CUPRA: Επετειακές εκδόσεις του Formentor VZ5 με όνομα... ελληνικό
5 Φωτογραφίες »

CUPRA: Επετειακές εκδόσεις του Formentor VZ5 με όνομα... ελληνικό

3.714 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2024)

- Δύο ειδικές εκδόσεις με 222 μονάδες η κάθε μια
- Ο «Γκρίζος Εγκέλαδος» έρχεται με σταχτί χρώμα, μαύρες ζάντες και απολήξεις
- Η άλλη έκδοση έρχεται με χάλκινες αποχρώσεις και λογότυπα της CUPRA
- Αμφότερες έχουν 5κύλινδρο κινητήρα 390 ίππων

Δύο ειδικές εκδόσεις με 222 μονάδες η κάθε μια

Η CUPRA γιορτάζει την επέτειο της, στις 22 Φεβρουαρίου και παρουσιάζει δύο νέες ειδικές εκδόσεις του Formentor VZ5. Θα βγουν σε περιορισμένο, συμβολικό αριθμό μονάδων, μόλις 222 αυτοκίνητα η κάθε μια. Θα έρχονται με νέα εξωτερικά χρώματα και άλλες σχεδιαστικές παρεμβάσεις εντός και εκτός του αυτοκινήτου, ενώ η μια θα φέρει και ονομασία από την ελληνική μυθολογία... Ο «Γκρίζος Εγκέλαδος» (Enceladus Grey Limited) και η άλλη θα λέγεται Century Bronze Limited.

Ο «Γκρίζος Εγκέλαδος» έρχεται με σταχτί χρώμα, μαύρες ζάντες και εξάτμιση

Ο «Γκρίζος Εγκέλαδος», ο αρχηγός των γιγάντων κατά την αρχαία μυθολογία, έρχεται με ένα ειδικό χρώμα βαφής που η CUPRA ονομάζει «Enceladus Grey Matt». Μια απόχρωση του γκρι που θυμίζει σταχτί αλλά με έντονους ασημένιους τόνους. Έχει νέες, μαύρες ζάντες αλουμινίου, 20 ιντσών, ενώ θα υπάρχει και επιλογή για χάλκινες αν το επιθυμεί ο αγοραστής. Τα καπάκια στους καθρέφτες, καθώς και οι απολήξεις της εξάτμισης είναι βαμμένα στα μαύρα, ενώ στο εσωτερικό ο «Εγκέλαδος» έρχεται με τα CUPBucket καθίσματα της εταιρίας και μαύρο ταμπλό.

Η άλλη έκδοση έρχεται με χάλκινες αποχρώσεις και λογότυπα της CUPRA

Η Century Bronze έκδοση είναι βαμμένη με ματ χρώμα που η εταιρία ονομάζει «Century Bronze». Διαθέτει χάλκινα ανθρακονημάτινα καπάκια στους καθρέφτες και χάλκινες απολήξεις εξάτμισης. Η έκδοση αυτή θα έρχεται με χάλκινες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και τις μαύρες ζάντες του «Γκρίζου Εγκέλαδου» κατ΄ επιλογή. Εσωτερικά έχει και αυτή CUPBucket καθίσματα και μαύρο ταμπλό, ενώ χάλκινα λογότυπα της CUPRA είναι τοποθετημένα τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αμφότερες οι εκδόσεις θα έχουν χαραγμένο πάνω στο πάνελ της πόρτας, τον αριθμό της μονάδας τους (1-222) που θα υπενθυμίζει στον εκάστοτε ιδιοκτήτη την σπανιότητα του οχήματός του.

Αμφότερες με 5κύλινδρο κινητήρα 390 ίππων

Το Formentor VZ5 είναι η έκδοση επιδόσεων του Formenotor και πάνω σε αυτήν θα γίνουν οι στιλιστικές αλλαγές των δύο επετειακών εκδόσεων. Το όνομα «VZ5» προέρχεται από την ισπανική λέξη «Veloz» που θα πει ταχύτητα, και τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα (5). Προσφέρει 390 άλογα  και 480 Nm ροπής.

DEH PASXA
KIA