Οι μεγάλοι νικητές των βραβείων Best Car 2018 στην αναμνηστική φωτογραφία.

Best Car 2018: Νικητές & παρασκήνια

7.511 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2018)

Τα μεγάλα βραβεία του AutoΤρίτη ήλθαν και απήλθαν. Κάποιοι έφυγαν ευτυχισμένοι, άλλοι ίσως να πικράθηκαν, όλοι πάντως αναγνώρισαν τη σημασία της βράβευσης και τη βαρύτητα που έχει η γνώμη του κόσμου. Πάμε να δούμε ένα «ποτ-πουρί» από τα highlights της μεγάλης εκδήλωσης.

Οι μάρκες που ξεχώρισαν

Ξεκίνημα από τις επιμέρους πρωτιές των εταιριών σε 6 σημαντικότατους τομείς: ποιότητα, λιγότερες βλάβες και χαμηλό κόστος συντήρησης, εμφάνιση, επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, μεταπωλητική αξία και τέλος η πιο sport μάρκα για το κοινό. Toyota και Alfa Romeo ήταν οι μεγάλοι νικητές, καθώς έφυγαν με 2 βραβεία έκαστος (λιγότερες βλάβες και μεταπωλητική αξία για την πρώτη, εμφάνιση & στιλ και sport μοντέλα η δεύτερη). Η BMW κέρδισε στον τομέα των επιδόσεων-φρένων και η Mercedes τον «ποιοτικό έλεγχο» του αγοραστικού κοινού.

Διαβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Βραβεία ικανοποίησης κατόχων Autocheck

«Μικρόφωνο» στον κόσμο για την επιβράβευση της μάρκας, τα μοντέλα της οποίας ικανοποιούν περισσότερο τους πελάτες της. Στο βραβείο του Autocheck περιλαμβάνεται όλο το πακέτο από τη στιγμή που αγοράζει κάποιος ένα αυτοκίνητο και μετά. Απροβλημάτιστη λειτουργία, ικανοποίηση τόσο από το μοντέλο όσο και από τις υπηρεσίες της ίδιας της εταιρίας. Φέτος η Mercedes έσπασε τα ρεκόρ, όντας η μόνη μάρκα που δεν έλαβε ούτε μια κόκκινη αναφορά.

Διαβάστε αναλυτικά για τους νικητές της κατηγορίας

Τα καλύτερα αυτοκίνητα σε 5 ειδικές κατηγορίες

Περνάμε σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις. Εδώ επιβραβεύτηκαν τα 5 μοντέλα που απέσπασαν τη θετική ψήφο των αναγνωστών σε αντίστοιχους τομείς. Την πρωτιά στο Value for Money κατέκτησε το Kia Stonic, οι τεχνολογικές καινοτομίες και ο εξοπλισμός ασφάλειας του Audi A8 του χάρισαν τα βραβεία της καλύτερης τεχνολογίας και του ασφαλέστερου αυτοκινήτου, η Alfa Romeo Stelvio ψηφίστηκε ως το ομορφότερο και το Nissan Leaf ως το οικονομικότερο (σε κατανάλωση και έξοδα χρήσης).

Διαβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Τελική κατάταξη

Το Όσκαρ Α` Ρόλου. Το μοντέλο που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και εντυπωσίασε με την «ερμηνεία» του σε δρόμο και εκθέσεις. Μεγάλος νικητής -έπειτα από σκληρή μάχη- το Ford Fiesta, το οποίο επικράτησε του Honda Civic για μόλις 42 ψήφους. Το πόντιουμ συμπληρώνεται με το Jeep Compass, που βρέθηκε άλλες 406 ψήφους πίσω από το ιαπωνικό μοντέλο.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα

Τι ψήφισαν οι άντρες και οι γυναίκες

Δύο κόσμοι, δυο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα. Οι κυρίες και οι κύριοι ψήφισαν για το αγαπημένο τους μοντέλο, με τα αποτελέσματα να κρύβουν... εκπλήξεις. Την γυναικεία προτίμηση απέσπασε το Jeep Compass, μια επιλογή που θα περίμενε κανείς να προέλθει από το αντρικό φύλο, λόγω χαρακτήρα και μεγέθους. Αντίθετα, η εντυπωσιακή και «άγρια» εμφάνιση του Honda Civic ήταν αυτή που απέσπασε την πλειοψηφία του αντρικού πληθυσμού.

Αναλυτικά τα "θέλω" των δυο φύλων

Ποιοι κέρδισαν τα αυτοκίνητα - Η μεγάλη κλήρωση του AutoΤρίτη

Ο κόσμος ψήφισε και επιβράβευσε τα αυτοκίνητα και τις εταιρίες που ξεχώρισαν το 2017. Δεν θα μπορούσαμε να μην επιβραβεύσουμε κι εμείς με τη σειρά μας την αθρόα συμμετοχή του κοινού στον διαγωνισμό που έγινε θεσμός και διεξήχθη για δεύτερη χρονιά! 4 υπερτυχεροί κέρδισαν από 1 Ford Fiesta ST (για έξι μήνες), 1 Jeep Compass, 1 Opel Grandland X και 1 Skoda Karoq για ένα χρόνο με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Δείτε τον πίνακα με τα ονόματα των νικητών

Mercedes
moto