Το όραμά της για τη μελλοντική κινητικότητα θα παρουσιάσει η Hyundai στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show (CES).

Hyundai: Δείχνει το όραμα κινητικότητας

1.683 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2019)

Το όραμά της για τη μελλοντική κινητικότητα θα παρουσιάσει η Hyundai στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show (CES) τον προσεχή Ιανουάριο, το οποίο μοιάζει περισσότερο με όραμα αεροπορικής εταιρείας παρά με κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Η Hyundai προβλέπει ότι το μέλλον θα χαρακτηριστεί από τα ιπτάμενα οχήματα και αυτά προετοιμάζεται να προσφέρει. Η μάρκα ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει ένα προσωπικό ιπτάμενο όχημα, το οποίο θα αποτελέσει μέρος της μελλοντικής αστικής κινητικότητας, η οποία  θα γίνεται κυρίως από τον αέρα!
 
Δεν έχουν κυκλοφορήσει λεπτομέρειες για το προσωπικό ιπτάμενο όχημα της Hyundai. Ωστόσο μία εικόνα που αποτελεί την προεπισκόπηση μιας μελλοντικής πόλης, δείχνει κάποια οχήματα που φέρουν έλικες και θυμίζουν αρκετά μικρά αεροπλάνα τύπου τσέσνα. Αυτά πιθανότατα θα έχουν τη δυνατότητα να προσγειωθούν κάθετα σε μία προκαθορισμένη περιοχή όπου θα είναι τοποθετημένη μία ειδική πλατφόρμα μέσω τις οποίας οι άνθρωποι θα μπορούν να κατεβαίνουν στο επίπεδο του δρόμου και να συνεχίσουν τις μετακινήσεις τους με κάποιο άλλο μέσο.
 
Παράλληλα με το προσωπικό ιπτάμενο όχημα (Personal Air Vehicle όπως το ονομάζει η Hyundai), η μάρκα θα παρουσιάσει και το αποκαλούμενο Purpose Built Vehicle (PBV). Το τελευταίο θα αποτελεί ένα πρωτότυπο όχημα με αυτόνομα χαρακτηριστικά οδήγησης που θα μπορούν να το μετατραπούν σε «κάτι περισσότερο από ένα μέσο μεταφοράς». Μάλιστα η Hyundai υποστηρίζει ότι μελλοντικά αμφότερα τα οχήματα θα μπορούν να βρίσκονται σε όλες τις πόλεις.    
 
Όλα τα αντικείμενα που συνθέτουν το όραμα της Hyundai για τη μελλοντική κινητικότητα στις πόλεις θα παρουσιαστούν στις 6 Ιανουαρίου στο Mandalay Bay South Convention Center κατά τη διάρκεια της Έκθεσης CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Toyota
KIA