Ανοίγει η πλατφόρμα «Φορτίζω Παντού» - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ανοίγει η πλατφόρμα «Φορτίζω Παντού» - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

2.295 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2023)

Από την Πέμπτη 11 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων της δράσης «Φορτίζω Παντού», που έχει ως στόχο της την εγκατάσταση 8.000 δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Πρεμιέρα για την δράση «Φορτίζω Παντού»

Το δρόμο για την εγκατάσταση 8.000 δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτιστης ηλεκτρικών οχημάτων ανοίγει η δράση «Φορτίζω Παντού», συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. η πλατφόρμα της δράσης (https://fortizopantou.gov.gr) θα είναι διαθέσιμη για υποβολή αιτήσεων από την Πέμπτη 11 Μαΐου, ενώ θα λειτουργήσει εντός της ημέρας για ενημερωτικούς σκοπούς.

Ο βασικός στόχος της δράσης είναι η δημιουργία, με όρους υγιούς ανταγωνισμού, ενός βασικού δικτύου δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας τόσο τις πόλεις όσο και το εθνικό οδικό δίκτυο. Η δράση θα παρέχει οικονομικά κίνητρα για την προμήθεια, εγκατάσταση και σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης Η/Ο, που τροφοδοτούνται από ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) σε κοινόχρηστους χώρους των πόλεων, σε βασικές μεταφορικές υποδομές (εθνικές οδοί, αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικοί σταθμοί) και σε ιδιωτικούς χώρους με δημόσια πρόσβαση όπως πρατήρια καυσίμων, σταθμούς αυτοκινήτων (επιχειρήσεις πάρκινγκ) και άλλα σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. αλυσίδες καταστημάτων κ.α.).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center