• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κορυφαίο πλαίσιο, άνετη ανάρτηση και καλό τιμόνι καθιστούν το Α3 χιλιομετροφάγο, αλλά και εύκολο στο χειρισμό στις στροφές.

Ο κινητήρας 1,6 TDI είναι ήσυχος και οικονομικός, κάτι που τον καθιστά ιδανικό για τα ταξίδια, αλλά έχει μικρό ωφέλιμο εύρος λειτουργίας.

Audi A3 1,6 TDI 105 PS

68.367 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/2/2015

Το Audi A3 κινείται από τον 1,6 TDI diesel κινητήρα, ο οποίος προσφέρει εξαιρετικά χαμηλά νούμερα κατανάλωσης (μόλις 3,8 λτ./100χλμ.).
Η ισχύς του ανέρχεται στους 105 ίππους, διαθέτει ραφιναρισμένη λειτουργία, με μειωμένα ποσοστά θορύβου, όντας φειδωλός στις απαιτήσεις του σε καύσιμο. Επίσης, εκπέμπει μόνο 99 γρ. CO2 ανά χλμ. και έτσι, δεν επιβαρύνει τον οδηγό του με την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Όσον αφορά στις επιδόσεις, η επιτάχυνση είναι καλή, ενώ οι ρεπρίζ κυμαίνονται στο μέσο όρο της κατηγορίας.
Ο κινητήρας συνεργάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, γεγονός που του δίνει πλεονέκτημα, αλλά έχει σχετικά μικρό εύρος ωφέλιμης λειτουργίας. Το επίπεδο ποιότητας του εσωτερικού είναι υπεράνω κριτικής, ενώ η προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια του σχεδιασμού, είναι ορατή στα minimal χειριστήρια του κλιματισμού, το κεντρικό χειριστήριο του συστήματος infotainment (ΜΜΙ) και τη λεπτή αναδυόμενη οθόνη του.
Τέλος, η εργονομία είναι μελετημένη. Στο δρόμο το Α3 είναι άκρως δυναμικό, με την ακρίβεια και την πληροφόρηση από το τιμόνι, να ανήκουν στις καλύτερες της κατηγορίας, ενώ η συμπεριφορά του στις στροφές εκπέμπει σιγουριά και ασφάλεια.


Τιμή αγοράς 2012: 22.070 ευρώ
Τιμή αγοράς 2015: 15.800 ευρώ
Τιμή πώλησης 2015: 17.400 ευρώ