6 φωτογραφίες »

Η Buick Electra συνδυάζει την σπορ εμφάνιση ενός τετραθέσιου crossover με την αισθητική ενός Gran Turismo.

Η Electra δείχνει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Buick

2.006 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2020)

Η διάσημη Buick Electra επέστρεψε, αλλά όχι ως διάδοχος του κορυφαίου πολυτελούς αυτοκινήτου της General Motors που κατασκευάστηκε από το 1959 έως το 1990, αλλά ως ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover.

Το μοντέλο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Σαγκάη της Κίνας και αποτελεί την προεπισκόπηση της σχεδιαστικής γλώσσας της Buick για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα που έχει σκοπό να παρουσιάσει. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κατασκευαστής, το μοντέλο αναπτύχθηκε από το Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC) της GM στη Σαγκάη.
 
Περνώντας στο μοντέλο, η Buick Electra συνδυάζει την σπορ εμφάνιση ενός τετραθέσιου crossover με την αισθητική ενός Gran Turismo. Το «καθαρό» και μινιμαλιστικό στιλ εμπνέεται από τις κάψουλες που χρησιμοποιούνται σε διαστημικές αποστολές, με το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό να είναι ο γυάλινος θόλος που ξεκινάει από το καπό, αποτελώντας το παρμπρίζ, και φτάνει μέχρι το πίσω μέρος.
 
Από κει και πέρα το μοντέλο φέρει τροχούς 23 ιντσών, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και διαθέτουν λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, καθώς και εμπρός και πίσω φώτα LED Matrix. Στο εσωτερικό η έλλειψη κολόνων μπροστά και στη μέση, δημιουργεί μια ευάερη και καλά φωτισμένη καμπίνα. Το εσωτερικό διαθέτει μια μεγάλη καμπύλη οθόνη, ένα τιμόνι που θυμίζει πηδάλιο αεροπλάνου και τέσσερις θέσεις για τους επιβάτες.
 
Παρών είναι το σύστημα συνδεσιμότητας eConnect της επόμενης γενιάς, όπως και ένα μεγάλο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας. Σε αυτά συμπεριλάβετε το σύστημα πλοήγησης με ζωντανή προβολή και τον βοηθό AI Voice της επόμενης γενιάς της Buick.
 
Η Buick Electra βασίζεται στην ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων της GM. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προσφέρει μέγιστη ισχύ 589 ίππους, ενώ η μπαταρία προσφέρει αυτονομία άνω το 660 χιλιομέτρων.

NEO TRAFIC
skoda