Πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα κάνουν το Audi A3 cabrio και η ανοιχτή BMW Σειρά 2.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα κάνουν το Audi A3 cabrio και η ανοιχτή BMW Σειρά 2.

Δύο νέα μελλοντικά premium cabrio

5.390 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2013)

Πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα κάνουν το Audi A3 cabrio και η ανοιχτή BMW Σειρά 2, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων.

Οι νέες γενιές των Audi A3 και ΒΜW Σειρά 1 αποκτούν τις κάμπριο εκδόσεις τους, οι οποίες θα κάνουν την επίσημη παρουσίασή τους τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης. 
Έτσι, ο ανταγωνισμός στη μικρομεσαία premium κατηγορία αναμένεται να αυξηθεί με το λανσάρισμα των δύο νέων μοντέλων, με το καθένα από αυτά να διαθέτει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. 
 
Νέο Audi A3 Cabrio
To 2ης γενιάς Α3 Cabrio θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα MQB (Modular Transverse Matrix) και όπως μπορούμε να δούμε και στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που εξασφαλίσαμε, η σχεδίαση του δεν θα διαφέρει σε σχέση με τη 3θυρη έκδοση του μοντέλου. 
Όπως και η προηγούμενη ανοιχτή εκδοχή του μικρομεσαίου μοντέλου της Audi, έτσι και το νέο Α3 Cabrio, θα διαθέτει μαλακή οροφή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Audi θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ηχομόνωση της οροφής, αλλά και στην ακαμψία του πλαισίου. 
Iδια μηχανικά σύνολα με τις υπόλοιπες εκδόσεις 
Το νέο Audi A3 Cabrio θα εφοδιαστεί με τη νεότερη γενιά των TFSI βενζινοκινητήρων 1,2 και 1,4 λίτρων του Ομίλου, αλλά και τον πιο «οικολογικό» 1,6 TDI πετρελαιοκινητήρα. Επίσης, σύμφωνα με όλα τα τελευταία δεδομένα για πρώτη φορά στην ιστορία επίσης, θα υπάρξει στη γκάμα και έκδοση «S», με το νέο S3 Cabrio να κάνει το ντεμπούτο του το 2015. Ο κινητήρας του μοντέλου θα είναι ο ίδιος 2λιτρος TFSI του νέου Audi S3 με αυξημένη ισχύ 300 ίππων.
Τέλος, το μοντέλο θα διαθέτει και το προαιρετικό σύστημα Audi drive select που γνωρίσαμε και στις υπόλοιπες εκδόσεις του. Το συγκεκριμένο σύστημα αλλάζει την αίσθηση του τιμονιού και την απόκριση στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού, ανάλογα με την επιλογή του οδηγού (comfort, dynamic, efficiency, auto, individual). Στο set-up «efficiency», το Σύστημα επεμβαίνει και στον κλιματισμό και στο cruise control, προσδίδοντας μια λιγότερο ενεργοβόρα και άρα πιο οικονομική, λειτουργία.
 
BMW Σειρά 2 Cabrio 
Πρόκειται για τη νέα BMW Σειρά 1, η οποία στη μελλοντική Coupe και Cabrio έκδοσή της θα μετονομαστεί σε «Σειρά 2» όπως αντίστοιχα αναμένεται να ισχύσει και με την Σειρά 4 (Coupe και Cabrio έκδοση της νέας Σειράς 3).
Σύμφωνα με την πρώτη ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική φωτογραφία που εξασφαλίσαμε, παρατηρούμε ότι η νέα Σειρά 2 Cabrio θα διακρίνεται εξωτερικά για τις χυτές της φόρμες και της δυναμικές γραμμές. Επίσης, το εμπρόσθιο τμήμα με τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, το πιο ανάγλυφο καπό και ο προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα θα τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. 
Η οροφή -όπως και στο υπάρχον μοντέλο- θα είναι μαλακή, το άνοιγμα και κλείσιμό της γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο και θα ξεχωρίζει για την υψηλή της ποιότητα και για τη μόνωση που θα προσφέρει στο εσωτερικό. 
Το εσωτερικό της BMW Σειρά 2 Cabrio θα είναι παρόμοιο με αυτό του 5θυρου μοντέλου, ενώ οι χώροι αναμένονται ελαφρώς βελτιωμένοι. Σε επίπεδο κινητήρων, τουλάχιστον αρχικά, θα περιλαμβάνονται οι TwinPower Turbo των 1,6 λτ. με απόδοση 136 και 170 ίππων και ο 2λιτρος των 218 ίππων.
Με την κίνηση στους πίσω τροχούς
Σε ότι αφορά στην πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται η νέα Σειρά 2, πρόκειται για την γνώριμη πισωκίνητη πλατφόρμα της BMW, στην οποία άλλωστε βασίζονταν και οι δύο γενιές της Σειράς 1, ενώ αναμένεται να βασιστούν και αρκετά μελλοντικά μοντέλα της βαυαρικής εταιρείας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda