• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το TF-X.

To TF-X στο δρόμο.

Οι έλικες επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να απογειωθεί κάθετα.

Η Terrafugia αναφέρει πως έχει κατασκευάσει ένα πρωτότυπο TF-X.

Ήρθαν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα (+video)

Διαβάστηκε από 1874 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/7/2017

Ότι κάποια στιγμή θα μπουν στη ζωή μας τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, όλοι το περιμένουμε. Εταιρείες που δουλεύουν πάνω σε ένα τέτοιο πρότζεκτ υπάρχουν, ωστόσο η μητρική εταιρεία της Volvo, η Geely προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

 
Τι έκανε; Αγόρασε λοιπόν την εταιρεία Terrafugia, σκοπός της οποίας είναι, να δημιουργήσει ιπτάμενα αυτοκίνητα, τα οποία και στη συνέχεια θα βάλει στην καθημερινότητά μας. Έτσι μαζί με τη εταιρεία, η Geely αγόρασε και το ιπτάμενο αυτοκίνητο TF-X,  (προϊόν της Terrafugia), το οποίο όπως μπορείτε να δείτε είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το συγκεκριμένο όχημα λοιπόν, έχει τη δυνατότητα να κινηθεί τόσο στον αέρα, όσο και στο δρόμο. Ο οδηγός δεν έχει να κάνει πολλά πράγματα από το να δώσει εντολή να ξεδιπλωθούν τα φτερά και να πάρουν μπρος οι έλικες, η θέση των οποίων επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να απογειωθεί κάθετα (όπως το ελικόπτερο), χωρίς να χρειάζεται κάποιου είδους αεροδιάδρομος.

Λίγο νωρίτερα οι φοιτητές του ΜΙΤ,( οι οποίοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την Terrafugia) είχαν κάνει μια πρώτη προσπάθεια να φέρουν ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, το συγκεκριμένο όχημα στερείται του καλού σχεδιασμού, φέροντας δύο καθίσματα και τέσσερις ρόδες, όντας ικανό να απογειωθεί με τη βοήθεια ενός αεροδιάδρομου, κάτι το οποίο βελτιώθηκε με την έλευση του TF-X.
Η Terrafugia αναφέρει πως έχει κατασκευάσει ένα πρωτότυπο TF-X, και μετά την εξαγορά της από την Geely αναμένεται να πάρει ένα σημαντικό ποσό ως χρηματοδότηση για να συνεχίσει την εξέλιξή του.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να ξεκαθαριστεί τι δίπλωμα χρειάζεται κάποιος για να οδηγήσει αυτό το όχημα.

Δείτε το βίντεο