H Fiat αποκάλυψε πέντε πρωτότυπα που θα γίνουν μοντέλα παραγωγής!
12 Φωτογραφίες »

H Fiat αποκάλυψε πέντε πρωτότυπα που θα γίνουν μοντέλα παραγωγής!

5.696 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2024)

- Πέντε νέα αυτοκίνητα τα επόμενα πέντε χρόνια παρουσιάζει η Fiat!
- Το πρώτο αυτοκίνητο ντεμπουτάρει τον Ιούλιο του 2024.
- Νέο αυτοκίνητο πόλης ελαφρώς μεγαλύτερο από το Panda.
- Pick-up, fastback, SUV και camper στην γκάμα.

Πέντε νέα αυτοκίνητα τα επόμενα πέντε χρόνια παρουσιάζει η Fiat

Η Fiat παρουσίασε πέντε πρωτότυπα, τα οποία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα λάβουν τη μορφή μοντέλων παραγωγής! Το πρώτο από αυτά θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2024 και έπειτα ανά 12 μήνες θα παρουσιάζεται και ένα νέο από τα υπόλοιπα. Όλα θα βασίζονται σε μία κοινή παγκόσμια πλατφόρμα, αφού η ιταλική φίρμα έχει προγραμματίσει να τα προσφέρει σε όλες τις αγορές.

Το πρώτο αυτοκίνητο παρουσιάζεται το Ιούλιο του 2024

Η νέα μελλοντική γκάμα της ιταλικής μάρκας ανακοινώθηκε σε ένα βίντεο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat και διευθυντή της Stellantis, Olivier Francois να αναλαμβάνει χρέη παρουσιαστή, ευρισκόμενος στην πόλη Ginevra της Ιταλίας. Ο επικεφαλής της ιταλικής μάρκας ανακοίνωσε επίσημα πως το πρώτο από τα πέντε πρωτότυπα θα έρθει ως μοντέλο παραγωγής τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και ένα νέο όχημα θα κυκλοφορεί κάθε χρόνο μέχρι το 2027.

Νέο αυτοκίνητο πόλης ελαφρώς μεγαλύτερο από το Panda

Το πρώτο από τα νέα πρωτότυπα που παρουσιάζονται είναι ένα αυτοκίνητο πόλης ελαφρώς μεγαλύτερο από το σημερινό Panda και έχει σχέδιο εμπνευσμένο από το εργοστάσιο Lingotto της Fiat στο Τορίνο και την οβάλ πίστα δοκιμών που εδρεύει στην οροφή. Ως εκ τούτου, το αυτοκίνητο πόλης διαθέτει πολλά οβάλ χαρακτηριστικά στη σχεδίασή του, ειδικά μέσα στην καμπίνα, κάτι που για παράδειγμα ισχύει στο ταμπλό, στις οθόνες και στα προσκέφαλα. Πολλά ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών και μπαμπού, είναι επίσης μέρος του εσωτερικού. Η Fiat λέει ότι αυτό το μοντέλο θα προσφέρεται τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Pick-up, fastback, SUV και camper στην γκάμα

Στη συνέχεια βλέπουμε ένα Pick-up  μοντέλο. Όπως το αυτοκίνητο πόλης, το Pick-up  έχει ρετρό, boxy σχήμα και λέγεται ότι συνδυάζει διασκέδαση και λειτουργικότητα. Έπειτα υπάρχει ένα fastback αυτοκίνητο με σχεδίαση παρόμοια με το πρωτότυπο του Pick-up. Το εν λόγω μοντέλο έχει χαρακτηριστεί ως «κληρονόμος» του Fiat Tipo και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη. Συνοδεύεται από μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση SUV, καθώς και ένα camper.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD E-TRANSIT
NISSAN