Εξάτμιση που «κρύβεται» με ένα κουμπί φέρνει η Ford
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εξάτμιση που «κρύβεται» με ένα κουμπί φέρνει η Ford

3.293 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2021)

Η Ford έφτιαξε ένα σύστημα που «κρύβει» την απόληξη της εξάτμισης σε περίπτωση που ο οδηγός πιστεύει πως έχει κίνδυνο αυτή να γρατζουνιστεί, όπως σε περιπτώσεις που ανεβαίνει μια απότομη ανηφόρα ή κάποιο λόγο ή βράχο σε οff-road διαδρομές.

Mια νέα πατέντα για όσους θέλουν να κρύβουν την εξάτμισή τους με το πάτημα ενός κουμπιού κατοχύρωσε η Ford στο γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ. H πατέντα αυτή κατοχυρώθηκε το 2020 αλλά αναρτήθηκε από το γραφείο πριν λίγες μέρες υπό τον τίτλο «Retractile Tail Pipe For Vehicle Exhaust System».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χρήσιμο σύστημα για off-road οχήματα

Σύμφωνα με την Ford, το σύστημα αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήριο για SUV ή pick-up αυτοκίνητα που κινούνται σε off-road διαδρομές και σε δύσβατα μονοπάτια. Η μάρκα θεωρεί πως αυτοκίνητα με μικρή απόσταση από το έδαφος θα μπορούσαν να γρατζουνίσουν την απόληξη της εξάτμισής τους στην προσπάθεια τους να σκαρφαλώσουν κάποιο λόφο ενώ κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί μέσα στην πόλη σε ανηφορικούς δρόμους.

Θα ενδιέφερε πολύ τους «κάγκουρες» 

Με δεδομένο πως οι εργοστασιακές εξατμίσεις, έτσι και αλλιώς, δεν εξέχουν πάρα πολύ από τον διαχύτη, θα λέγαμε πως το σύστημα αυτό δύσκολα θα βρεθεί σε κάποιο μοντέλο παραγωγής της Ford. Την ίδια στιγμή πάντως, ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να ενδιαφέρει πολύ τους «κάγκουρες» που έχουν τοποθετήσει στο αυτοκίνητό τους ένα βαρβάτο aftermarket σύστημα εξάτμισης, αφού θα μπορούσαν να την «κρύβουν» στα μπλόκα των αστυνομικών και να την  επανεμφανίζουν όταν βρίσκονται μακριά από αυτά.

Δεν χρειάζονται το σύστημα αυτό τα ηλεκτρικά

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη πως η αυτοκινητοβιομηχανία βαδίζει ολοταχώς προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης, η εξάτμιση είναι πολύ πιθανό να γίνει άγνωστη λέξη στις επόμενες γενιές και άρα αυτό το σύστημα να μην προλάβει να μπει ποτέ στην παραγωγή.

Θα εμφανίζεται ή θα κρύβεται όποτε θέλει ο οδηγός!
- Ford: Iδανική για off-road μοντέλα, ώστε να μην «βρίσκουν» στο έδαφος
- Θα ενδιέφερε πολύ τους κάγκουρες για να μην γίνονται «στόχος»
- Μήπως είναι άχρηστο το σύστημα αφού έρχονται τα… ηλεκτρικά;
Εσύ τι λες; Θα έτρεχαν να τοποθετήσουν αυτό το σύστημα οι κάγκουρες με τις μεγάλες εξατμίσεις για να γλυτώνουν από την ΕΛ.ΑΣ;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center