GP Αυστραλίας: Σάρωσε ο Μπότας (+video)

2.096 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2019)

Ο πιλότος της Mercedes επικράτησε εύκολα στην πρεμιέρα του φετινού Πρωταθλήματος παίρνοντας τα μέγιστα που θα μπορούσε από τον πρώτο αγώνα: 1η θέση και 1 έξτρα πόντο λόγω ταχύτερου γύρου. Πίσω του οι Χάμιλτον και Φερστάπεν.

Ο Βάλτερι Μπότας κυριάρχησε στο αυστραλιανό Grand Prix στην πίστα Albert Park και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Φινλανδός πιλότος προσπέρασε από την εκκίνηση τον pole man και ομόσταβλό του στη Mercedes, Λιούς Χάμιλτον, και έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία. Παράλληλα, έκανε τον ταχύτερο γύρο πίστας παίρνοντας τον 1 έξτρα βαθμό, όπως ορίζουν οι πιο πρόσφατοι κανονισμοί της διοργανώτριας Αρχής.
Από εκεί και πέρα, ο Χάμιλτον τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αφού «έκανε πίσω» για τον teammate του, μπαίνοντας νωρίς μάλιστα στα pits για να καλύψει την απειλή του Σεμπάστιαν Φέτελ. Εντούτοις, ο Μπότας κατάφερε να επεκτείνει το προβάδισμά του  από τον Βρετανό σε περισσότερα από 20 δλ. κάνοντας απαγορευτική την εσωτερική εντολή για αλλαγή θέσης μεταξύ των δύο Mercedes.

Ο Μαξ Φερστάπεν, με μονοθέσιο της Red Bull-Honda, πήρε τρίτος την καρό σημαία κάνοντας ένα καθαρό προσπέρασμα στη Ferrari του Φέτελ, ενώ για κάποιους γύρους πίεσε τον Χάμιλτον. Η προσπέραση του Ολλανδού στη Ferrari ήταν ένα από τα highlights της ημέρας, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο στρατόπεδο των Ιταλών, εκεί που επικρατούν η απογοήτευση και ο προβληματισμός.
Tα δύο κόκκινα μονοθέσια αρκέστηκαν σε τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως λίγο έλειψε να συγκρουστούν μεταξύ τους στην εκκίνηση. Μάλιστα, ο Λεκλέρ φάνηκε να πιέζει τον Γερμανό ομόσταβλό του μετά την προσπέραση που δέχτηκε ο τελευταίος από τη Red Bull-Honda, επωφελούμενος των ελαστικών που ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Κλείνοντας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 για τις 31 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Έως τότε, δείτε την τελική κατάταξη του GP Αυστραλίας, αλλά και τις επιμέρους βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών:




Hyundai
vw