Από την Κίνα με αγάπη: το ηλεκτρικό SUV Aiways U5
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Από την Κίνα με αγάπη: το ηλεκτρικό SUV Aiways U5

43.013 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2021)

Οι τεράστιες διαστάσεις του προκαλούν την περιέργεια. Θυμίζει Volvo, έχει κλειστή μάσκα, προέρχεται από την Κίνα και φέρνει τα πάνω-κάτω σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Έφτασε η στιγμή να λυθεί ο γρίφος του ηλεκτρικού Aiways U5.

Δεν σας κατηγορούμε αν δεν γνωρίζετε πολλές λεπτομέρειες για το Aiways U5, το μεγάλο ηλεκτρικό SUV που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά εδώ και κάμποσους μήνες. Ήταν επιλογή της κινεζικής μάρκας, εξάλλου, να μην αναπτύξει συνεργασία με ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες , αλλά να διαθέτει το μοντέλο της απευθείας στους πελάτες μέσω γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη επαφή μαζί του απάντησε σε όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για το κινεζικό αυτοκίνητο, το οποίο κοστίζει στην γερμανική αγορά γύρω στα 39.000 ευρώ, με έξτρα κόστος 3.000 ευρώ στην premium version εξοπλισμού την οποία και δοκιμάσαμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σχεδίαση: Ένα θηρίο που μοιάζει με Volvo
Πρώτα από όλα, ας κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις. Το όνομα Aiways δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά για τους πολύγλωσσους είναι αρκετά πιασάρικη επιλογή. Πιο συγκεκριμένα, «Ai» στην κινεζική γλώσσα σημαίνει «αγάπη», ενώ το δεύτερο συνθετικό χρησιμοποιείται ως μία ευρύτερη έννοια για τον «τρόπο ζωής». Αν το Aiways U5 μπορεί να γίνει αγαπημένη πρόταση αγοράς αυτοκινήτου θα το διαπιστώσετε στην συνέχεια.
 
Εκ πρώτης όψεως, αναμφισβήτητα διεγείρουν την περιέργεια οι θηριώδεις διαστάσεις του και τα σχεδόν 4,7 μέτρα μήκους. Θα μπορούσε να πει κανείς πως θυμίζει εμφανισιακά αυτοκίνητο Volvo, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την πανοραμικής θέας γυάλινη οροφή (πρόσθετος εξοπλισμός). Στην πραγματικότητα, όμως, το Aiways U5 ακολουθεί δική του ανεξάρτητη σχεδιαστική φιλοσοφία, με την χαρακτηριστική διχρωμία στο αμάξωμα να κεντρίζει την ματιά του θεατή. Το κατά πόσο, τώρα, είναι κομψό το design του είναι ερώτημα που θα περάσει λίγος χρόνος προτού απαντηθεί με ασφάλεια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
test center