Ετοιμάζονται για επανεκκίνηση Mercedes & Audi

2.032 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2020)

Oι δύο γερμανικές εταιρείες καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επανέναρξη λειτουργίας των εργοστασίων τους μέσα στον Απρίλιο. Διαβάστε τα σχέδιά τους.

Τόσο η Μercedes όσο και η Audi ελπίζουν να ξεκινήσουν ξανά να παράγουν αυτοκίνητα στα ευρωπαϊκά τους εργοστάσια πριν τον ερχομό του Μαΐου, ωστόσο όλα εξαρτώνται από τα μέτρα κατά της πανδημίας που θα βρίσκονται σε εφαρμογή σε κάθε χώρα σε λίγες εβδομάδες.

Στόχος της Mercedes είναι να ανοίξει πρώτα τα εργοστάσια εκείνα που ασχολούνται με την κατασκευή κινητήρων και άλλων σημαντικών εξαρτημάτων. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με ξένα μέσα πως η Mercedes θέλει να επανεκκινήσει την παραγωγή αρχικά στα εργοστάσιά της στο Kamenz, στο Sindelfinger και στην Βρέμη. «Κατά την επανεκκίνησή τους, στα εργοστάσια θα λειτουργεί μόνο η μια βάρδια», δήλωσε εκπρόσωπος της Mercedes.

Όσον αφορά στην Audi, μέσω εκπροσώπου της ανέφερε πως η κατασκευή κινητήρων αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η γερμανική φίρμα αναμένει πως το εργοστάσιο στο Gyor που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής μηχανικών συνόλων θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί σε κανονικό ρυθμούς μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πέρυσι για την Audi αλλά και για τις υπόλοιπες εταιρείες που βρίσκονται κάτω από την σκέπη του Ομίλου Volkswagen, το εργοστάσιο παρήγαγε 1,97 εκατομμύρια κινητήρες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα στοιχεία της φίρμας.

Από κει και πέρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα εργοστάσια της Audi. Το πλάνο της εταιρείας αναφέρει πως οι εγκαταστάσεις στο Neckarsulm της Γερμανίας και στις Βρυξέλλες του Βελγίου έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την παραγωγή τους στις 20 Απριλίου. Το πρώτο παράγει τα σεντάν A4, A5, A6, A8, ενώ στις Βρυξέλλες κατασκευάζεται το ηλεκτρικό e-tron Sportback.
 
Το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ingolstadt θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου και κατ` επέκταση θα αρχίσει και πάλι η παραγωγή των Q2, A3, A4 και A5. Το εργοστάσιο της Audi στο Σαν Λούις Τσιάπα, στο Μεξικό, θα παραμείνει κλειστό μέχρι τον Απρίλιο λόγω των περιορισμών της κυβέρνησης του Μεξικού.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen