Χρειάστηκαν συνολικά 4 ολόκληρα χρόνια για να γίνει το αυτοκίνητο πραγματικότητα.

Κάποια μέρη του αμαξώματος χρειάστηκε να παρθούν από μια Porsche 911.

Η «άγρια» Porsche 356 RSR

2.846 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2019)

Δεν γίνεται να μην στραφούν τα βλέμματα πάνω σε αυτήν εδώ την Porsche 356 RSR. Δείτε γιατί.

Στον τομέα της κατασκευής μοναδικών μοντέλων Porsche, λίγες εταιρείες μπορούν να είναι πιο δημιουργικές από την Emory Motorsports. Το τελευταίο της project περιλαμβάνει μια 356 RSR 400 ίππων που αποτίει φόρο τιμής στις κλασσικές 935 που έτρεχαν σε αγώνες την δεκαετία του 1970.

Ο άνθρωπος πίσω από το project, Rod Emory δήλωσε: «Όλα ξεκίνησαν το 2012 όταν ένας φίλος μου σκιτσογράφησε ένα concept που ήθελα να δω εδώ και αρκετό καιρό. Όταν μιλήσαμε για τις λεπτομέρειες, είχαμε ένα δεύτερο σκίτσο από τον Avedis Djinguelian για να φτιαχτούν τα τελικά πλάνα. Χρειάστηκαν συνολικά 4 ολόκληρα χρόνια για να γίνει το αυτοκίνητο πραγματικότητα.»
 
Το εμπρός και πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενώ έχουν τοποθετηθεί νέας σχεδίασης γρίλια, intercooler και καινούριοι αεραγωγοί για την καλύτερη ψύξη του μηχανικού συνόλου. Κάποια μέρη του αμαξώματος χρειάστηκε να παρθούν από μια Porsche 911 ενώ στα πλαϊνά τζάμια τοποθετήθηκε Plexiglas. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε Meteorite Matte Metallic χρώμα.,

Στον εσωτερικό διάκοσμο συναντάμε MOMO τιμόνι, προσαρμοζόμενα πεντάλ, επιλογέα ταχυτήτων εμπνευσμένο από την 917, καθίσματα 911 RSR, ζώνες ΜΟΜΟ, roll cage κ.α

Η ισχύς πηγάζει από έναν 2,4 λίτρων κινητήρα boxer της Emory-Rothsport με απόδοση 400 άλογα που βασίζεται σχεδιαστικά στο 3,6 λίτρων μοτέρ της 911 της δεκαετίας του 1990. Πάνω στον κινητήρα έχουν τοποθετηθεί δύο Garrett GT28R turbo και intercooler ενώ η μετάδοση είναι χειροκίνητη 5 σχέσεων.
 

Mercedes
moto