Ο μινιμαλισμός στο εσωτερικό του Niro και οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, φαίνεται ότι θα διατηρηθούν στο μοντέλο παραγωγής, κατά τον Gregory Guillaume, σχεδιαστή της Kia.

Η Kia επιβεβαίωσε ότι στο νέο μοντέλο παραγωγής, το Niro θα τροφοδοτείται από ένα καινούργιο 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα κι αναμένεται να κοστίζει περί τα 14.500 ευρώ.

Kia Niro με 1.000άρη κινητήρα

6.169 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/9/2013

Η Kia ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2015 το Niro Concept θα βγει στην παραγωγή, ως ένα compact crossover, που θα τροφοδοτείται από ένα turbo 1,0 λτ. μοτέρ, για να «σταθεί» απέναντι από το Nissan Juke.

 
Η φίρμα, μετά την αποδοχή του ιδιότυπου μικρού SUV στη Φρανκφούρτη, αποφάσισε να το βγάλει στην παραγωγή μέσα σε δύο χρόνια, ως αντικαταστάτη του Venga MPV.

Έτσι λοιπόν το νέο Niro παραγωγής θα είναι ένα κατά πάσα πιθανότητα 3θυρο συμπαγές crossover, με εκτεταμένη χρήση ανοξείδωτου χάλυβα, καθώς αυτό θα ελαττώσει το βάρος και τα κόστη χρήσης, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στους κινητήρες να είναι αποδοτικότεροι και με λιγότερες εκπομπές ρύπων.

Εξάλλου, η μινιμαλιστική αισθητική του εσωτερικού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το γεγονός ότι οι πόρτες θα ανοίγουν προς τα πάνω, φαίνεται ότι θα διατηρηθούν, σύμφωνα με τον Gregory Guillaume, υπεύθυνο σχεδιασμού της φίρμας, αφού στόχος της Kia είναι να λανσάρει τον αντίπαλο του Nissan Juke.

Ταυτόχρονα, η Kia επιβεβαίωσε ότι στο νέο μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί ένας καινούργιος 1.000άρης υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας (χωρίς να κατονομασθούν τα χαρακτηριστικά του).

Τέλος, όπως αποκαλύπτουν δημοσιογραφικές πηγές, το 2015 θα μπει στην κυκλοφορία το εν λόγω crossover με μια τιμή που υπολογίζεται στα 14.500 ευρώ περίπου.

Tags: KIA, KIA NIRO