3 φωτογραφίες »

Best seller το Puma: Ξεπέρασε Fiesta & Focus

8.205 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2021)

Το Ford Puma έβγαλε φλας και προσπέρασε τα Fiesta και Focus σε πωλήσεις για το πρώτο μισό του 2021, αποδεικνύοντας πως τα μικρά SUV είναι η πιο hot κατηγορία αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Η Ford απολαμβάνει τα αποτελέσματα της επένδυσής της στην κατηγορία των μικρών SUV, στην οποία ενέταξε το Puma, το δεύτερο μοντέλο της μετά το EcoSport με το οποίο είναι συνοδοιπόροι στην εμπορική τους πορεία. Το Puma, ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Ford στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του έτους, προσπερνώντας τους παραδοσιακά μεγάλους παίκτες, Fiesta και Focus, που συνηθίζεται να παίρνουν το χρυσό στις ευρωπαϊκές πωλήσεις. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα SUV μπαίνει πρωτοπόρο στην κούρσα των πωλήσεων για την Ford στην Γηραιά Ήπειρο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Βάζοντας τα κάτω, με χαρτί και μολύβι, η Ford πούλησε 83.266 Puma το πρώτο εξάμηνο του έτους, αφήνοντας δεύτερο σε πωλήσεις το ελαφρύ επαγγελματικό van Transit Custom και τρίτο το Fiesta με 70.604 και 63.078 μονάδες, αντίστοιχα. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με το Kuga στην τέταρτη θέση με 61.994 πωλήσεις και το Transit van στην πέμπτη με 54.673 αυτοκίνητα. Το Focus, ο πάλαι ποτέ ισχυρός παίκτης της Ford στην ευρωπαϊκή αγορά τοποθετείται στην έκτη θέση με 48.651 μονάδες, ενώ από εκεί και έπειτα η ψαλίδα ανοίγει αισθητά, καθώς το έβδομο σε πωλήσεις μοντέλο της αμερικανικής φίρμας είναι το «αγροτικό» Ranger με 29.910 αυτοκίνητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2019, όταν και ξεκίνησε η εμπορική πορεία του Puma, βρισκόταν σταθερά πίσω από τα Fiesta και Focus, με το 2020 να τερματίζει στην τρίτη θέση των πωλήσεων. Ωστόσο, φέτος, έχει πάρει φόρα στην κούρσα των πωλήσεων της Ευρώπης και βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην κατηγορία του πίσω από τα Peugeot 2008, Renault Captur και Volkswagen T-Cross.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center