Στη μάχη των premium, Audi και Mercedes μάχονται για την πρωτιά και εμείς σας παρουσιάζουμε τα νέα του όπλα με τα οποία θα προσπαθήσουν να την κατακτήσουν.
Ο πόλεμος μεταξύ των premium κατασκευαστών καλά κρατεί και δείχνει να κορυφώνεται τα επόμενα έτη με νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες. Αλλα σημαντικά για την αγορά και άλλα σημαντικότερα για την εταιρεία που αντιπροσωπεύουν, τα νέα αυτά μοντέλα στοχεύουν ξεκάθαρα στην κορυφή της κατηγορίας τους.
Δείτε αποκλειστικές εικόνες και πληροφορίες από τα νέα «όπλα» που σχεδιάζουν να βάλουν στη φαρέτρα τους οι Audi και Mercedes.
Μεταξύ των κατηγοριών, οι Audi και Mercedes φαίνεται ότι έχουν ρίξει βάρος και στην κατασκευή Crossover μοντέλων, με την συνεχώς ανοδική πορεία αυτής της κατηγορίας να αποκτά μερίδιο. Εμείς επιλέξαμε για εσάς τα σημαντικότερα αυτοκίνητα των εταιρειών αυτών και με τη βοήθεια των κατασκόπων μας σας τα αποκαλύπτουμε αναλυτικά.
Το νέο Audi A3 θα έχει σπορ καταβολές σύμφωνα με την Audi και αυτό εκ πρώτης φαίνεται και με το παραπάνω.
Mε μια ματιά
- Με σπορ καταβολές σε σχεδίαση και οδική συμπεριφορά
- Κινητήρες 1,5 λίτρων diesel και βενζίνης
- Πλήρης γκάμα εκδόσεων
Έρχεται το 2018
Σε δύο χρόνια από τώρα η Audi θα παρουσιάσει το νέο της μικρομεσαίο A3 στην 4η γενιά του. Σχεδιαστικά, η πρώτη φωτογραφία που έχουμε στη διάθεσή μας αποκαλύπτει ένα νέο μοντέλο με έμφαση στην δυναμική κάτι που απορρέει από τις έντονες ακμές και την «αιχμηρή» του αισθητική σε όλες του τις επιφάνειες. Πληροφορίες από την Audi αναφέρουν πως το νέο Α3 θα είναι το πιο σπορ Α3 στην ιστορία του, κάτι που το επιτρέπει η χρήση της πλατφόρμας MQB η οποία είναι ελαφρύτερη και θα ενσωματώνει λύσεις στην ανάρτηση για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Το εσωτερικό του αναμένεται και εκείνο αναβαθμισμένο με καλύτερη ποιότητα κατασκευής και εξαιρετική συναρμογή όπως μας έχει συνηθίσει η Audi στα πιο νέα μοντέλα της, ενώ και οι χώροι θα είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με την τωρινή και πρόσφατα ανανεωμένη του γενιά. Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο A3 θα είναι το πρώτο Audi που θα φορέσει τα νέα μηχανικά σύνολα TSI και TDI του ομίλου των 1,5 λίτρων με το μεν πρώτο να διατίθεται σε απόδοση 130 και 150 ίππων και το δεύτερο (πετρελαίου) να έχει και έκδοση με 130 ίππους. Πιο εξελιγμένη αναμένεται και η υβριδική εκδοχή του Α3 (e-tron), ενώ θα προσφέρει και περισσότερες ηλεκτρικές επιλογές στη νέα του γενιά.
Το νέο Audi A1 είναι πιο δυναμικό αισθητικά και θα εφοδιάζεται με νέους κινητήρες 1,5 λίτρων σε πετρέλαιο και βενζίνη.
Το πιο premium μικρό
Mε μια ματιά
- Μεγαλύτερο σε διαστάσεις
- Πιο Premium χαρακτήρας
- Νέοι κινητήρες diesel και βενζίνης από 1,5 λίτρα
Έρχεται το 2017
Το νέο Audi Α1 όπως φαίνεται από τις κατασκοπευτικές μας φωτογραφίες δεν αλλάζει ιδιαίτερα, ωστόσο έχει πιο αιχμηρή λογική σχεδίασης ειδικότερα στο εμπρόσθιο μέρος, με αποτέλεσμα να δείχνει πιο δυναμικό. Βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα MQB, το νέο Audi A1 θα είναι ελαφρύτερο σε βάρος και μεγαλύτερο ελαφρώς σε διαστάσεις, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν μια αύξηση του μήκους του κατά 90 χλστ. Αναβαθμισμένο θα είναι και το εσωτερικό του με έντονα τα νέα high tech στοιχεία της εταιρείας όπως η Virtual Cockpit οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ και σε επίπεδο τεχνολογίας θα φέρει πρωτοποριακά για την κατηγορία των μικρών, συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Το νέο Audi A1 θα εφοδιάζεται με τη νέα γκάμα κινητήρων TSI (βενζίνης) και TDI (πετρελαίου) του ομίλου με πιο οικονομικό προφίλ, αμφότεροι με χωρητικότητα 1,5 λίτρων και απόδοση μέχρι 150 και 130 ίππων αντίστοιχα.
Η αιχμηρή σχεδίαση της νέας εποχής της Audi θα περάσει και στο μεγάλο της A6 προσδίδοντάς του περισσότερο δυναμισμό από ποτέ.
Λιμουζίνα με άποψη
Mε μια ματιά
- Μεγαλύτερο και πιο πολυτελές
- Εντυπωσιακό εμφανισιακά
- Με αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες
Έρχεται το 2017
Η 5η γενιά του Audi A6 διακρίνεται εμφανισιακά από την εντυπωσιακή του εμφάνιση με στοιχεία από κουπέ 4θυρα μοντέλα. Θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα MLB της Audi και θα είναι ελαφρύτερο και μεγαλύτερο. Το εσωτερικό αναμένεται κορυφαίο ποιοτικά ενώ αισθητικά θα ενσωματώνει όλα τα νέα στοιχεία της Audi. Οι κινητήρες του θα είναι 4κύλινδροι και 6κύλινδροι βενζίνης και diesel που θα συνδυάζουν την πολύ καλή απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση και ρύπους.
Η επόμενη γενιά της Mercedes CLS
βασίζεται πάνω στη νέα E-Class και
όπως και εκείνη θα εφοδιάζεται
με ότι πιο σύγχρονο
έχει να επιδείξει η
εταιρεία.
Ο πρώτος διδάξας
Mε μια ματιά
- Περισσότερο δυναμική αισθητικά
- Με νέες τεχνολογίες
- Βελτίωση σε κατανάλωση και ρύπους
Έρχεται το 2017
Το 2017 θα παρουσιαστεί η επόμενη CLS, η οποία θα αποκτήσει ένα ακόμη πιο δυναμικό design, ενώ θα πατήσει και πάνω στο νέο πάτωμα της καινούργιας γενιάς της Mercedes E-Class. Ειδικά για τις γραμμές του αυτοκινήτου, η πρώτη κατασκοπευτική εικόνα μας αποκαλύπτει ένα πολύ ελκυστικό 4θυρο-κουπέ, με έντονες καμπύλες, ρέουσες επιφάνειες και καπό που σπρώχνει χαμηλά τη μάσκα, για να τονίσει το δυναμισμό της CLS. Φυσικά, όπως και στην E-Class, έτσι και εδώ αναμένουμε όλη την τελευταία λέξη των τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας της Mercedes, αλλά και ένα εσωτερικό με 4 θέσεις και ακόμη περισσότερη πολυτέλεια. Οι κινητήρες θα είναι 6κύλινδροι και 8κύλινδροι, με βελτιωμένη κατανάλωση και ρύπους, ενώ θα συνδυάζονται με το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC της εταιρείας.
Σύμφωνα με τους κατασκόπους μας έτσι θα δείχνει η ανανεωμένη S-Class.
Έρχεται το 2017
Η ναυαρχίδα της Mercedes ανανεώνεται αισθητικά αλλάζοντας κυρίως τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ενώ θα παραμείνει πολυτελής και τεχνολογικά άρτια στο εσωτερικό της προσθέτοντας σε αυτό και επιπλέον gadget στοιχεία για τους επιβάτες της.
Η CLC έρχεται να
γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των CLA και CLS της Mercedes, συμπληρώνοντας παράλληλα στο έπακρο την γκάμα της C-Class γενικότερα.
Με σπορ προσανατολισμό
Mε μια ματιά
- Πάνω στην C-Class, ανάμεσα σε CLA και CLS
- Εντυπωσιακή εμφάνιση
- Με την γκάμα κινητήρων της C-Class
Έρχεται το 2019
Η CLC είναι η τετράθυρη κουπέ έκδοση της C-Class, μια μικρή CLS δηλαδή, η οποία ακολουθεί την εντυπωσιακή σχεδίαση των υπόλοιπων εκδόσεων της C Class και των σύγχρονων Mercedes γενικότερα. Στο εμπρός μέρος η CLC θυμίζει έντονα την μικρότερη CLA μέσω του αεροδυναμικού και επιθετικού της σχήματος, ενώ στο πίσω η κουπέ αισθητική προέρχεται σχεδόν αυτούσια από την τρίθυρη C-Class Coupe. Στο 4θέσιο εσωτερικό της το ταμπλό θα προέρχεται φυσικά από την C-Class. Η CLC θα βασιστεί στο πισωκίνητο πάτωμα της νέας γενιάς της C-Class, της οποίας θα ενσωματώνει τους κινητήρες και τα άλλα μηχανικά της μέρη (κιβώτια ταχυτήτων, αναρτήσεις κλπ).
Το Audi A5 Cabrio θα έρθει να πλαισιώσει τη γκάμα του μοντέλου, μετά και την άφιξη της Coupe έκδοσης.
Συμπληρώνεται η τριλογία του Α5
Mε μια ματιά
- Με υφασμάτινη ηλεκτρική οροφή
- Κινητήρες από 1,4 λτ. βενζίνης με 150 ίππους
- Βασίζεται πάνω στο Αudi A4
Έρχεται το 2017
Mετά την κουπέ και την Sportback έκδοσή του, το Audi A5 θα συμπληρώσει την γκάμα του με την ανοιχτή εκδοχή του. Η οροφή θα είναι και πάλι υφασμάτινη για λόγους βάρους και εξοικονόμησης χώρου.
Εντυπωσιακή και στην ανοιχτή της μορφή αναμένεται η A-Class Cabriolet η οποία δεν θα φέρει κάτι νέο σε σχέση με την κλειστή έκδοση που βασίζεται.
Πρώτη φορά… «Α» νοιχτά
Mε μια ματιά
- Η πρώτη ανοιχτή A-Class
- Με μαλακή υφασμάτινη οροφή
- Κινητήρες από 1,5 λίτρα
Έρχεται το 2017
Η ιδέα μιας ανοιχτής έκδοσης της Α-Class «παίζει» εδώ και χρόνια με την Mercedes να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίησή της. Η A-Class Cabriolet όπως φαίνεται από τις αποκλειστικές μας εικόνες, συνδυάζει την δυναμική της 5θυρης έκδοσης με τον όμορφο χαρακτήρα του κάμπριο. Η οροφή της είναι υφασμάτινη και θα ανοίγει ηλεκτρικά. Το εσωτερικό, δεν θα αλλάξει σχεδιαστικά ενώ οι κινητήρες θα είναι οι ίδιοι με της κλειστής έκδοσης και θα ξεκινούν από τα 1,5 λίτρα σε diesel και από τα 1,6 λίτρα σε βενζίνη.
Tόσο η κουπέ όσο και η ανοιχτή έκδοση της νέας
Ε-Class είναι δύο από τις ομορφότερες Mercedes της
«γεμάτης» σχεδιαστικά εποχής της εταιρείας.
«Ε»ντυπωσιακές
Tόσο η κουπέ όσο και η ανοιχτή έκδοση της νέας
Ε-Class είναι δύο από τις ομορφότερες Mercedes της
«γεμάτης» σχεδιαστικά εποχής της εταιρείας.
Mε μια ματιά
- Πιο αεροδυναμικό ντιζάιν
- Στη νέα πλατφόρμα Mercedes MRA
- Με προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης
Έρχονται το 2017
Οι νέες E-Class Coupe και Cabrio έρχονται να συνεχίσουν τον σχεδιαστικό οίστρο της εταιρείας, προσφέροντας έξτρα στυλ στη γκάμα της. Η σχεδίασή τους θα παραπέμπει στη νέα Ε-Class sedan, όμως θα είναι ακόμη πιο δυναμική κεντρίζοντας το βλέμμα από όποια γωνία και αν τις κοιτάξεις. Παράλληλα, βελτιωμένη θα είναι και η αεροδυναμική τους, με τον ομώνυμο συντελεστή να πέφτει κάτω από 0,23 στην κουπέ και αντίστοιχα και στην κάμπριο. Φυσικά, η τελευταία θα διαθέτει υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή, για λόγους βάρους. Τεχνικά, τα αυτοκίνητα θα βασιστούν σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MRA της Mercedes, δηλαδή της πλατφόρμας για τα μεγάλα μοντέλα της εταιρείας. Οι κινητήρες, τα κιβώτια και τα τεχνολογικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης θα προέλθουν από τη νέα E-Class, που σημαίνει πως στη βάση θα βρίσκεται ένας 2λιτρος κινητήρας βενζίνης 184 ίππων, ενώ στους diesel θα δούμε έναν με 195 και έναν 258 άλογα.
Εξίσου εντυπωσιακή με την κλειστή έκδοση είναι η νέα GT Roadster.
Ανοιχτός δαίμονας
Η ανοιχτή έκδοση της AMG GT διαθέτει την ελκυστική και επιβλητική εμφάνιση της κλειστής έκδοσης του sportscar μοντέλου της Mercedes και εφοδιάζεται με ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή. Θα είναι διαθέσιμη στην απλή και στην έκδοση S με απόδοση 462 και 510 ίππων αντίστοιχα.
Ανάμεσα στις GLA και στην GLC θα μπει η GLB της Mercedes με το μικρομεσαίο Crossover να βασίζεται στην B-Class.
Η περιπετειώδης B-Class
Mε μια ματιά
- Νέο SUV βασισμένο στην B-Class
- Με έμφαση στην πρακτικότητα
- Με τους κινητήρες της GLA
Έρχεται το 2018
Η Mercedes –Benz διευρύνει τις Crossover προτάσεις της με την νέα GLB η οποία θα τοποθετηθεί στη γκάμα της εταιρείας ανάμεσα από τις GLA και GLC. Όπως προδίδει και το όνομά του, το νέο μοντέλο θα στηριχθεί στην B-Class, πατώντας σε μια ελαφρώς διευρυμένη εκδοχή της προσθιοκίνητης πλατφόρμας που χρησιμοποιεί αυτή, και που έχουμε ήδη δει και σε άλλες προτάσεις της όπως στην νέα A-Class και τις CLA και GLA. Οι βασικές εκδόσεις της GLB, λοιπόν, θα είναι 4Χ2 προσθιοκίνητες, αλλά θα υπάρχει και η επιλογή για το σύστημα 4κίνησης 4MATIC της Mercedes. Η GLB αναμένεται να μοιράζεται τα μηχανικά της σύνολα με την GLA. Θα μιλάμε δηλαδή για τις GLB 200 και GLB 250 βενζίνης, αλλά και τις GLB 200 d - GLB 220 d πετρελαίου. Φυσικά μια έκδοση από την AMG δεν μπορεί να λείπει η οποία θα εφοδιάζεται με τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης των 381 ίππων, ενώ θα υπάρξει και μια έκδοση plug-in υβριδική.
Η Audi μπαίνει στην κουπέ Crossover κατηγορία με το Q4 το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μια κουπέ
εκδοχή του νέου
της Q3.
Στο χορό των Crossover Coupe
Mε μια ματιά
- Το πρώτο Coupe Crossover της Audi
- Με τα μηχανικά μέρη του Q3
- Στην πλατφόρμα MLB evo του ομίλου
Έρχεται το 2019
Η Audi βάζει πλώρη για την μεσαία Coupe Crossover κατηγορία με το επερχόμενο Q4. To εντυπωσιακό Audi Q4 που δανείζεται στοιχεία της σχεδίασης από το πρωτότυπο Audi TT off road που είδαμε το 2014, θα βασιστεί πάνω στην επόμενη γενιά του Audi Q3 και στην πλατφόρμα MLB Evo. Στο ποιοτικό και κομψό εσωτερικό του Q4 θα υπάρχουν όλες οι νέες τεχνολογίες που έχουν ήδη παρουσιαστεί σε άλλα μοντέλα της εταιρείας. Τα μηχανικά σύνολα που θα εφοδιάζουν το νέο κουπέ Crossover Q4 θα είναι μια σειρά από νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, τεσσάρων κυλίνδρων χωρητικότητας 1,5 λίτρων και 2,0 λίτρων και πέντε κυλίνδρων 2,5 λίτρων.
Το νέο Audi Q3 είναι δυναμικό αισθητικά, κάτι που φαίνεται να υιοθετεί στα νέα της μοντέλα η Audi, ενώ θα είναι πιο πλήρες από ποτέ.
Το σημαντικότερο Q
Mε μια ματιά
- Με επιθετική εμφάνιση
- Κινητήρες turbo από 1,4 λτ.
- Βασισμένο στην MQB πλατφόρμα
Έρχεται το 2017
Το Q3 είναι το σημαντικότερο από τα Crossover αυτοκίνητα της Audi. Αισθητικά θα ακολουθήσει τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Audi, όντας πολύ δυναμικό και επιθετικό μέσω των έντονων ακμών του αμαξώματος και το εσωτερικό του θα παραπέμπει σχεδιαστικά στα αντίστοιχα των A3 και του νέου Q2, με κύρια χαρακτηριστικά του τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και την minimal σχεδίαση γενικότερα. Ποιοτικά αναμένεται κορυφαίο, ενώ όσον αφορά στους χώρους για τους επιβάτες αναμένονται πολύ μεγάλοι, με χώρο αποσκευών μεγαλύτερο από τα 460 λίτρα του υπάρχοντος Q3. Βασιζόμενο πάνω στην πλατφόρμα MLB evo, το νέο Q3 θα είναι κοντά στα 4,4 μέτρα μήκους, δηλαδή θα είναι πιο μακρύ από το υπάρχον μοντέλο, αλλά και πιο φαρδύ και χαμηλό. Το βάρος του, ωστόσο, θα μειωθεί κατά 150 κιλά περίπου. Η γκάμα των κινητήρων θα ξεκινάει από τα 1,4 λίτρα και τα 125 άλογα αν πρόκειται για βενζίνη, και τα 2 λίτρα στα diesel.
Η 2η γενιά του Audi Q5 θα έρθει πιο ολοκληρωμένη παραμένοντας ποιοτικά κορυφαία, ενώ σχεδιαστικά θα ενσωματώνει στοιχεία από το Q7.
Όλα στο «Q»
Mε μια ματιά
Με στοιχεία από το Audi Q7
Μεγαλύτερο και ελαφρύτερο από το υπάρχον
Σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις
Έρχεται το 2017
Τη συνέχεια στην Q γκάμα των μοντέλων της θα δώσει η Audi με το νέο Audi Q5 το οποίο θα έρθει μέσα στο επόμενο έτος. Το δεύτερης γενιάς Q5 είναι ελκυστικό, δυναμικό και εκλεπτυσμένο όπως απαιτεί η κατηγορία, με το γενικότερο προφίλ του να προσεγγίζει το μεγαλύτερο Q7. H νέα του γενιά θα βασίζεται στην πλατφόρμα MLB evo, θα έχει μήκος περίπου 4,7 μέτρα και θα προσφέρει τόσο καλύτερα επίπεδα χώρων στους επιβάτες του όσο και στις αποσκευές τους, ενώ το εσωτερικό του αναμένεται εκτός από κορυφαίο ποιοτικά και ιδιαίτερο σε design με high-tech αέρα. Το νέο Audi Q5 θα διατίθεται σε δικίνητες και 4κίνητες quattro εκδόσεις, ενώ θα εξοπλίζεται -ανάλογα με την έκδοση- είτε με το χειροκίνητο 6τάχυτο, είτε με το S-Tronic κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας. Η Audi θα χρησιμοποιήσει τους TFSI κινητήρες 2,0 και 3,0 λτ. -με απόδοση έως και πάνω από τους 400 ίππους – και τους 2,0λιτρους diesel (TDI) κινητήρες της για να το εξοπλίσει. Το νέο Q5 θα διατίθεται και πάλι σε υβριδική έκδοση –που θα συνδυάζει 2,0λιτρο μοτέρ με ηλεκτροκινητήρα- με στόχο την οικονομία καυσίμου και τις ελαχιστοποιημένες εκπομπές ρύπων.
Η Αudi έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, ίσως αρχίζει να βρίσκει το παλιό εαυτό της, όπως και η Volvo. Με εξαιρετική ηχομόνωση οι καμπίνες της, αυξημένη ακαμψία πλαισίων, σε κάθε μοντέλο πλεον, άρα υψηλή ποιότητα κύλισης. Το σαλόνι, με κορυφαία συναρμογή και ανθεκτικά υλικά. Η Mercedes,ήταν και είναι, ο ορισμός της άνεσης, της πολυτέλειας και της ασφάλειας.
Αγαπητέ anti-vw η Audi είναι εδώ και αρκετά χρόνια η κορυφαία μάρκα στην Γερμανία αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Εξετάζω την αγορά της Γερμανίας, καθότι είναι η πιο ανταγωνιστική κι απαιτητική της Ευρώπης, ενώ και οι τρεις αυτές μάρκες κύρους είναι Γερμανικές. Συνήθως, ο premium χαρακτήρας μιας μάρκας κρίνεται εν πολλοίς από την μεταπωλητική αξία του οχήματος μετά την πάροδο των 3 πρώτων ή 5 ετών. Τα αυτοκίνητα της Audi έχουν σταθερά μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία από τα αντίστοιχα των BMW και Mercedes στη Γερμανία. Επίσης σε απόλυτο αριθμό πωλήσεων η Audi είναι μπροστά και από τους 2 άλλους κατασκευαστές κύρους στην αγορά της Γερμανίας. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την ακόλουθη ιστοσελίδα http://www.best-selling-cars.com/europe/2015-full-year-europe-best-selling-car-manufacturers-brands-and-models/ προκειμένου να λάβει υπόψη του και τα στατιστικά στοιχεία που φανερώνουν ποια μάρκα κύρους απολαμβάνει τη μεγαλύτερη προτίμηση από τους απαιτητικούς αγοραστές της Γερμανίας. Όσον αφορά στην αντίληψη ότι οι κορυφαίες μάρκες κύρους είναι μόνον η Mercedes και η BMW στην Ελλάδα, αυτή πράγματι είναι καλά εγκατεστημένη στη συνείδηση του Έλληνα αγοραστή, κάτι το οποίο με μεγάλη ικανοποίηση εκμεταλλεύονται οι εμπορικοί αντιπρόσωποι για να υπερτιμολογήσουν τα αυτοκίνητά τους στη χώρα μας. Σχετικά με την προτίμηση του καθενός μας, μπορώ μόνον να πω, ότι η επιλογή οχήματος "κύρους" ή άλλου, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Καθένας έχει τα δικά του κριτήρια και με αυτά αποφασίζει, τι όχημα του ταιριάζει για τις προτεριαότητες που ο ίδιος θέτει. Κλείνοντας, εύχομαι όλοι μας να βρεθούμε στην δύσκολη πραγματικά θέση να έχουμε να διαθέσουμε πάνω από 40.000€ και να προβληματιζόμαστε έντονα στην επιλογή κάποιου μοντέλου των Audi, BMW ή Mercedes!
Απο που ως που έχει αυτοαναδειχθεί η audi σε premium μάρκα και καλά,δηλαδή τα λίγο κυριλάτα vw γίνανε τώρα premium;ας είμαστε σοβαροί πλέον,τις BMW-MERCEDES ούτε στο όνειρο της δεν τις φτάνει η audi και πολλές άλλες μάρκες.Τώρα για να βρούμε τις αλλαγές στα υποτίθεται νέα audi πρέπει να ρίξουμε τα κουκιά,πιο εύκολα πιάνεις το 10πλό jacpot στο joker παρά να βρείς κάτι το νέο στα αυτοκίνητα του group vw.
Καλα ας ριξουμε μια ματια στα volvo και lexus που αποτελουν σταθερες αξιες με στανταρ κορυφαια σε ολο τον πλανητη αλλα δεν εχουν την μεριμνα των...σπρωχτων δημοσιογραφων στον ευρωπαικο χωρο για να γινουν πρωτο θεμα οπως τα γερμανικα και βλεπουμε ποιος εχει αξια και μπορει να δημιουργησει την διαφορα.
Απλα ενα βλεμμα στην αγορα των αμερικανων φτανει για να δουμε πως λειτουργουν εκει χωρις της παρωπιδες των ευρωπαιων site που εχουν κανει ψωμοτυρι την αγια τριαδα ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ των γοτθων.
ΑΜΗΝ!!
loukia diabase ligaki thn istoria twn markwn na ma8eis.... Anuparkth etaireia mexri kai meta ton polemo htan h bmw ektos apo kati trikukla sarabalakia pou ebgaze. H Audi uparxei apo to 1909 (kai san Horch pou einai Audi sta germanika apo to 1904). Htan marka poluteleias, perissotero malista ap thn Mercedes kai promh8eue kai to autokinhto gia ton Kaiser. Phgaine sto mouseio sto Ingolstadt na ta deis kai na ma8eis. Meta kuriarxouse stous agwnes me 8rulikous odhgous opws o Nuvolari ktlp. Meta ton 2o pagkosmio polemo agorasthke apo thn Daimler h opoia thn poulhse sthn vw to 1964. Epishs otan parousiase to audi quattro to 1980 kai kuriarxhse sta rally o proedros tou M-Division ths bmw eixe dhlwsei oti "to quattro einai to autokinhto pou ksexasame na ftiaksoume". Panta eixe texnognwsia kai eksairetika autokinhta h audi. Yphrxe bebaia mia periodos pou den thn afhnan na kanei oti 8elei logw eswterikou antagwnismou alla sunolika einai anwterh etaireia apo thn bmw se ola. Mono h Mercedes mporei na sugkri8ei mazi ths diaxronika sthn gkama kai poiothta twn proiontwn. Den einai tuxaio oti kuriarxei sthn Eurwph kai ontws exei thn megaluterh metapwlhtikh aksia se sxesh me opoia allh etaireia.
@germanotsolias στις 30938 πωλήσεις της Lexus ακολουθεί η Mercedes με 28404, η BMW με 25531 και η Audi με 18794... το να συγκρίνεις ενα μοντέλο που ανανεώθηκε πρόσφατα με ενα μοντέλο που ετοιμάζεται να ανανεωθεί σύντομα λογικό ειναι να ανεβαίνει σε πωλήσεις το φρέσκο, οποτε παλι ανόμοια πράγματα συγκρίνεις ως συνήθως!
Αγαπητό autotriti τα μοντέλα αυτά θα έρθουν σε 2 με 3 χρόνια. Καλό θα ήταν μέχρι το τέλος της χρονιάς να κάνετε ένα συγκριτικό με τα νέα crossover μαζί και με το peugeot 3008 που πουλάνε αυτή την περίοδο....
...δίκαιε, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, βέβαια η επανάληψη ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΣΩΣ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, έχει η bmw της δική της ιστορία, όπως και η skoda, κ.τ.λ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, όλα συνδέονται αναμεταξύ τους...ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΩ;
Έχω επισκεφθεί αρκετά μουσεία τέτοιας μορφής και ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΛΑ...
Επίσης μην συγκρίνεις τις όποιες πωλήσεις για να πεις. δείξεις, κ.τ.λ. ότι ένα προϊόν είναι "ΚΑΛΟ", κ.τ.λ. όπως και το τι μεταπωλητική αξία έχει...
Διαφωνώ για τα περι μεταπωλητικής αξίας που λες για σχεδόν όλους τους κατασκευαστές...
Κύριε Αναστάση, στη Γερμανία, ανάλογα την χρονιά, τις όποιες συγκυρίες, κ.τ.λ. ακόμα και να σας δείξω άλλες διαδικτυακές ιστιοσελίδες, βγάζουν η κάθε μία ξεχωριστά είτε την mercedes πρώτη, είτε την bmw, είτε την audi=vw group, σε πωλήσεις...τελευταία διάβαζα ένα Γερμανικό άρθρο που έβγαζε για ελάχιστα οχήματα την mercedes πρώτη, την audi δεύτερη και την bmw τρίτη...
Οι περισσότεροι Γερμανικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα, τιμολογούν το προϊόν τους ακριβά...δεν είναι μόνο η bmw και η mercedes, ούτε φθηνά δεν είναι τα audi για διάφορους λόγους...
Αν γυρίσουμε λίγο, πολύ, κ.τ.λ. πίσω την αυτοκινιτιστική ιστορία των 3 αυτών κατασκευαστών, βλέπουμε πως όταν η mercedes και η bmw είχαν "καλά" προϊόντα, ενώ η audi ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.-
Επειδή βγάζει r8, επειδή έχει πολλές μάρκες μαζί, κ.τ.λ. δεν σημαίνει ότι είναι ηγέτης και πως η ιστορία διαγράφεται έτσι απλά.
Ακόμα και στην αγωνιστική πλευρά στην κορυφαία του μορφή, θεσμός formula1, το vw group ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!!!Γίνεται μία προσπάθεια, ας μην την χαρακτηρίσω κουτοπόνηρη, κ.τ.λ. να μετέχει στην formula e= ηλεκτρικά οχήματα... ας περιμένουμε να δούμε το πως θα εξελιχθεί αυτή η κίνηση όλων...
Μια ζωη αποβαση ξερουν να κανουν οι γερμανοι αλλα δεν μας τρομαζουν πλεον...
Η Αudi έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, ίσως αρχίζει να βρίσκει το παλιό εαυτό της, όπως και η Volvo. Με εξαιρετική ηχομόνωση οι καμπίνες της, αυξημένη ακαμψία πλαισίων, σε κάθε μοντέλο πλεον, άρα υψηλή ποιότητα κύλισης. Το σαλόνι, με κορυφαία συναρμογή και ανθεκτικά υλικά. Η Mercedes,ήταν και είναι, ο ορισμός της άνεσης, της πολυτέλειας και της ασφάλειας.
Αγαπητέ anti-vw η Audi είναι εδώ και αρκετά χρόνια η κορυφαία μάρκα στην Γερμανία αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Εξετάζω την αγορά της Γερμανίας, καθότι είναι η πιο ανταγωνιστική κι απαιτητική της Ευρώπης, ενώ και οι τρεις αυτές μάρκες κύρους είναι Γερμανικές. Συνήθως, ο premium χαρακτήρας μιας μάρκας κρίνεται εν πολλοίς από την μεταπωλητική αξία του οχήματος μετά την πάροδο των 3 πρώτων ή 5 ετών. Τα αυτοκίνητα της Audi έχουν σταθερά μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία από τα αντίστοιχα των BMW και Mercedes στη Γερμανία. Επίσης σε απόλυτο αριθμό πωλήσεων η Audi είναι μπροστά και από τους 2 άλλους κατασκευαστές κύρους στην αγορά της Γερμανίας. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την ακόλουθη ιστοσελίδα http://www.best-selling-cars.com/europe/2015-full-year-europe-best-selling-car-manufacturers-brands-and-models/ προκειμένου να λάβει υπόψη του και τα στατιστικά στοιχεία που φανερώνουν ποια μάρκα κύρους απολαμβάνει τη μεγαλύτερη προτίμηση από τους απαιτητικούς αγοραστές της Γερμανίας. Όσον αφορά στην αντίληψη ότι οι κορυφαίες μάρκες κύρους είναι μόνον η Mercedes και η BMW στην Ελλάδα, αυτή πράγματι είναι καλά εγκατεστημένη στη συνείδηση του Έλληνα αγοραστή, κάτι το οποίο με μεγάλη ικανοποίηση εκμεταλλεύονται οι εμπορικοί αντιπρόσωποι για να υπερτιμολογήσουν τα αυτοκίνητά τους στη χώρα μας. Σχετικά με την προτίμηση του καθενός μας, μπορώ μόνον να πω, ότι η επιλογή οχήματος "κύρους" ή άλλου, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Καθένας έχει τα δικά του κριτήρια και με αυτά αποφασίζει, τι όχημα του ταιριάζει για τις προτεριαότητες που ο ίδιος θέτει. Κλείνοντας, εύχομαι όλοι μας να βρεθούμε στην δύσκολη πραγματικά θέση να έχουμε να διαθέσουμε πάνω από 40.000€ και να προβληματιζόμαστε έντονα στην επιλογή κάποιου μοντέλου των Audi, BMW ή Mercedes!
Απο που ως που έχει αυτοαναδειχθεί η audi σε premium μάρκα και καλά,δηλαδή τα λίγο κυριλάτα vw γίνανε τώρα premium;ας είμαστε σοβαροί πλέον,τις BMW-MERCEDES ούτε στο όνειρο της δεν τις φτάνει η audi και πολλές άλλες μάρκες.Τώρα για να βρούμε τις αλλαγές στα υποτίθεται νέα audi πρέπει να ρίξουμε τα κουκιά,πιο εύκολα πιάνεις το 10πλό jacpot στο joker παρά να βρείς κάτι το νέο στα αυτοκίνητα του group vw.
@Πειραιωτης:Πωλησεις α τριμηνου ΗΠΑ : MB S-Class 5000 κομματια, Lexus LS 1500 κομματια...Ασε τα τουοτα λεξους λοιπον γιατι γελανε και τα τσιμεντα!
Καλα ας ριξουμε μια ματια στα volvo και lexus που αποτελουν σταθερες αξιες με στανταρ κορυφαια σε ολο τον πλανητη αλλα δεν εχουν την μεριμνα των...σπρωχτων δημοσιογραφων στον ευρωπαικο χωρο για να γινουν πρωτο θεμα οπως τα γερμανικα και βλεπουμε ποιος εχει αξια και μπορει να δημιουργησει την διαφορα. Απλα ενα βλεμμα στην αγορα των αμερικανων φτανει για να δουμε πως λειτουργουν εκει χωρις της παρωπιδες των ευρωπαιων site που εχουν κανει ψωμοτυρι την αγια τριαδα ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ των γοτθων. ΑΜΗΝ!!
loukia diabase ligaki thn istoria twn markwn na ma8eis.... Anuparkth etaireia mexri kai meta ton polemo htan h bmw ektos apo kati trikukla sarabalakia pou ebgaze. H Audi uparxei apo to 1909 (kai san Horch pou einai Audi sta germanika apo to 1904). Htan marka poluteleias, perissotero malista ap thn Mercedes kai promh8eue kai to autokinhto gia ton Kaiser. Phgaine sto mouseio sto Ingolstadt na ta deis kai na ma8eis. Meta kuriarxouse stous agwnes me 8rulikous odhgous opws o Nuvolari ktlp. Meta ton 2o pagkosmio polemo agorasthke apo thn Daimler h opoia thn poulhse sthn vw to 1964. Epishs otan parousiase to audi quattro to 1980 kai kuriarxhse sta rally o proedros tou M-Division ths bmw eixe dhlwsei oti "to quattro einai to autokinhto pou ksexasame na ftiaksoume". Panta eixe texnognwsia kai eksairetika autokinhta h audi. Yphrxe bebaia mia periodos pou den thn afhnan na kanei oti 8elei logw eswterikou antagwnismou alla sunolika einai anwterh etaireia apo thn bmw se ola. Mono h Mercedes mporei na sugkri8ei mazi ths diaxronika sthn gkama kai poiothta twn proiontwn. Den einai tuxaio oti kuriarxei sthn Eurwph kai ontws exei thn megaluterh metapwlhtikh aksia se sxesh me opoia allh etaireia.
@germanotsolias στις 30938 πωλήσεις της Lexus ακολουθεί η Mercedes με 28404, η BMW με 25531 και η Audi με 18794... το να συγκρίνεις ενα μοντέλο που ανανεώθηκε πρόσφατα με ενα μοντέλο που ετοιμάζεται να ανανεωθεί σύντομα λογικό ειναι να ανεβαίνει σε πωλήσεις το φρέσκο, οποτε παλι ανόμοια πράγματα συγκρίνεις ως συνήθως!
Αγαπητό autotriti τα μοντέλα αυτά θα έρθουν σε 2 με 3 χρόνια. Καλό θα ήταν μέχρι το τέλος της χρονιάς να κάνετε ένα συγκριτικό με τα νέα crossover μαζί και με το peugeot 3008 που πουλάνε αυτή την περίοδο....
...δίκαιε, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, βέβαια η επανάληψη ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΣΩΣ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, έχει η bmw της δική της ιστορία, όπως και η skoda, κ.τ.λ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, όλα συνδέονται αναμεταξύ τους...ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΩ; Έχω επισκεφθεί αρκετά μουσεία τέτοιας μορφής και ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΛΑ... Επίσης μην συγκρίνεις τις όποιες πωλήσεις για να πεις. δείξεις, κ.τ.λ. ότι ένα προϊόν είναι "ΚΑΛΟ", κ.τ.λ. όπως και το τι μεταπωλητική αξία έχει... Διαφωνώ για τα περι μεταπωλητικής αξίας που λες για σχεδόν όλους τους κατασκευαστές...
Κύριε Αναστάση, στη Γερμανία, ανάλογα την χρονιά, τις όποιες συγκυρίες, κ.τ.λ. ακόμα και να σας δείξω άλλες διαδικτυακές ιστιοσελίδες, βγάζουν η κάθε μία ξεχωριστά είτε την mercedes πρώτη, είτε την bmw, είτε την audi=vw group, σε πωλήσεις...τελευταία διάβαζα ένα Γερμανικό άρθρο που έβγαζε για ελάχιστα οχήματα την mercedes πρώτη, την audi δεύτερη και την bmw τρίτη... Οι περισσότεροι Γερμανικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα, τιμολογούν το προϊόν τους ακριβά...δεν είναι μόνο η bmw και η mercedes, ούτε φθηνά δεν είναι τα audi για διάφορους λόγους... Αν γυρίσουμε λίγο, πολύ, κ.τ.λ. πίσω την αυτοκινιτιστική ιστορία των 3 αυτών κατασκευαστών, βλέπουμε πως όταν η mercedes και η bmw είχαν "καλά" προϊόντα, ενώ η audi ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.- Επειδή βγάζει r8, επειδή έχει πολλές μάρκες μαζί, κ.τ.λ. δεν σημαίνει ότι είναι ηγέτης και πως η ιστορία διαγράφεται έτσι απλά. Ακόμα και στην αγωνιστική πλευρά στην κορυφαία του μορφή, θεσμός formula1, το vw group ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!!!Γίνεται μία προσπάθεια, ας μην την χαρακτηρίσω κουτοπόνηρη, κ.τ.λ. να μετέχει στην formula e= ηλεκτρικά οχήματα... ας περιμένουμε να δούμε το πως θα εξελιχθεί αυτή η κίνηση όλων...