To Goodwood Festival of Speed άνοιξε τις πύλες του και η Radical «παίζοντας» εντός έδρας πήρε την απόφαση να παρουσιάσει το νέο Rapture.

Η ισχύς προέρχεται από έναν κινητήρα EcoBoost 2,3 λίτρων τον οποίο συναντούμε και στο Ford Focus RS.

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το κόστος απόκτησης.

Με μοτέρ από Focus RS το Radical Rapture

1.877 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2019)

To Goodwood Festival of Speed άνοιξε τις πύλες του και η Radical «παίζοντας» εντός έδρας πήρε την απόφαση να παρουσιάσει το νέο Rapture, το οποίο έρχεται με ένα ιδιαίτερα σχεδιασμό και κινητήρα δάνειο από το Ford Focus RS.

Ξεκινώντας να πούμε πως το Radical Rapture αν και δεν θυμίζει σε τίποτα συμβατικό αυτοκίνητο, πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους. Η βρετανική φίρμα χρησιμοποιεί ως βάση μία ελαφριά πλατφόρμα, η οποία συνδυάζεται με ένα αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο «σώμα», το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλα φτερά, μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος, αλλά και από την έλλειψη οροφής.
 
Η ισχύς προέρχεται από έναν κινητήρα EcoBoost 2,3 λίτρων τον οποίο συναντούμε και στο Ford Focus RS, ωστόσο έχει λάβει κάποιες επιπλέον διαφοροποιήσεις από τους μηχανικούς της Radical, οι οποίοι εγκατέστησαν ένα καινούργιο τούρμπο. Ως αποτέλεσμα το μοντέλο έχει στη διάθεσή του 350 ίππους και 434 Nm ροπής. Αξίζει να σημειωθεί πως το τετρακύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.
 
Από κει και πέρα το σύστημα ανάρτησης μπορεί να δεχτεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις για γίνει πιο κατάλληλο ανάλογα αν θα οδηγηθεί στο δρόμο ή την πίστα, ενώ στ εσωτερικό η καμπίνα διαθέτει δυο διαμορφωμένα καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Ο μινιμαλιστικός πίνακας οργάνων φιλοξενεί μια οθόνη LCD, ενώ το τιμόνι έχει ενσωματωμένα μπουτόν.
 
Η μάρκα υποστηρίζει πως το Rapture είναι σχεδιασμένο για τακτική χρήση και προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ο κάθε πελάτης θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη νέα της ναυαρχίδα, διαθέτει πακέτο εκπαίδευσης για αυτούς που θα το αγοράσουν. Το αυτοκίνητο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση στο δρόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το κόστος απόκτησης.

Toyota
moto