6 φωτογραφίες »

Το εξωτερικό του MINI Cooper S Paddy Hopkirk Edition εμπνέεται από το κλασικό Mini.

Έκδοση τιμής του MINI Cooper S στον Paddy Hopkirk

2.296 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2020)

Το 1964 ο Paddy Hopkirk οδηγώντας ένα κλασικό Mini Cooper S πήρε τη νίκη στο ράλλυ του Μόντε Κάρλο και σήμερα 56 χρόνια μετά η μάρκα τιμά την ιστορική αυτή στιγμή μέσω μίας ειδικής έκδοσης του τρέχοντος MINI Cooper S.


Το εξωτερικό του MINI Cooper S Paddy Hopkirk Edition εμπνέεται από το κλασικό Mini. Το αμάξωμα λαμβάνει το έντονο κόκκινο χρώμα που είχε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Hopkirk, ενώ μία λευκή λωρίδα στο καπό είναι παρούσα για να φέρει την υπογραφή του Hopkirk και το 3D-εφέ «33 EJB», το οποίο αναφέρεται στην αρχική πινακίδα αυτοκινήτου ράλι. Παρών στις πόρτες και ο αριθμός 37, όπως ακριβώς συνέβαινε στο κλασικό αγωνιστικό Mini. Αξίζει να σημειωθεί πως στην μεσαία κολώνα υπάρχει το έμβλημα του Ράλλυ του Μόντε Κάρλο, αλλά γράφει τον αριθμό 37, το όνομα του Paddy Hopkirk καο τη χρονολογία 1964.
 
Για μια επιπλέον χρωματική αντίθεση, υπάρχουν πολλά μαύρα γυαλιστερά κομμάτια στο εξωτερικό, που μεταξύ άλλων τα βρίσκουμε στη μάσκα, τις εισόδους αέρα, τις λαβές των θυρών, περιμετρικά των φωτιστικών σωμάτων, αλλά και στους τροχούς 17 ιντσών με πέντε σετ διπλών ακτινών. Στο εσωτερικό, η υπογραφή του Hopkirk εμφανίζεται στο τμήμα του ταμπλό μπροστά από τη θέση του συνοδηγού.
 
Μηχανικά, αυτή η έκδοση χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης με οποιοδήποτε άλλο MINI Cooper S. Ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 2,0 λίτρων κινητήρας προσφέρει 192 ίππους και 281 Nm ροπής.
 
Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά των ΗΠΑ από τον προσεχή Νοέμβριο. Κλείνοντας να πούμε πως μετά τον Paddy Hopkirk η ΜΙΝΙ επικράτησε δύο ακόμα φορές στο ράλλυ του Μόντε Κάρλο με τους Timo Mäkinen και Rauno Aaltonen να σημειώνουν νίκες το 1965 και το 1967, αντίστοιχα.  

Toyota
test center