Εσύ ποιά μάρκα έχεις ξεχωρίσει στα ηλεκτρικά;

Εσύ ποιά μάρκα έχεις ξεχωρίσει στα ηλεκτρικά;

2.054 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2022)

Ξεκίνησαν από το μηδέν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου. Ποιά μάρκα όμως κέρδισε τις δικές σου εντυπώσεις στην ηλεκτροκίνηση;

Η μάχη για το ποιος το κάνει εξαρχής καλύτερα έχει πάρει φωτιά!

Όταν στην αγορά λανσάρονται περισσότερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα από οτιδήποτε άλλο, είναι σαφές πως οι εταιρείες έχουν ένα στόχο και μόνο: Να πείσουν ότι είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό και τα κάνουν όλα καλύτερα από τους άλλους. Εσένα ποιά μάρκα σε έπεισε;
 
Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα σημαντική. Και αυτή την περίοδο ζούμε τη φάση της πρώτης εντύπωσης στα ηλεκτρικά. Δε φτάνει που όλα είναι τελείως καινούργια, πρέπει να είναι και καλά. Και με την πρώτη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους, αφού όποια μάρκα βρεθεί πίσω στο παιχνίδι αυτή τη στιγμή, θα μείνει πίσω.
 
Και έτσι βλέπουμε άλλες μάρκες με ομοβροντία μοντέλων, όπως η VW, άλλες πιο διστακτικά, με ένα ή δύο το πολύ κομμάτια, όπως η Skoda, άλλες με ολοκαίνουργια γκάμα, όπως η Mercedes και άλλες με ηλεκτροκίνηση στα ίδια μοντέλα που προσφέρονται με βενζίνη ή και πετρέλαιο, όπως η Peugeot.
 
Κάποιες μάρκες ξεκίνησαν πολύ νωρίς. Η BMW έκανε το ντεμπούτο της με την i3 και την i8, η πρώτη με έκδοση αμιγώς ηλεκτρική, όταν οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές δεν είχαν ούτε ηλεκτρικό πρωτότυπο να δείξουν. Μπορεί η νέα γκάμα της μάρκας να μην έχει καμία σχέση, εκτός από τα ονόματα, με την i3, όμως για την ΒΜW ένα τέτοιο ιδιαίτερο και προχωρημένο μοντέλο έχει την αξία του, αφού δημιουργεί τις σωστές, πρώτες εντυπώσεις.
 
Για τη Renault πάλι, με το Zoe, το ενδιαφέρον ήταν περισσότερο στις πωλήσεις παρά στις εντυπώσεις, και περιμένουμε το νέο Megane για να δούμε την τελική μορφή της ηλεκτροκίνησης στη μάρκα, παρότι το μικρό Zoe έχει σημαντική καριέρα πίσω του. Ίσως στο ίδιο «καζάνι» και η Nissan που παρότι είναι η μόνη μάρκα με ηλεκτρικό μοντέλο στη δεύτερη γενιά του, το Leaf έχει χαμηλό προφίλ, και όχι τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα όση θα του άξιζε.
 
Αν μιλάμε για αναγνωρισιμότητα η Tesla απολαμβάνει τα πρωτεία, και όχι άδικα, αφού είναι τελείως νέα, μόνο ηλεκτρική, και έχει πολλές πρωτιές να καμαρώνει. Όμως η Tesla δεν είναι για όλους, όχι μόνο για την τιμή των αυτοκινήτων της, αλλά και γιατί μεγάλο μέρος της αγοράς θέλει και προτιμάει μάρκες που ήξερε και πριν. Πριν τα ηλεκτρικά.
 
Μάρκες όπως η Hyundai και η Kia που έκαναν πάταγο με τα λανσαρίσματα των Ioniq 5 και ΕV6 αντίστοιχα, αλλά και της Mazda που παρότι πιο διακριτικά, πήραν τα εύσημα. Άλλες μάρκες, όπως η Toyota, έχουν άλλη στάση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση, χωρίς άγχος για πρώτες εντυπώσεις και τέτοια. Εξάλλου μιλάμε για την Toyota, που ότι και να κάνει, όταν το κάνει, θα το κάνει καλά.
 
Μέσα σε αυτό το πανηγύρι παρουσιάσεων, ανακοινώσεων, λανσαρισμάτων και τεχνολογιών, εσύ ποιά μάρκα ξεχώρισες; Ποιά μάρκα κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στα ηλεκτρικά; Ποιά μάρκα θα προτιμούσες σήμερα αν έκανες το βήμα στην ηλεκτροκίνηση;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda