεδιαστική γλώσσα μέσα από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό EV6 και σήμερα, έρχεται η είδηση του λανσαρίσματος του ανανεωμένου Stinger από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η αλήθεια είναι πως, η Kia επέλεξε να ανανεώσει το Stinger πρώτα στα μέρη μας και μετά στις Η.Π.Α., εντούτοις όπως και το αμερικάνικο έτσι και το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υιοθετήσει το τελευταίο λογότυπο της μάρκας στην μάσκα. Πέραν αυτού, οι αλλαγές είναι μικρής έκτασης τόσο από το προ ανανέωσης μοντέλο, όσο και μεταξύ της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής version. Σε κάθε περίπτωση, το sport sedan της Kia παραμένει επιβλητικό, αποπνέοντας την κατάλληλη διάθεση για να δοκιμάσει κανείς τα οδηγικά του όρια. Στις λεπτομέρειες τώρα, μπροστά, εκτός από το νέο logo της Kia, ξεχωρίζουν οι LED DRL προβολείς, ενώ συνεχίζοντας προς τα πίσω συναντούμε τις νέας σχεδίασης ζάντες 18 ή 19 ιντσών, αλλά την αρκετά διαφοροποιημένη πίσω όψη με τα ανασχεδιασμένα LED φώτα που γεφυρώνονται μέσω μιας λεπτής φωτιζόμενης φάσας. Επιπρόσθετα, νέος είναι ο αεροδυναμικός διαχύτης, ο οποίος πλαισιώνεται από τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στην καμπίνα το σκηνικό είναι ίδιο με αυτό που είδαμε στο ευρωπαϊκό ανανεωμένο Stinger, αν και ξεχωρίζει το νέο λογότυπο που φιλοξενείται πλέον στον κέντρο του sport τριάκτινου, πολυλειτουργικού τιμονιού με την χοντρή στεφάνη. Κατά τα άλλα, τα premium μονοπάτια στα οποία έχει βαδίσει η Kia με το συγκεκριμένο μοντέλο φαίνεται πως την έχουν οδηγήσει στον προορισμό που αποζητούσε, καθώς το σύνολο της καμπίνας φαίνεται να μην έχει κάτι να ζηλέψει από τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Στα highlights, η αιωρούμενη οθόνη αφής 10,25 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου, η πιο ευκρινής οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων, οι καινούργιες ραφές στο ταμπλό και στα πάνελ στις πόρτες και το φινίρισμα από αλουμίνιο ή ανθρακόνημα στην κεντρική κονσόλα.

Όσον αφορά στους κινητήρες του Stinger, στην Ευρώπη διατίθεται αποκλειστικά με τον 6κύλινδρο σε V διάταξη T-GDi κινητήρα των 3,3 λίτρων που αποδίδει 370 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 510 Nm ροπής μεταξύ 1.300 και 4.500 σ.α.λ.. Η Κia δικαιολογεί αυτή την απόφασή της λέγοντας αυτός είναι ο κινητήρας που επιλέχθηκε από την πλειοψηφία του κοινού τα προηγούμενα χρόνια διάθεσης του μοντέλου στην αγορά. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφέρουμε πως στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει και η επιλογή ενός τετρακύλινδρου turbo βενζίνης 2,5 λτ. με 300 άλογα και 422 Nm ροπής, ο οποίος δεν έρχεται Ευρώπη πλέον. Σε κάθε περίπτωση το Stinger προσφέρεται σε πισωκίνητη και τετρακίνητη έκδοση, ενώ στην έκδοση GT έχει και ένα ηλεκτρονικά μεταβαλλόμενο σύστημα στην εξάτμιση που κάνει ακόμα πιο μπρουτάλ τον ήχο του μοτέρ.

Κλείνοντας, η ναυαρχίδα της Kia δεν θα μπορούσε να μην είναι εξοπλισμένη με όλα τα τεχνολογικά καλούδια αναφορικα με την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών. Έτσι, το sport sedan προσφέρεται με μια πληρέστατη σουίτα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που περιλαμβάνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Mercedes
moto