ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Daniel Ricciardo ήταν μια εξαιρετική διπλή προσπέραση, που τον έφερε από έκτο, τρίτο. Μόλις ξέπλεξε με τα παιδιαρίσματα των πρωτοπόρων, ο Αυστραλός της Red Bull βρέθηκε μ
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Daniel Ricciardo ήταν μια εξαιρετική διπλή προσπέραση, που τον έφερε από έκτο, τρίτο. Μόλις ξέπλεξε με τα παιδιαρίσματα των πρωτοπόρων, ο Αυστραλός της Red Bull βρέθηκε μπροστά.

Επεισοδιακό GP στο Μπακού

4.392 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2017)

Ο πιο παράξενος αγώνας μέχρι στιγμής εκτυλίχθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, με τους δρόμους του Μπακού να επιφυλάσσουν επαφές, απρόοπτα, δράματα και …παιδιαρίσματα, που διαμόρφωσαν το πιο ιδιαίτερο βάθρο της χρονιάς.

autotriti team

Το πιο επεισοδιακό φετινό GP, πρέπει να είναι αυτό του Αζερμπαϊτζάν, κάτι που αποτυπώνεται στο «παράξενο» βάθρο, στο δεύτερο σκαλί του οποίου μάλιστα η Mercedes κατάφερε να ανέβει ακριβώς στη γραμμή του τερματισμού.

Επεισοδιακό από την εκκίνηση ως τον τερματισμό ήταν το GP του Αζερμπαϊτζάν…

Επεισοδιακό από την εκκίνηση ως τον τερματισμό ήταν το GP του Αζερμπαϊτζάν…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Και αν πέρσι στο ντεμπούτο του Μπακού το safety car δεν βγήκε, φέτος το «χορτάσαμε» καθώς εμφανίστηκε τρεις φορές στην πίστα, ενώ είχαμε και κόκκινη σημαία, γεγονότα που εν πολλοίς καθόρισαν τη ροή του αγώνα. Αυτό, μαζί με τον καβγά των Hamilton και Vettel που έφερε και δύο επαφές αλλά και μία ποινή, όπως και ένα απρόοπτο με το προστατευτικό μαξιλαράκι του Βρετανού που τον έφερε πίσω στα pit, όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους για να έχουμε έναν διαφορετικό αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν.
 
Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο νικητής Daniel Ricciardo ήταν μια εξαιρετική διπλή προσπέραση, που τον έφερε από έκτο, τρίτο. Μόλις ξέπλεξε με τα παιδιαρίσματα των πρωτοπόρων, ο Αυστραλός της Red Bull βρέθηκε μπροστά και δεν έφυγε από εκεί ποτέ, ούτε απειλήθηκε καν έχοντας τα ισχυρότερα μονοθέσια αρκετά πίσω του.
 
Τη νίκη του Ricciardo ίσως να επισκιάζει η 3η θέση του πρωτάρη Lance Stroll, ειδικά από τη στιγμή που η Williams ήταν 2η λίγα μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού, όπου την πέρασε η Mercedes του Valtteri Bottas. Λίγη πίστα ακόμα χρειαζόμασταν για να δούμε τη μάχη των Sebastian Vettel και Lewis Hamilton για την 4η θέση, ειδικά με όσα είχαν προηγηθεί…
 
Στον 19ο γύρο, ο Βρετανός είχε κόψει παραπάνω (;) με τη Mercedes, τόσο που ο Γερμανός έπεσε με τη Ferrari από πίσω του. Εκνευρισμένος ο Vettel, πλευρίζει τον Hamilton και του ρίχνει μια «ελαφριά» με το πλάι, κάτι για το οποίο χρεώθηκε ποινή 10 δλ., αλλά τελικά τον ευνόησε καθώς τερμάτισε μπροστά από τον διώκτη του στο πρωτάθλημα.
  
Για να γυρίσουμε λίγο όμως στον καθοριστικό ρόλο του safety car, που πρωτοβγήκε στον 12ο γύρο μετά τη σύγκρουση της Toro Rosso του Daniil Kvyat. Αυτό επέτρεψε στον Bottas να τραβηχτεί εκτός πίστας, καθώς στην εκκίνηση είχε συγκρουστεί με την Ferrari του Kimi Raikkonen και είχε πέσει στην τελευταία θέση με κλαταρισμένο ελαστικό.
 
Ο αγώνας ξανάρχισε στον 17ο γύρο, για να διακοπεί δευτερόλεπτα μετά από το safety car καθώς υπήρχαν συντρίμμια στην πίστα. Ακολούθησε το περιστατικό με τους Vettel και Hamilton και κάπως έτσι φτάσαμε στον 20ο γύρο ακόμα υπό «επιτήρηση». Πάνω που ξανάρχισε σταμάτησε λόγω της σύγκρουσης των δύο Force India, με τον Esteban Ocon να στέλνει τον team mate Sergio Perez στον τοίχο της 2ης στροφής. Τότε ήταν που βγήκε η κόκκινη σημαία για να καθαριστεί σωστά η άσφαλτος.
 
25 λεπτά αργότερα, ο αγώνας ξανάρχισε με τους Perez και Raikkonen να επανέρχονται μετά από επισκευές. Στην επανεκκίνηση του 24ου γύρου ήταν που ο Ricciardo έκανε τη διπλή προσπέραση που του ήταν αρκετή για να καθαρίσει τον αγώνα, παίρνοντας την 5η νίκη της καριέρας του στην F1. Το δράμα όμως είπαμε και πριν δεν είχε τελειώσει, καθώς στον 32ο γύρο έγινε η απρόβλεπτη επίσκεψη στα pit από τον Hamilton, αλλά και η υποχρεωτική από τον Vettel για να εκτίσει την ποινή του. Το Μπακού, όμως, φύλαγε ένταση ακόμα και στη γραμμή του τερματισμού, εκεί που ο Stroll πήγαινε προς την 2η θέση, αλλά τελικά είδε τον Bottas να τoν περνάει για ένα δέκατο του δευτερολέπτου.
GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ 2017
ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑ ΓΥΡΟΙ ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΘΜΟΙ
1 Daniel Ricciardo RED BULL RACING TAG HEUER 51 2:03:55.573 25
2 Valtteri Bottas MERCEDES 51 +3.904s 18
3 Lance Stroll WILLIAMS MERCEDES 51 +4.009s 15
4 Sebastian Vettel FERRARI 51 +5.976s 12
5 Lewis Hamilton MERCEDES 51 +6.188s 10
6 Esteban Ocon FORCE INDIA MERCEDES 51 +30.298s 8
7 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 51 +41.753s 6
8 Carlos Sainz TORO ROSSO 51 +49.400s 4
9 Fernando Alonso MCLAREN HONDA 51 +59.551s 2
10 Pascal Wehrlein SAUBER FERRARI 51 +89.093s 1
11 Marcus Ericsson SAUBER FERRARI 51 +91.794s 0
12 Stoffel Vandoorne MCLAREN HONDA 51 +92.160s 0
13 Romain Grosjean HAAS FERRARI 50 +1 lap 0
14 Kimi Räikkönen FERRARI 46 DNF 0
NC Sergio Perez FORCE INDIA MERCEDES 39 DNF 0
NC Felipe Massa WILLIAMS MERCEDES 25 DNF 0
NC Nico Hulkenberg RENAULT 24 DNF 0
NC Max Verstappen RED BULL RACING TAG HEUER 12 DNF 0
NC Daniil Kvyat TORO ROSSO 9 DNF 0
NC Jolyon Palmer RENAULT 7 DNF 0
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »