Το Honda Civic Tourer θα σταματήσει να παράγεται φέτος, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για το διάδοχο μοντέλο.

Honda Civic Tourer τέλος

3.976 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/2/2017

H νέα γενιά του Honda Civic δεν θα αποκτήσει station wagon (Tourer) έκδοση, με την ιαπωνική φίρμα να ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της τους diesel κινητήρες. Δείτε όλες τις εξελίξεις γύρω από το ιαπωνικό μοντέλο...

 
Το απερχόμενο Honda Civic Tourer θα σταματήσει να παράγεται φέτος, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για το διάδοχο μοντέλο. Σε συνέντευξή του το αρχιστέλεχος της Honda UK, Dave Hodgetts, είπε: «Η απόφαση πάρθηκε, δεν θα πουλήσουμε το Tourer σε αυτή τη γενιά του μοντέλου».
 
Το αποκλειστικά ευρωπαϊκό Honda Civic Τourer θα είναι το πρώτο «θύμα» της νέας παγκόσμιας εμπορικής πολιτικής της εταιρείας. Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το μειωμένο ενδιαφέρον για station wagon ελέω SUV, ειδικά στις αγορές των ΗΠΑ και Κίνας.
   
Ο κος Hodgetts άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον των diesel κινητήρων, το οποίο είναι αβέβαιο μετά τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Μια ανανεωμένη εκδοχή του 1.6 i-DTEC συνόλου πετρελαίου θα ενταχθεί στη γκάμα του Honda Civic αργότερα φέτος. Ωστόσο φαίνεται πως θα είναι η τελευταία εφαρμογή, πριν η εταιρεία επικεντρωθεί στην ηλεκτροκίνηση και στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.
 
Το πρώτο μοντέλο της Honda που θα λάβει ηλεκτρική «ενίσχυση» θα είναι το νέο CR-V, το οποίο αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές αργότερα φέτος. Επιπλέον, η πλατφόρμα του νέου Civic σχεδιάστηκε με γνώμονα και την ηλεκτροκίνηση, παρόλο που τα αφεντικά της φίρμας λένε πως δεν υπάρχουν πλάνα για υβριδική τεχνολογία στη μικρομεσαία κατηγορία.