Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη

Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη

2.909 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2022)

Στην Ελλάδα αγοράζουμε την 95άρα βενζίνη 19,6% πιο ακριβά από τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πρώτη θέση της κατάταξης με τις χώρες που έχουν την ακριβότερη βενζίνη βρίσκεται η χώρα μας.

«Μαύρο» ρεκόρ για την Ελλάδα

Ακριβότερα από κάθε άλλο πολίτη των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πληρώνουμε στην Ελλάδα την βενζίνη, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο τιμών της Κομισιόν. Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα μας κατάφερε να ξεπεράσει τη Φινλανδία και να βρεθεί στην πρώτη θέση με τη μέση τιμή της απλής βενζίνης να διαμορφώνεται στα 2,344 ευρώ/λίτρο έναντι 2,339 ευρώ/λίτρο στην Φινλανδία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μπροστά από τη Φινλανδία η Ελλάδα στην πρώτη θέση

Πριν από περίπου δύο μήνες, η Ελλάδα βρισκόταν στην 7η θέση της κατάταξης των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη με 2,267 ευρώ/λίτρο αλλά από τότε, η χώρα μας άρχισε να κερδίζει διαρκώς… θέσεις. Η Ελλάδα πληρώνει αυτή την στιγμή την βενζίνη 38 λεπτά του ευρώ ακριβότερα την βενζίνη σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που βρίσκεται στα 1,96 ευρώ/λίτρο.

Πιο χαμηλά η τιμή του diesel

Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης, όπου έχει θεσπιστεί η οριζόντια επιδότηση στην αντλία στα 15 λεπτά του ευρώ, η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση με τις χώρες στις οποίες πωλείται πιο ακριβά το diesel με 2,012 ευρώ/λίτρο (17 λεπτά πάνω από τον μέσο όρο). Χωρίς, την επιδότηση, η Ελλάδα θα έκανε άλμα στην πρώτη 3αδα με τις ακριβότερες τιμές πετρελαίου κίνησης πίσω μόνο από τις Σκανδιναβικές χώρες, Σουηδία και Φινλανδία.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
AUTOFIT PASXA
4green