NIO ES8: Καλύτερο από Tesla (;)
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

NIO ES8: Καλύτερο από Tesla (;)

117.284 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2019)

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Nio δεν είναι μια τυχαία εταιρεία. Ασχολείται με την Formula E, έχει φτιάξει το ΕΡ9 που κατέχει τον τίτλο του γρηγορότερου ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής στην πίστα του Nurburgring, ενώ όλα τα μοντέλα της είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το ES8 που δοκιμάσαμε αποτελεί άμεσο αντίπαλο του Tesla Model X και θα τολμήσουμε να γράψουμε πως υπερτερεί και σε αρκετά σημεία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Πιο αναλυτικά, η εμφάνιση του μεγάλου ηλεκτρικού SUV της Nio είναι αρκετά εντυπωσιακή, ακολουθεί τη σχεδιαστική ταυτότητα της κινέζικης μάρκας, δεν είναι αμιγώς «ευρωπαϊκή», όμως κερδίζει τις εντυπώσεις. Στο εσωτερικό, έπειτα, η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία, καλύτερη και από αυτή του μοντέλου της Tesla, ενώ και η ποιότητα των υλικών δεν έχει να ζηλέψει κάτι από γερμανικά premium μοντέλα (!). Μάλιστα, η οθόνη αφής έχει εξαιρετική ευκρίνεια και απόκριση, ενώ όμορφα είναι και τα γραφικά. Στοιχείο διαφοροποίησης αποτελεί επίσης η θέση του συνοδηγού όπου το κάθισμα μπορεί να ανακλιθεί όπως στην Mercedes S-Class (QueenΆs Seat το λένε οι Κινέζοι), όμως εμείς δεν την βρήκαμε πολύ βολική, ενώ κάτι που επίσης μας έκανε εντύπωση και μας άρεσε ήταν οι χειρολαβές του αμαξώματος οι οποίες μπαινο-βγαίνουν σε στιλ Range Rover.

Συνεχίζοντας, κάτω από το καπό οι ηλεκτροκινητήρες των 326 PS έκαστος (η συνολική ιπποδύναμη είναι 650 άλογα) εξασφαλίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις, ενώ πολύ καλή είναι και η οδική συμπεριφορά του ES8. Θα πούμε πως παρότι το μοντέλο ζυγίζει 2,5 τόνους, στην πράξη δείχνει πιο ανάλαφρο και αρκετά υπάκουο στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Ok, το τιμόνι θα μπορούσε να έχει περισσότερο βάρος και στο όριο να είναι λιγότερο υποστροφικό, όμως η συνολική εικόνα είναι εξαιρετική.

«Καλύτερο από Tesla;», λοιπόν, όπως συνέχεια μας ρωτούσαν οι Κινέζοι συνάδελφοι; Ναι, ομολογούμε σε αρκετά σημεία. Για παράδειγμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ποιότητα και επιδόσεις, ενώ και το όνομα της Nio έχει και αυτό ανάλογο «ειδικό βάρος» με αυτό της αμερικανικής φίρμας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto