H νέα Aston Martin DB11 Volante είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα cabriolet οχήματα του κόσμου.

Μετά το λανσάρισμα πέρσι της DB11 με το V12 σύνολο και το μετέπειτα λανσάρισμα της έκδοσης με το V8 μοτέρ της AMG, η οικογένεια της DB11 αποκτά πλέον το τρίτο μέλος της.

Η νέα Aston Martin DB11 Volante στηρίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα της «κλειστής» έκδοσης, γεγονός που την κάνει πιο ελαφριά και άκαμπτη από την DB9 Volante, από την οποία διαθέτει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών κατά 20%.

Κάτω από καπό βρίσκεται ο 4λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας της AMG, που αποδίδει 510 ίππους ισχύος και 695 Nm ροπής. Το σύνολο συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με torque vectoring και ηλεκτρικό τιμόνι.

Η κουκούλα διαθέτει νέα υλικά και οκταπλή επίστρωση, κρατώντας το θόρυβο και τα καιρικά φαινόμενα μακριά από τους επιβάτες. Χρειάζεται 14 δλ. για να κατέβει και 16 δλ. για να ανέβει.

Οι πρώτες Aston Martin DB11 Volante θα παραδοθούν στους τυχερούς κατόχους τους στο πρώτο τέταρτο του επόμενου έτους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η τιμή της στη Γερμανία ξεκινά από τα 199.000 ευρώ.

Aston Martin DB11 Volante

3.512 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2017)

Η Aston Martin μας συστήνει με τη νέα DB11 Volante, ίσως το πιο όμορφο cabriolet όχημα του κόσμου. Ας γνωρίσουμε τον «ανοικτό» πειρασμό των Βρετανών, που υπόσχεται να «στοιχειώσει» τα όνειρά μας…

H νέα Aston Martin DB11 Volante είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα cabriolet οχήματα του κόσμου. Μετά το λανσάρισμα πέρσι της DB11 με το V12 σύνολο και το μετέπειτα λανσάρισμα της έκδοσης με το V8 μοτέρ της AMG, η οικογένεια της DB11 αποκτά πλέον το τρίτο μέλος της.
 
Η ανοικτή έκδοση Volante φυσικά διαθέτει υφασμάτινη οροφή, η οποία διατίθεται σε μπορντό, μαύρο και γκρι χρώμα. Η κουκούλα διαθέτει νέα υλικά και οκταπλή επίστρωση, κρατώντας το θόρυβο και τα καιρικά φαινόμενα μακριά από τους επιβάτες. Χρειάζεται 14 δλ. για να κατέβει και 16 δλ. για να ανέβει, κάτι που μπορεί να γίνει και εν κινήσει σε ταχύτητες ως και τα 50 χλμ./ώρα.
 
Η Aston Martin υπόσχεται πως ο νέος μηχανισμός της οροφής είναι άκρως αξιόπιστος, καθώς τον δοκίμασε 10.000 φορές σε ακραίες καιρικές συνθήκες, προσομοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια δεκαετή χρήση από τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Τα τεστ έγιναν σε διάφορα μέρη του κόσμου, από το Εθνικό πάρκο Κοιλάδας του Θανάτου (Death Valley) ως τον Αρκτικό Κύκλο.
 
Η νέα Aston Martin DB11 Volante εννοείται πως στηρίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα της «κλειστής» έκδοσης, γεγονός που την κάνει πιο ελαφριά και άκαμπτη από την προκάτοχό της DB9 Volante, από την οποία διαθέτει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών κατά 20%.
   
Κάτω από καπό βρίσκεται ο 4λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας της AMG, που αποδίδει 510 ίππους ισχύος και 695 Nm ροπής. Το σύνολο συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με τεχνολογία torque vectoring και ηλεκτρικό τιμόνι.
 
Η Aston δεν ανακοινώνει προς το παρόν τις επιδόσεις της Volante, αλλά η αντίστοιχη έκδοση της DB11 Coupe, χρειάζεται 4,0 δλ. για το 0-100, ενώ έχει τελική ταχύτητα 301 χλμ./ώρα. Τα νούμερα που αναμένουμε για την «ανοικτή» DB11 θα είναι ελαφρώς υποδεέστερα λόγω της αύξησης του βάρους του αμαξώματος.
 
Οι πρώτες Aston Martin DB11 Volante θα παραδοθούν στους τυχερούς κατόχους τους στο πρώτο τέταρτο του επόμενου έτους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η τιμή της στη Γερμανία ξεκινά από τα 199.000 ευρώ.

Hyundai
4green