6 φωτογραφίες »

Ήρθε με νέα εμφάνιση το ανανεωμένο VW Polo GTI

8.150 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2021)

Επίσημη πρεμιέρα έκανε το ανανεωμένο Volkswagen Polo GTI με την φρεσκαρισμένη εμφάνιση του «καυτού» γερμανικού μικρού να ακολουθεί τα χνάρια του Golf GTI, ενώ παράλληλα προσθέτει τεχνολογία από υψηλότερες κατηγορίες!

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος ανανεωμένο Polo GTI υιοθετεί ακόμη περισσότερα  σχεδιαστικά στοιχεία από το Golf GTI. Τόσο ο μπροστινός προφυλακτήρας όσο και η κυψελωτή μάσκα είναι εμπνευσμένες από το μεγαλύτερο «καυτό» hatchback, όπως και η μπάρα LED αλλά και οι αναμορφωμένοι προβολείς τεχνολογίας IQ.Light LED matrix. Στοιχεία από το Golf υπάρχουν και στο πίσω μέρος όπου το Polo GTI λαμβάνει νέα φωτιστικά σώματα με δυναμικά φλας και «κινούμενο φως φρένων». Φυσικά το μάτι «πέφτει» και στις νέες ζάντες (17 ιντσών στάνταρ, 18 προαιρετικά), τις κόκκινες δαγκάνες, αλλά και την μαύρη οροφή που ταιριάζει χρωματικά με τους πλαϊνούς καθρέπτες.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

 
Η VW δεν αναφέρεται σε αλλαγές κάτω από το καπό επίσημα, κάτι που σημαίνει πως το «παρών» θα δίνει ο 2λιτρος TSI βενζινοκινητήρας. Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες περί βελτίωσης του συστήματος τροφοδοσίας για τον turbo τετρακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος μετά το ραφινάρισμα αποδίδει 7 ίππους περισσότερους από πρίν, ήτοι 207 ίππους με 320 Nm ροπής τροφοδοτώντας τους εμπρός τροχούς. Το μοτέρ συνδυάζεται με το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που προσφέρεται στάνταρ. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει αμετάβλητη στα 240 χλμ./ώρα.
 
Στο εσωτερικό, η πιο σημαντική αλλαγή είναι η ύπαρξη του νέου συστήματος ψυχαγωγίας της VW, με οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 8,0 ιντσών ως στάνταρ, υπάρχει όμως και η δυνατότητα αναβάθμισης με το σύστημα «Discover Pro» που συσκευάζεται σε οθόνη 9,2 ιντσών, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό και τους επιβάτες να συνδεθούν σε υπηρεσίες streaming, τη δυνατότητα αποθήκευσης προφίλ προγραμμάτων οδήγησης στο cloud και ασύρματη ενσωμάτωση των Apple CarPlay και Android Αυτο.
 
Για πρώτη φορά, το ανανεωμένο VW Polo GTI περιλαμβάνει μερικώς αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης μέσω του συστήματος IQ.Drive της VW. Ως αποτέλεσμα το Polo GTI επωφελείται από το σύστημα Travel Assist της Volkswagen για πρώτη φορά, περιλαμβάνοντας προσαρμοζόμενο cruise control, και τα επιμέρους συστήματα lane assist, side assist και rear traffic alert. Το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης είναι επίσης στάνταρ.

Η Volkswagen δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις τιμές για το νέο Polo GTI, με περισσότερες πληροφορίες να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

FORD E-TRANSIT
OPEL