Ο πρόβολος του μοντέλου ξεχωρίζει χάρη στα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα.

Δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κάποιος τον δυναμικό διαχύτη αλλά και τις 6 απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.

H ισχύς πηγάζει από τον quad-turbo W16 κινητήρα των 8,0 λίτρων.

Iδού η Bugatti «La Voiture Noire»

2.693 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Πρεμιέρα στην Γενεύη έκανε σήμερα η Bugatti «La Voiture Noire», το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών. Δείτε ποιος την απέκτησε.

Την μοντέρνα εκδοχή της Τype 57 SC Atlantic παρουσίασε μόλις η Bugatti στην Έκθεση της Γενεύης κάτω από το όνομα «La Voiture Noire» (μτφρ: To μαύρο αυτοκίνητο) αλλά, όπως οι περισσότεροι περιμέναμε, δεν πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, αλλά μια ειδική έκδοση της Chiron.

Aν και βασίζεται λοιπόν στο γαλλικό υπεραυτοκίνητο, το «La Voiture Noire» εξοπλίζεται με μοναδικό ανθρακονημάτινο bodykit σε μαύρο φινίρισμα. Ο πρόβολος του μοντέλου ξεχωρίζει χάρη στα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα αλλά και τον μεγάλο προφυλακτήρα πάνω στον οποίο ενσωματώνονται τρεις μεγάλοι αεραγωγοί  και ένας πολύ σπορτίφ διαχύτης. Στο πλάι την παράσταση κλέβουν οι ριζοσπαστικής σχεδίασης ζάντες ενώ πίσω, υπάρχει ένα φωτιστικό σώμα που καλύπτει όλη την επιφάνεια σε σχήμα κύματος. Πιο χαμηλά, δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κάποιος τον δυναμικό διαχύτη αλλά και τις 6 απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.
 
Εκπλήξεις δεν υπάρχουν στο μηχανικό σύνολο του αυτοκινήτου, αφού η ισχύς πηγάζει από τον ίδιο quad-turbo W16 κινητήρα των 8,0 λίτρων που «φοράει» και η Chiron και αποδίδει 1.500 άλογα και 1.600 Νm ροπής.

Η Bugatti «La Voiture Noire» έχει γίνει το πιο ακριβό αυτοκίνητο όλων των εποχών, αφού πουλήθηκε για 16,7 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με φόρους). Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως το πρόσωπο που την αγόρασε είναι ο πρώην πρόεδρος του VW Group, κ. Ferdinand Piech.
 

Toyota
test center