Το Audi TT Clubsport θα παορυσιαστεί επισήμως στην ετήσια συνάντηση του Worthersee και είναι το πρώτο αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα διπλού ηλεκτρικού τούρμπο.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Audi TT Clubsport θα παορυσιαστεί επισήμως στην ετήσια συνάντηση του Worthersee και είναι το πρώτο αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα διπλού ηλεκτρικού τούρμπο.

Audi TT με 600 ίππους

7.391 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2015)

Η Audi παρουσίασε το πρωτότυπο TT Clubsport το οποίο είναι το πρώτο αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα με διπλό ηλεκτρικό τούρμπο και απόδοση 240 ίππους/λίτρο.

Η Audi για ακόμη μία φορά πρωτοστατεί στον τομέα των κινητήρων και συγκεκριμένα στην τεχνολογία των ηλεκτρικών τούρμπο. Προκειμένου λοιπόν να μας… συστήσει το νέο της πειραματικό βενζινοκινητήρα 2,5 λτ. με διπλό ηλεκτρικό τούρμπο δημιούργησε το TT Clubsport. Τις αισθητικές διαφορές του τις βλέπουμε στις εικόνες για αυτό θα εμβαθύνουμε στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το μοτέρ του λοιπόν είναι πεντακύλινδρο 2,5 λτ. και με τη βοήθεια του διπλού ηλεκτρικού τούρμπο, αποδίδει 600 ίππους. 
Πρόκειται για πρωτόγνωρη ειδική απόδοση η οποία φτάνει τα 240 άλογα στο λίτρο. Όσον αφορά τη ροπή του αυτή είναι στα 650 Nm και είναι διαθέσιμη από τις 3.000 έως και τις 7.000 σ.α.λ. Αυτό οφείλεται φυσικά στο e-turbo το οποίο τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό υποσύστημα 48 volt.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του TT Clubsport, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 3,6 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 310 χλμ./ώρα. Ενδεικτικό των ικανοτήτων του και του πλεονεκτήματος που προσφέρει η ηλεκτρική υπερτροφοδότηση είναι το γεγονός πως φτάνει στα πρώτα 16 μέτρα από στάση σε μόλις 2,5 δλ. Σύμφωνα με την Audi ένα αυτοκίνητο ίδιας ισχύος αλλά χωρίς τη συγκεκριμένη τεχνολογία κάνει 6 μέτρα λιγότερο. Όπερ σημαίνει ενάμιση αυτοκίνητο διαφορά σε μία εκκίνηση από στάση στα πρώτα 2,5 δλ. Το μοτέρ μπορεί να είναι πρωτότυπο αλλά όπως ο διευθυντής εξέλιξης του Δρ. Hackenberg «πρόκειται για μία τεχνολογία πολύ κοντά στην παραγωγή». Το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί επισήμως στην ετήσια συνάντηση του Worthersee την ερχόμενη εβδομάδα.

Εντυπωσιακό το αμάξωμα, δεν παύει όμως να είναι πρωτότυπο.

Εντυπωσιακό το αμάξωμα, δεν παύει όμως να είναι πρωτότυπο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
kia