H μάρκα αποκάλυψε επίσημα την εξωτερική εμφάνιση του μεσαίου σεντάν.

O σχεδιασμός του νέου μοντέλου δεν έχει τίποτα κοινό με αυτόν του τρέχοντος Optima.

Οι βασικές εκδόσεις του K5/Optima θα είναι διαθέσιμες στη Νότια Κορέα με ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Tα LED φωτιστικά σώματα λαμβάνουν υπόσταση από μία διακεκομμένη λεπτή γραμμή.

Αποκαλύφθηκε το εξωτερικό του Kia Optima

2.483 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2019)

Οι teaser εικόνες του νέου Kia Optima αποτελούν παρελθόν, καθώς η μάρκα αποκάλυψε επίσημα την εξωτερική εμφάνιση του μεσαίου σεντάν, μαζί με επιπλέον πληροφορίες.


Μέσω εικόνων που δημοσίευσε, η κορεατική μάρκα προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του εξωτερικού του Optima, το οποίο στην αγορά της Νοτίου Κορέας προσφέρεται με την ονομασία Κ5. Όπως μπορούμε να δούμε ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου δεν έχει τίποτα κοινό με αυτόν του τρέχοντος Optima. Από την ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή οροφής μέχρι την ευρεία γρίλια όπου εδρεύει η «μύτη της τίγρης», το νέο Optima στοχεύει να είναι ένα πολύ πιο κομψό αυτοκίνητο από το τρέχον μοντέλο.
 
Οι προβολείς έχουν ενδιαφέρουσα μορφή καθώς συνδυάζονται πρακτικά με τη μάσκα και διαθέτουν LED φώτα ημέρας που έχουν σχήμα «Z». Το πλαϊνό προφίλ δείχνει μια προεξέχουσα καμπύλη δυναμική γραμμή που φαίνεται να φτάνει μέχρι την πίσω πόρτα, ενώ άλλα χαρακτηριστικά που μπορούμε να «αλιεύσουμε» είναι πως οι βάσεις των πλευρικών καθρεπτών είναι τοποθετημένες χαμηλότερα απ ότι έχουμε συνηθίσει. Παράλληλα ένα μεταλλικό «τόξο» ξεκινάει από το πίσω μέρος του μπροστινού φτερού και να καταλήγει μέχρι πίσω. Εκεί τα LED φωτιστικά σώματα λαμβάνουν υπόσταση από μία διακεκομμένη λεπτή γραμμή.
 
Οι νέες εικόνες συνοδεύτηκαν και από επιπλέον πληροφορίες. Το νέο Optima είναι μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, καθώς έχει μακρύνει κατά 50 χιλιοστά με το  μήκος του να είναι πλέον στα 4.905 χιλιοστά. Αύξηση υπάρχει και στο πλάτος κατά 25 χιλιοστά (1.860 στο σύνολο), ενώ το ύψος μειώθηκε κατά 20 χιλιοστά στα 1.445 χιλιοστά. Μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο που πλέον μετράται στα 2.850 χιλιοστά τουτέστιν 45 χιλιοστά περισσότερο σε σχέση με το εξερχόμενο μοντέλο.
 
Τέλος οι βασικές εκδόσεις του K5/Optima θα είναι διαθέσιμες στη Νότια Κορέα με ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αλλά οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 17, 18 ακόμα και 19 ιντσών.

Mercedes
moto