Καλύτερες επιδόσεις στο Elk Test

8.437 Επισκέψεις στο άρθρο

Η συντακτική ομάδα του AutoΤρίτη μετέδωσε Live στο autotriti.gr, αλλά και στο facebook, το Elk Test περισσότερων από 50 μοντέλων της ελληνικής αγοράς. Ποια ήταν όμως τα μοντέλα που... έπιασαν τον τάρανδο από τα κέρατα και απέφυγαν τον υποτιθέμενο κίνδυνο με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα; Η πρώτη τριάδα αποτελείται από τα εξής 3 μοντέλα, τα οποία θα σας παρουσιάσουμε αντίστροφα:
  • Τρίτη θέση για το Peugeot 2008 που κατάφερε να εκτελέσει τη δύσκολη δοκιμασία με ταχύτητα εισόδου 76 χλμ./ώρα. Η γαλλική σχολή φημίζεται ανέκαθεν για τις δυνατότητές των μοντέλων της στο «στρίψιμο», όντας κραταιά δύναμη στο συγκεριμένο κομμάτι, κάτι που απέδειξε και η Peugeot με τον εκπρόσωπό της στα μικρά SUV, παίρνοντας μάλιστα το χρυσό μετάλλιο στην εν λόγω κατηγορία.
  • Δεύτερη θέση για το Ford Fiesta που πέρασε το απαιτητικό test αποφυγής κινδύνου με 77 χλμ./ώρα. Η οδηγοκεντρική συμπεριφορά των κατασκευών της Ford δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το δημοφιλές μικρό της μάρκας κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί της κλάσης του, έχοντας διαφορά 3 χλμ./ώρα από το αμέσως επόμενο μοντέλο. Και μιλάμε για μια δοκιμασία που ακόμα και το 1 χλμ./ώρα μετράει σε μεγάλο βαθμό!
  • Πρώτη θέση για το Honda Civic Type R που μπήκε στο διάδρομο της δοκιμασίας με 81 χλμ./ώρα. Η ιαπωνική «πολεμική» μηχανή κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 80 χλμ./ώρα, κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα που έχουμε δοκιμάσει. Το απαύγασμα της τεχνολογικής εξέλιξης των μηχανικών της Honda εντυπωσίασε με το πέρασμά του, όντας ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής του Elk Test.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center