3 φωτογραφίες »

Το ηλεκτρικό Fiat 500.

Koντά σε sold out το ηλεκτρικό Fiat 500

5.260 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2020)

Eξαιρετική είναι η εμπορική πορεία που σημειώνει μέχρι στιγμής η ηλεκτρική έκδοση του Fiat 500.


To νέο Fiat 500 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που διατίθεται ήδη προς παραγγελία στην Ευρώπη αλλά, όπως αποκαλύπτει ο Luca Napolitano, επικεφαλης των Fiat & Abarth, μόνο μερικά μόνο αυτοκίνητα της πρώτης έκδοσης του μοντέλου είναι ακόμα διαθέσιμα.

Ο Napolitano δήλωσε πως η έκδοση Prima θα είναι περιορισμένης παραγωγής, με κάθε χώρα μέλος της ζώνης Σένγκεν να μπορεί να προμηθευτεί μέχρι 500 αυτοκίνητα, ενώ έκανε λόγο πως η τιμή της θα είναι τελικά κατά 400 ευρώ πιο υψηλή και θα φτάνει πλέον τις 37.900 ευρώ.

Το νέο 500e χρησιμοποιεί ένα μόνο ηλεκτρικό κινητήρα συνδυασμένοι με πακέτο μπαταριών 42 kWh. Το μοτέρ προσφέρει ισχύ 120 ίππων, ενώ η Fiat λέει πως κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δευτερόλεπτα. Η κορυφαία ταχύτητα ανέρχεται στα 150 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία κίνησης στα 320 χιλιόμετρα. Όταν έρθει η ώρα για φόρτιση, το 500e μπορεί να γεμίσει μέχρι το 80% σε 35 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή 85 kW. Η φόρτιση στο σπίτι από συμβατική πρίζα διαρκεί συνήθως περίπου 14 ώρες.

Το ηλεκτρικό 500 ακολουθεί ακριβώς την ίδια σχεδίαση με τις εκδόσεις με τα μοτέρ εσωτερικής καύσης. Φυσικά νέα στοιχεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους, όπως οι προβολείς LED και η πιο κλειστή μάσκα, αφού ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί τον ίδιο βαθμό ψύξης με τις μονάδες που κινούνται με κινητήρες καύσης.  Μία ακόμα ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι το λογότυπο της Fiat που έχει φύγει από μπροστά και στη θέση του έχει περάσει ο αριθμός 500. Το πίσω μέρος είναι πιο στρογγυλεμένο, ενώ τα πίσω φώτα σχηματίζουν το γράμμα Ε όταν φωτίζονται για να τονίσουν την ηλεκτρική φύση του μοντέλου.

Hyundai
NISSAN