Citroen C5 X: Ξεκίνησε η παραγωγή της ναυαρχίδας
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Citroen C5 X: Ξεκίνησε η παραγωγή της ναυαρχίδας

2.977 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2021)

Η νέα ναυαρχίδα της Citroen μπαίνει στην παραγωγή στην Κίνα και από εκεί θα ταξιδέψει σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Tην παραγωγή της νέας της ναυαρχίδας ξεκίνησε η Citroen στη νοτιοδυτική Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Chengdu. Το νέο C5 X θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που διατηρούν οι Γάλλοι σε συνεργασία με τον κινέζικο εταίρο τους, την Dongfeng Motor Group. Tα αυτοκίνητα που θα βγαίνουν από το εργοστάσιο θα αφορούν τόσο την εγχώρια αγορά της Κίνας, τις υπόλοιπες ασιατικές χώρες αλλά θα εξάγονται και στην Ευρώπη.

Tο C5 X θα εξοπλίζεται με Advanced Comfort καθίσματα αλλά και Citroen Advanced Comfort ανάρτηση.

Tο C5 X θα εξοπλίζεται με Advanced Comfort καθίσματα αλλά και Citroen Advanced Comfort ανάρτηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το C5 X τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της γαλλικής φίρμας και έχει εμπνευστεί από το CXperience Concept, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2016. Τo μεταξόνιό του είναι 2.785 χιλιοστά, με την μάρκα να αναφέρει πως οι πίσω επιβάτες θα έχουν αρκετό χώρο για τα πόδια τους, το μήκος είναι 4.805 χιλιοστά, το πλάτος 1.865 χιλιοστά, ενώ το ύψος ορίζεται στα 1.485 χιλιοστά.

Η παλέτα των κινητήριων συνόλων του νέου C5 X θα αποτελείται από κινητήρες βενζίνης και Plug-in υβριδικές εκδόσεις. Η Plug-in υβριδική έκδοση θα αποδίδει 225 άλογα και θα έχει την δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα με μέγιστη τελική τα 135 χλμ./ώρα. Περισσότερες πληροφορίες για τα σύνολα που θα δίνουν ισχύ στο μοντέλο θα γίνουν πιθανότατα γνωστές το επόμενο διάστημα.

Tο C5 X θα εξοπλίζεται με Advanced Comfort καθίσματα αλλά και Citroen Advanced Comfort ανάρτηση που προσφέρει υψηλότατα επίπεδα άνεσης πάνω από λακκούβες και άλλες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Στις Plug-in υβριδικές εκδόσεις, το C5 X εξοπλίζεται με ακόμη πιο προηγμένη ενεργή Citroën Advanced Comfort ανάρτηση που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την άνεση των επιβατών πάνω από λακκούβες αλλά και στις στροφές. Όσον αφορά στους αποθηκευτικούς χώρους, το πορτ-μπαγκάζ προσφέρει 545 λίτρα με πίσω καθίσματα στην θέση τους και 1.640 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το εμπορικό λανσάρισμα του νέου C5 X θα γίνει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center