Την επίσημη αποκάλυψη του concept του ηλεκτρικού Kia Niro έκανε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την φίρμα, το concept του ηλεκτρικού Niro σχεδιάστηκε ώστε να αντιπροσωπεύσει το επόμενο βήμα της εταιρείας στο «ταξίδι στην ηλεκτροκίνηση».

Νέα σχεδίαση φέρει και το πίσω μέρος, όπου έχει εγκατασταθεί ένας νέος προφυλακτήρας, που επιτρέπει την καλύτερη ροή του αέρα.

Στο εσωτερικό τα μινιμαλιστικά και ψηφιακά στοιχεία κάνουν την εμφάνισή τους.

Ήρθε το ηλεκτρικό concept του Kia Niro

2.240 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2018)

Την επίσημη αποκάλυψη του concept του ηλεκτρικού Kia Niro έκανε η εταιρεία, λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση Consumer Electronics Show, όπου θα δώσει το παρόν το εν λόγω αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την φίρμα, το concept του ηλεκτρικού Niro σχεδιάστηκε ώστε να αντιπροσωπεύσει το επόμενο βήμα της εταιρείας στο «ταξίδι στην ηλεκτροκίνηση» και δημιουργήθηκε από το στούντιο σχεδιασμού της Kia στη Νότια Κορέα, διαθέτοντας πιο κομψή εμφάνιση από το μοντέλο που βρίσκεται στην παραγωγή.
 
Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση οι αλλαγές ξεκινούν από την μη ύπαρξη γρίλιας, καθώς πλέον δεν απαιτείται η ψύξη του κινητήρα και έτσι στη θέση της έχει τοποθετηθεί ένα διαδραστικό πλαίσιο το οποίο εμφανίζει διάφορα μηνύματα όπως το «Hello, CES». Επιπλέον οι σχεδιαστές εγκατέστησαν νέους προβολείς και έναν πιο σπορ μπροστινό προφυλακτήρα, ενώ νέα σχεδίαση φέρει και το πίσω μέρος, όπου έχει εγκατασταθεί ένας νέος προφυλακτήρας, που επιτρέπει την καλύτερη ροή του αέρα.
 
Στο εσωτερικό τα μινιμαλιστικά και ψηφιακά στοιχεία κάνουν την εμφάνισή τους, με τη μάρκα να αναφέρει πως το τιμόνι έχει εξοπλιστεί με αισθητήρες (στο κέντρο του) που επιτρέπουν στον οδηγό με διάφορες κινήσεις των χεριών του να αλλάξει τις μουσικές επιλογές, να αυξήσει και να μειώσει την ένταση του ήχου, αλλά και να ρυθμίσει τον κλιματισμό.
Από κει και πέρα το πρωτότυπο έχει ένα ψηφιακό συγκρότημα οργάνων και ένα σύστημα ψυχαγωγίας, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι ακόμα πως το ηλεκτρικό Niro μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και φωνής που διαθέτει, μπορεί να αναγνωρίσει τον οδηγό και να προσαρμόσει αυτόματα τις ρυθμίσεις οδήγησης που εκείνος έχει επιλέξει.
 
Στα μηχανικά σύνολα, το crossover τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει 204 ίππους, ο οποίος συνεργάζεται με μια μπαταρία λιθίου 64 kWh. Η Kia λέει ότι αυτός ο συνδυασμός θα επιτρέψει στο Niro να έχει αυτονομία κίνησης για περίπου 383 χιλιόμετρα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η φίρμα εργάζεται ήδη πάνω στο μοντέλο παραγωγής, αποκαλύπτοντας πως μέσα στα σχέδια της βρίσκεται η κατασκευή 16 ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2025. Μάλιστα από τα 16 αυτά μοντέλα πέντε θα είναι υβριδικά και plug-in υβριδικά, άλλα πέντε θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και ένα με σύστημα κυψέλων καυσίμου, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο το 2020.  

FORD E-TRANSIT
OPEL