Ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-up! και ένα Volkswagen Caddy Kombi TGI, που λειτουργεί με φυσικό αέριο, παραχωρήθηκαν για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Κ.Υ.Α.Δ.Α..

Η εκδήλωση παραχώρησης των δύο αυτοκινήτων έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ.Α.Δ.Α., επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.

Ο κ. Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Kosmocar-Volkswagen, παρέδωσε τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων στον κ. Γρηγόρη Λέων, Πρόεδρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α..

Δύο «πράσινα» VW στο Δήμο Αθηναίων

1.828 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2020)

Η Kosmocar στηρίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων παραχωρώντας ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-up! και ένα Volkswagen Caddy Kombi TGI, που λειτουργεί με φυσικό αέριο, για τις επιχειρησιακές ανάγκες τους.

Μία έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης από την Kosmocar-Volkswagen, που παράλληλα εισάγει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), μία σημαντική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, στην εποχή της πιο «πράσινης», πιο «καθαρής» μετακίνησης, με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και εναλλακτικών καυσίμων. Συγκεκριμένα, η Kosmocar παραχώρησε ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-up! και ένα Volkswagen Caddy Kombi TGI, που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο, για τις ανάγκες των επιχειρησιακών αναγκών του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία υποστηρίζει σε καθημερινή βάση ένα σημαντικό αριθμό πολιτών σε θέματα όπως η σίτιση, η στέγαση, η προληπτική ιατρική και η περίθαλψη.

Η εκδήλωση παραχώρησης των δύο αυτοκινήτων έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ.Α.Δ.Α., επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου. Η Kosmocar εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θανάση Κονιστή, Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της Kosmocar-Volkswagen, ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων στον κ. Γρηγόρη Λέων, Πρόεδρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α..

Το νέο e-up! είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων-λιθίου 32,3 kWh με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 260 χλμ., σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Σε δημόσιο σταθμό φόρτισης DC (40kW), το νέο e-up! φορτίζει τη μπαταρία του κατά 80% σε μόλις 60 λεπτά, αποκτώντας ενεργειακό φορτίο που του εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 200 χλμ.. H μπαταρία του καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων ενώ είναι εξοπλισμένο με πολλά από τα συστήματα τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volkswagen.

Το πενταθέσιο Caddy Kombi 1.4 TGI BlueMotion με απόδοση 110 ίππων συνδυάζει ιδιαίτερα αποδοτικά τη χρήση φυσικού αερίου (CNG) και βενζίνης ενώ προσφέρει μεγάλο όγκο φόρτωσης, 918 λίτρων. Κατά  την εκκίνηση είναι ρυθμισμένο να ξεκινά με το φυσικό αέριο, όταν είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ,  καθώς αυτό προσφέρει σημαντική οικονομία. Το φυσικό αέριο (CNG) είναι κατά μέσο όρο 30% πιο φθηνό σε σχέση με τη βενζίνη ή το πετρέλαιο, ενώ είναι πολύ πιο αποδοτικό ενεργειακά κατά την καύση, σε σχέση με άλλα καύσιμα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει μικρότερο κόστος κίνησης. Με ενδεικτική λιανική τιμή 25.400 ευρώ, μέση κατανάλωση φυσικού αερίου 4,3 κιλά/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων CO2 126 γρ./χλμ., το Caddy Kombi TGI BlueMotion δεν είναι μόνο ένα από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του αλλά και ιδιαίτερα φιλικό για το περιβάλλον.
 
Τα δύο αυτοκίνητα παραχωρήθηκαν στο Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της χορηγίας της Kosmocar στο Eco-Fest 2020, που διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
T-Mate: Τα 11 συστήματα «σωματοφύλακες» της Toyota
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel