6 φωτογραφίες »

Πηγή ισχύος αποτελεί ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων ο οποίος προσφέρει 770 ίππους και 720 Nm ροπής.

Lamborghini SC20: «Με αγωνιστικό DNA για χρήση στο δρόμο»

2.612 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2020)

Τη νέα μοναδική SC20 παρουσίασε η Lamborghini, η οποία μέσω του τμήματός της Squadra Corse κατασκεύασε ένα χωρίς οροφή αυτοκίνητο με αγωνιστικό DNA το οποίο ωστόσο είναι εγκεκριμένο να κυκλοφορεί και στους δημόσιους δρόμους.


Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο η Lamborghini SC20 είναι μοναδική και μόλις το δεύτερο μοντέλο το οποίο λαμβάνει μηχανική υποστήριξη από το αγωνιστικό τμήμα της ιταλικής φίρμας. Μάλιστα όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, το μοντέλο θεωρείται ως η φυσική συνέχεια της SC18 Alston, που θα έχει καταγραφεί στην ιστορία ως το πρώτο μοντέλο του τμήματος Squadra Corse που αναπτύχθηκε έξω από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
 
Ως αποτέλεσμα πηγή ισχύος αποτελεί ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων ο οποίος προσφέρει 770 ίππους και 720 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ και συνδυάζεται με ένα 7ταχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η ισχύς πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κεντρικού ηλεκτρονικού διαφορικού, ενώ το μοντέλο «φοράει» Pirelli PZero Corsa με ζάντες 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω.
 
Η SC20 έχει πίσω φώτα τύπου Sián και κύριο χρώμα αμαξώματος λευκό (Bianco Fu) με μπλε πινελιές (Cepheus Blue) καθώς αυτή ακριβώς ήταν η εντολή του αγοραστή το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Παρών είναι και το ανθρακονημάτινο στοιχείο που βρίσκουμε και στην καμπίνα, ενώ τα καθίσματα είναι καλυμμένα από δέρμα και Alcantara.
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που δαπάνησε ο μυστηριώδης αγοραστής για να αποκτήσει την χωρίς οροφή Lamborghini SC20, ωστόσο το ποσό μόνο ευτελές δε θα μπορεί να χαρακτηριστεί.   

test center
fiat